ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Νικόλαος Αγιορείτης: «Καλούνται οι ποιμένες της Ορθοδοξίας να θεραπεύσουν την μεγάλη πληγή του σχίσματος, προτού γίνει ανίατος και πυώδης»

ΕΚΚΛΗΣΙΑ. - 18 Φεβ 2020 - 12:53

Του Νικολάου Αγιορείτου μοναχού 

Η κάθοδος του Αγίου Πνεύματος την ημέρα της Αγίας Πεντηκοστής εις ενότητα πάντας εκάλεσε. Σήμερα όμως χάρη στην αυθαίρετη και μονομερή ενέργεια του Οικουμενικού Πατριάρχου Βαρθολομαίου να χορηγήσei αυτοκεφαλία στην μέχρι χθες σχισματική «εκκλησία» (ομάδα) της Ουκρανίας διεταράχθη η ενότητα της Ορθοδόξου Εκκλησίας.

Ήταν άραγε η ενέργειά του αυτή από φώτιση του Αγίου Πνεύματος; Ή μήπως η αυθαίρετη ενέργειά του αυτή στηρίζεται σε αποστολικές διαταγές ή σε κανόνες οικουμενικών Συν­όδων των θεοφόρων Πατέρων της αγίας Ορθοδοξίας μας; Ασφαλώς ΟΧΙ. Και την αυθαίρετη ενέργειά του αυτή επί εννέα μήνες δεν την αναγνώριζε καμία Ορθόδοξος Εκκλησία.

Είναι λοιπόν μεγάλης απορίας άξιον, ενώ ψυχορραγούσε το Ουκρανικό αυτοκέφαλο επί εννέα μήνες χωρίς καμία αναγνώριση, και επί πλέον δεν το είχε ως θέμα η Ελλαδική Ιεραρχία στην σύγκληση του Οκτωβρίου, και ξαφνικά, την άλλη μέρα μετά τη λήξη της Ιεραρχίας το έφεραν επειγόντως ως μοναδικό θέμα. Και δια βοής με αεροβαπτισμό εβάπτισαν το ουκρανικό αυτοκέφαλο και με την ενέργειά τους αυτή είπαν ΝΑΙ στην διαίρεση της Ορθοδοξίας!!!Και μετά από μία εβδομάδα ο Πατριάρχης με συλλειτουργό τον Ιερώνυμο με την μνημόνευση του ψευδοεπισκόπου Επιφανίου εβάπτισαν το ουκρανικό αυτοκέφαλο, και σφράγισαν τη διαίρεση της Ορθοδοξίας. Πως γίνεται να υπάρχουν μεγάλες διαμαρτυρίες και αντιδράσεις του Κλήρου και του Λαού με υπογραφές κειμένων διαμαρτυρίας για το ολίσθημα αυτό του Πατριάρχου και οι Ποιμένες της Ιεραρχίας προσπέρασαν με αδιαφορία τις διαμαρτυρίες αυτές και ελαφρά τη καρδία προσυπέγραψαν τη διαίρεση της Ορθοδοξίας!

Όταν για τη μόλυνση του φυσικού περιβάλλοντος γίνονται πολυδάπανα ταξίδια και συνέδρια για τη λύση του προβλήματος αυτού και όταν γίνονται διάλογοι με τους πάσης φύσεως αιρετικούς και αλλοθρήσκους, γιατί για το ουκρανικό πρόβλημα δεν ακολούθησαν την οδό αυτή αλλά την οδό της διαιρέσεως;

Ο Μητροπολίτης Δράμας δήλωσε με μεγάλη έμφαση ότι όλοι οι Μητροπολίτες των νέων χωρών θα ψηφίσουν ντεφάκτο την μονομερή ενέργεια αυτή του Πατριάρχου.

Όταν παλαιώσουν οι νέες χώρες, εύχομαι ολόψυχα στους ποιμένες αυτούς, μεγαλύτερη σύνεση και σοφία.

Ο Μητροπολίτης Πατρών δήλωσε ότι, αν λάμβανε η Ρωσική Εκκλησία μέρος στην Σύνοδο της Κρήτης, όλα σήμερα θα είχαν τελειώσει.

Αν για αυτό το θέμα, άγιε Πατρών, περιμένατε στη γωνία την Ρωσική Εκκλησία θα πρέπει επειγόντως και εμείς όπως και ο Πάπας της Δύσεως να αλλάξουμε το Πάτερ ημών.

Εκεί που κανονικά αναφέραμε: «καί Άφες ημίν τα οφειλήματα ημών ως και ημείς αφίεμεν τοις οφειλέταις ημών», με την διόρθωση να λέμε: «Και μη αφήνεις τα οφειλήματα ημών, διότι και εμείς δεν αφήνουμε τοις οφειλέταις ημών».

Άλλος Μητροπολίτης δήλωσε ότι πρέπει να υποστηρίξουμε το σπίτι μας όπου ανήκουμε. Άλλαξε αυτός την κοινή κλειδαριά της Ορθοδοξίας και έβαλε κλειδαριά ιδιοκτησίας!

Για την μονομερή ενέργεια στο ουκρανικό αυτοκέφαλο, άγιε Ναυπάκτου, ποιόν πρέπει να κατηγορήσουμε για ηγεμονισμό; Το Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο που τον βάπτισαν και τον ανέδειξαν πρώτο άνευ ίσων;! ή την Ρωσική Εκκλησία που έχει βλέψεις για τρίτη Ρώμη; Ποιός από τους δύο παρακαλώ διετάραξε την ενότητα στην Αγία Ορθοδοξία μας;

Σου θυμίζω εδώ ότι στις 31 Αυγούστου του 2018 άφησε τον ηγεμονισμό η Μόσχα και επισκέφτηκε το Φανάρι για διάλογο για το ουκρανικό ζήτημα χωρίς κανένα αποτέλεσμα.

Τελικά η ωρολογιακή βόμβα που εξαπέστειλαν κατά της Ρωσικής Εκκλησίας με την παράνομη χορήγηση αυτοκεφαλίας στην ουκρανική σχισματική «εκκλησία» εξερράγη στα θεμέλια της Ορθοδόξου Εκκλησίας και επλήγη σοβαρά η ενότητα αυτής και καλούνται τώρα οι σεπτοί ποιμένες της Ορθοδοξίας να θεραπεύσουν την μεγάλη πληγή αυτή, προτού γίνη ανίατος και πυώδης η πληγή αυτή.

Ως απλό μέλος της Εκκλησίας του Χριστού δεν δέχομαι το οδυνηρό σχίσμα στην Αγία Ορθοδοξία μας.

Εύχομαι ολόψυχα η κάθοδος του Αγίου Πνεύματος την ημέρα της Αγίας Πεντηκοστής να επαναφέρει την ενότητα στην Αγία Ορθοδοξία μας.

Πηγη: orthodoxostypos

oukraniko.blogspot.com

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr

Για τον Άγγελο της Καρδιάς μας.- Θέλω να ζήσω, είμαι γεμάτος ζωή. Η κραυγή απόγνωσης ενός Έλληνα Χριστιανού.

Θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα, η μεγαλύτερη εθνική και κοινωνική μάστιγα.
Loading…

Για άμεση ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter