ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Οι αναλυτές σχολίασαν την αγορά από την Ρωσία των Αμερικανικών κρατικών ομολόγων

ΔΙΕΘΝΗ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. - 18 Νοέ 2018 - 10:51
Loading...

Δολάριο ΗΠΑ. Φωτογραφία αρχείου
ΜΌΣΧΑ, 17 Νοεμβρίου-RIA Novosti. Το μερίδιο των αγορών των  Αμερικανικών κρατικών ομολόγων  ( του θησαυροφυλακίου των ΗΠΑ) από τις Ρωσικές αρχές είναι ασήμαντο και μάλλον αποτελεί ένα τεχνικό σημείο, ενώ η κερδοφορία των Αμερικανικών χρεογράφων είναι σε ελκυστικό επίπεδο, είπαν οι αναλυτές  στο RIA Novosti.

Μετά από μια μακρά μείωση των επενδύσεων σε αυτό το περιουσιακό στοιχείο, η Ρωσία απέκτησε ομόλογα 

για 419.000.000 δολάρια μετά το τέλος του Σεπτεμβρίου. Τώρα έχει ομόλογα για 14.410.000.000 δολάρια, αποδεικτικά στοιχεία του Υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ.

«Η αγορά χρέους των ΗΠΑ συνδέθηκε με ένα τεχνικό σημείο. Τώρα η απόδοση των δέκα ετών ταμεία είναι 3,065 τοις εκατό από τις συναλλαγές κλεισίματος της Παρασκευής, όλη την εβδομάδα η απόδοση κρατήθηκε στο επίπεδο του περίπου 3,1 τοις εκατό, και τα βραχυπρόθεσμα ομόλογα 2 ετών ήταν  2,9 τοις εκατό. Γιατί να εγκαταλείψει αυτές τις ευκαιρίες; «σχολίασε ο Σεργκέι Drozdov, ο αναλυτής του» Finam «.

Ο Βλαντιμίρ Μπρέιγκιν, διευθυντής των χρηματοπιστωτικών αγορών και της μακροοικονομικής ανάλυσης στην Alfa-Capital, σημειώνει επίσης ότι η αγορά του χρέους των ΗΠΑ είναι καθαρά τεχνικό πράγμα. «Ο όγκος της αγοράς είναι μικρός σε σύγκριση με τον όγκο των αποθεμάτων χρυσού και ξένου συναλλάγματος της Ρωσίας (διεθνή αποθεματικά-approx Ed.) και είναι περίπου 0,1 τοις εκατό. Το πιο πιθανό, αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι υπάρχει μια θέση-στόχου, και θα πρέπει να υποστηριχθεί, γι ‘ αυτό μερικές φορές θα πρέπει να αγοράσουν  τα χαρτιά και μερικές φορές τα  πωλούν. Πλέον, η εξάπλωση του χρυσού και των συναλλαγματικών διαθεσίμων αλλάζει», είπε.

Όπως ανέφερε η κεντρική Τράπεζα της Ρωσίας την Πέμπτη, τα διεθνή αποθεματικά της Ρωσίας αυξήθηκαν κατά 0,4 τοις εκατό σε μια εβδομάδα και από τις 9 Νοεμβρίου ανήλθαν  σε 461.500.000.000 δολάρια έναντι 459.700.000.000 στις 2 Νοεμβρίου.

Ο Όλεγκ Achkasov, επικεφαλής της Επενδυτικής Τράπεζας BCS παγκοσμίων αγορών, μας υπενθυμίζει ότι νωρίτερα ο όγκος των αμερικανικών δημόσιων ομολόγων στα διεθνή αποθεματικά της Ρωσίας ανερχόταν σε περισσότερα από 150.000.000.000 δολάρια και πριν από λίγους μήνες ήταν περίπου 60-80 δισεκατομμύρια δολάρια. «Οι αποδόσεις των αμερικανικών τίτλων έχουν αυξηθεί σημαντικά κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους και, αν και μπορούν καλά να αυξηθούν περαιτέρω, είναι τώρα σε ένα πολύ ελκυστικότερο επίπεδο απ’ ό, τι τα τελευταία χρόνια. Εάν δεν ήταν οι κυρώσεις, η Ρωσία θα αύξανε πιθανώς την επένδυση με την ύπαρξη πρόσθετων κονδυλίων στα αποθεματικά ταμεία της κυβέρνησης και σε μεγαλύτερο όγκο αποθεμάτων χρυσού  «, πρόσθεσε.

https://ria.ru

tokoutsavaki

Διαβάστε όλο το άρθρο

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σουΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr
Loading…

Για άμεση ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter