ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Οι Γάλλοι κήρυξαν “θάνατο της Ευρώπης” χωρίς προμήθειες φυσικού αερίου από τη Ρωσία

ΔΙΕΘΝΗ. ΕΝΕΡΓΕΙΑ. - 4 Σεπ 2022 - 8:23

Οι αναγνώστες της Le Figaro προέβλεψαν τον “θάνατο της Ευρώπης” εξαιτίας των πολιτικών που επέτρεψαν την κρίση του φυσικού αερίου

Λογότυπο της ΕΕ στην έδρα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες – RIA Novosti, 1920, 03.09.2022

© RIA Novosti / Alexey Vitvitsky

Διαβάστε ria.ru

French-

ΜΟΣΧΑ, 3 Σεπτεμβρίου – RIA Novosti. Η αντίδραση των ευρωπαϊκών χωρών στις δηλώσεις της Gazprom σχετικά με την αναστολή του Nord Stream μέχρι να επισκευαστεί ο ελαττωματικός κινητήρας δεν αντιστοιχεί σε ηχηρά λόγια περί εγκατάλειψης της εξάρτησής της από το ρωσικό καύσιμο. Αυτό δήλωσαν αναγνώστες της γαλλικής εφημερίδας Le Figaro.

Πολλοί χρήστες σημείωσαν ένα αμερικανικό ίχνος στην πεισματική επιθυμία των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης να διακόψουν απότομα και απερίσκεπτα τους ενεργειακούς δεσμούς με τη Ρωσία.

“Ποιος είναι ο χειρότερος εχθρός μας; Ο Πούτιν; Ή η Γερμανία, η οποία κάνει ό,τι μπορεί για να πείσει τη Γαλλία να εγκαταλείψει την πυρηνική ενέργεια και να αποκτήσει επιτέλους σπάνια και ακριβή ηλεκτρική ενέργεια, αλλά η οποία επαναλειτουργεί τους σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής με άνθρακα; Ή οι ΗΠΑ, οι οποίες αναγκάζουν την ΕΕ να τσακωθεί με τον προμηθευτή της για να μπορέσει να απορρίψει το σχιστολιθικό αέριο, πηγή ρύπανσης; Ποιος θα προστατεύσει τα συμφέροντα των Γάλλων;” – σημείωσε η Anne-Louise στα σχόλια.

“Ευτυχώς, η δική μας Engie θα προμηθευτεί τεράστια ποσότητα σχιστολιθικού αερίου από τις ΗΠΑ, τους σωτήρες μας, στους οποίους θα πληρώσουμε τουλάχιστον πέντε φορές περισσότερα. Τώρα, το πάγωμα των τιμών σε βάρος του χρέους που έχουν συνάψει οι χρηματοπιστωτικές αγορές των ΗΠΑ (και επομένως έμμεσα σε βάρος του κόστους που πληρώνουμε εμείς για τις διογκωμένες τιμές των υδρογονανθράκων) αυξάνει περαιτέρω την εξάρτησή μας και, ως εκ τούτου, την υποδούλωσή μας. <…> Η Ευρώπη με τους σημερινούς ηγέτες μας είναι νεκρή…”. – δήλωσε ο χρήστης Curieux.

“Γιατί γκρινιάζουμε; Έχουμε δύο όμορφους νέους αγωγούς, τον Nord Stream 2, αλλά δεν θέλουν να τους χρησιμοποιήσουν, ακόμη και αν οι άλλοι αγωγοί αποτύχουν! Η Ουάσινγκτον δεν το θέλει πραγματικά και οι πολιτικοί μας πέφτουν με τα μούτρα χωρίς να ζητούν τη γνώμη του κοινού”, αγανάκτησε ο cagnotte.

“Οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, ευθυγραμμίζοντας κάθε βήμα με την πολιτική των ΗΠΑ, επιβάλλουν κυρώσεις κατά της Ρωσίας, προμηθεύουν όπλα στον Ζελένσκι και εκπλήσσονται που η ρωσική κυβέρνηση αντιδρά…” – rongeur joyeux κατέληξε.

Την Παρασκευή, η Gazprom έλαβε προειδοποίηση από τη Rostekhnadzor σχετικά με τη δυσλειτουργία, μετά την οποία αποφασίστηκε να κλείσει εντελώς ο Nord Stream μέχρι να διορθωθούν οι βλάβες.

Ο εκπρόσωπος της ρωσικής προεδρίας Ντμίτρι Πεσκόφ χαρακτήρισε την κατάσταση γύρω από τον αγωγό ως κρίση, αλλά δήλωσε ότι δεν ευθύνεται η Gazprom, καθώς έχει επανειλημμένα εκφράσει τη βούλησή της να συνεχίσει να εκπληρώνει τις υποχρεώσεις της, αλλά η ίδια η ευρωπαϊκή πλευρά το εμποδίζει.

https://ria.ru/20220903/gaz-1814202374.html

tokoutsavaki.net

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο “Triklopodia.gr”, μπορεί να μας ενημερώσει, στο “triklopodia@hotmail.gr” ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr