ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Οι ειδικοί εξήγησαν την υψηλή δημοτικότητα του Trump

ΔΙΕΘΝΗ. - 19 Ιούν 2018 - 23:00
Loading...

Ροή ειδήσεων σε μορφή blogΟ Πρόεδρος των  ΗΠΑ Donald Trump . Αρχείο φωτογραφιών
Μόσχα, 19 Ιουνίου – RIA  Novosti. Η υψηλή δημοτικότητα ου Προέδρου των ΗΠΑ Donald Trump οφείλεται στην επιτυχή εσωτερική πολιτική, η οποία έχει δώσει  στη χώρα  την οικονομική ανάπτυξη, λένε οι αναλυτές σε συνέντευξη με το  RIA Novosti.

Σύμφωνα με την έρευνα  του οργανισμού Gallup  βρέθηκαν, τουλάχιστον 45% των Αμερικανών ότι  εγκρίνουν τις δραστηριότητες του Προέδρου των ΗΠΑ Donald Trump, το  οποίο  είναι το υψηλότερο

ποσοστό από την ορκωμοσία του.  Όπως φαίνεται από τα αποτελέσματα της έρευνας, για την έγκριση του έργου του, το 90% —  είναι Ρεπουμπλικάνοι.
Σημειώνεται ότι ανεξάρτητα από τις δραστηριότητες του Trump, είναι απίθανο ότι θα είναι σε θέση να πάρει περισσότερη υποστήριξη μεταξύ των Δημοκρατικών
Η δημοσκόπηση διαπίστωσε επίσης όπως  αναφέρει ο οργανισμός  ότι καθ ‘ όλη τη διάρκεια της θητείας της Προεδρίας του Trump, η δημοτικότητα  του ήταν σημαντικά χαμηλότερη  από εκείνες των προκατόχων του.

Καλή εσωτερική πολιτική

Σύμφωνα με τον επικεφαλής ερευνητή του Ινστιτούτου των ΗΠΑ και του Καναδά RAS Vladimir Batiouk, το αποτέλεσμα αυτό δεν είναι «τυχαίο». «Αυτό είναι το αποτέλεσμα των ενεργειών του Trump κατά κύριο λόγο στον τομέα της εσωτερικής πολιτικής. Είναι επίσης η φορολογική μεταρρύθμιση, η οποία έδωσε νέα ώθηση στην ανάπτυξη της Αμερικανικής οικονομίας, και ισχυρή προστασία, την οποία  χαρακτηρίζουν οι εγχώριοι παραγωγοί,  το αποτέλεσμα της οποίας ήταν η δημιουργία εκατομμυρίων θέσεων εργασίας στις Ηνωμένες Πολιτείες, «-είπε ο Batiouk.

Σημείωσε ότι τα αποτελέσματα της εσωτερικής πολιτικής του Trump για τους απλούς ψηφοφόρους είναι πολύ πιο σημαντικά από την  επιτυχία της εξωτερικής πολιτικής.

«Η υψηλή δημοτικότητα  του Trump είναι απλή: πρώτον, οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν μια αρκετά αξιοπρεπή οικονομική ανάπτυξη–ο αριθμός των θέσεων εργασίας αυξάνεται , αυξάνονται οι μισθοί  και αυτό είναι πάντα μια πηγή στήριξης, ειδικά στο περιβάλλον που ψήφισε υπέρ του Trump. — η εργατική τάξη, οι  συνδικαλιστικές οργανώσεις που υπέφεραν από τη μεταφορά Αμερικανικών εγκαταστάσεων παραγωγής στο εξωτερικό. Είναι επίσης οι βιομήχανοι, οι οποίοι υπέφεραν από το γεγονός ότι η Αμερική πλημμύρισε με φθηνότερα εισαγόμενα αγαθά και προϊόντα, και ότι ανάγκασε τους Αμερικανούς να μειώσουν τη δική τους παραγωγή «-συμφωνεί ο επικεφαλής του κέντρου Διεθνούς  ασφάλειας του Ινστιτούτου Παγκόσμιας οικονομίας και διεθνών  σχέσεων  RAS ακαδημαϊκός Arbatov.

Δεύτερον, σύμφωνα με τον ίδιο, η εξωτερική πολιτική του Trump «απευθύνεται  επίσης  προς τον απλό πολίτη  ο οποίος λέει ότι επιτέλους ο πρόεδρός μας φροντίζει  όχι για ολόκληρο τον κόσμο, αλλά υπερασπίζεται τα Αμερικανικά συμφέροντα.»

Ο  Arbatov σημείωσε ότι ο πληθυσμός των ΗΠΑ πιστεύει ότι ο Trump «θέτει σε εφαρμογή»  τους Συμμάχους των  Αμερικανών  στο εμπόριο και την άμυνα. Και στην κατάσταση με τη Βόρεια Κορέα για τον μέσο Αμερικανό πολίτη, τα πάντα φαίνονται  σαν οι απειλές του Αμερικανού ηγέτη » ότι θα  εξαφανίσει   από το πρόσωπο της γης» την  ΛΔΚ,  φόβισε την  Πιονγκγιάνγκ και αναγκάστηκε  να πάει σε διαπραγματεύσεις, συμφωνώντας  να σταματήσει τις πυρηνικές δοκιμές, διαλύοντας τους χώρους δοκιμών , σημείωσε ο  Arbatov.

«Oι άνθρωποι δεν καταλαβαίνουν τις περιπλοκές, ούτε τη συμφωνία με το Ιράν, ούτε τα ζητήματα του διαειρηνικού και του διατλαντικού εμπορίου ή του κλίματος. Είναι όλα πολύ μακριά για αυτούς. Και ο Ttump τώρα τους αντιπροσωπεύει ως εθνικός ηγέτης που βάζει τα Aμερικανικά συμφέροντα πρώτα. Και είναι τόσο απλά όλα αυτά . Είναι πάντα πολύ ελκυστικά, «ο ακαδημαϊκός τόνισε.

Το μέλλον

Σύμφωνα με τον Arbatov, η θέση του Ρεπουμπλικανικού κόμματος μπορεί να ενταθεί πριν από τις ενδιάμεσες εκλογές στις Ηνωμένες Πολιτείες. «Αν και το κατεστημένο της Ουάσινγκτον και ο τύπος, τα μεγάλα μέσα μαζικής ενημέρωσης , που μισούν τον Trump με  άγριο μίσος, μπορεί  να αντισταθμίσουν την ισορροπία της εξουσίας. Ποια θα είναι τελικά η ισορροπία- η αυξανόμενη υποστήριξη των κοινών ανθρώπων, ή των  μέσων ενημέρωσης και των  δημόσιων  οργανισμών  της Ουάσινγκτον, οι οποίοι  είναι σθεναρά αντίθετοι απέναντι στον Trump, εξακολουθεί να είναι ασαφές «, ανέφερε.

«Aλλά αν ο Trump θα πραγματοποιήσει συνάντηση με τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν στην σύνοδο  κορυφής, και οι δύο χώρες θα δηλώνουν ότι
θα ακολουθήσουν τον δρόμο του αφοπλισμού, την επίλυση των κρίσεων, η δημοτικότητα του Αμερικανού ηγέτη θα ανεβεί στους Ουρανούς, κατέληξε ο Εμπειρογνώμονας.

Κατά τη διάρκεια των ενδιάμεσων εκλογών του Κογκρέσου που θα διεξαχθούν στις Ηνωμένες Πολιτείες αυτό το φθινόπωρο, το σύνολο της Βουλής των Αντιπροσώπων (438 άτομα) και το ένα τρίτο των 100-εδρών της  Γερουσίας θα επανεκλεγεί. Τώρα και οι δυο βουλές  ελέγχονται από τους  Ρεπουμπλικάνους.

https://ria.ru

tokoutsavaki

Διαβάστε όλο το άρθρο

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σου

Loading…ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr
Loading…

Για άμεση ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter