ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Οι επιστήμονες έχουν νέο σχέδιο για την καταπολέμηση της υπερθέρμανσης του πλανήτη: Χαλαρώνοντας τον ήλιο.

ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ. ΚΛΟΙΟΣ. - 25 Νοέ 2018 - 19:30

ΣΧΟΛΙΟ : Eίναι πλέον αποδεκτό από όλους ότι μας ψεκάζουν,απλά αιτιολογούν τους λόγους που το κάνουν.Οι λόγοι μπορεί να είναι τελείως διαφορετικοί.
Οι επιστήμονες έχουν καταλήξει σε ένα νέο και έξυπνο τρόπο καταπολέμησης της υπερθέρμανσης του πλανήτη.

Δεδομένου ότι ο κόσμος δεν φαίνεται να συμφωνεί για τη μείωση των εκπομπών CO2, γιατί να μην

αντιμετωπίσει το πρόβλημα από την άλλη άκρη,υποθέτουν οι επιστήμονες από το Χάρβαρντ και το Yale. Οι ερευνητές δημοσίευσαν πρόσφατα μια μελέτη που λέει ότι ο ψεκασμός μεγάλων ποσοτήτων σωματιδίων θειικού άλατος στη χαμηλότερη στρατόσφαιρα της Γης, προκειμένου να εξουδετερωθεί κυριολεκτικά ο ήλιος, θα μπορούσε να μειώσει τις συνέπειες της παγκόσμιας κλιματικής αλλαγής στο μισό και ίσως να είναι και φθηνό!

Με όλο τον ενθουσιασμό για το “υποθετικό” και “εξαιρετικά αβέβαιο και φιλόδοξο” σχέδιο, δεν υπάρχουν εγγυήσεις ότι δεν θα επιδεινώσει τα πράγματα με καταστροφικό τρόπο. Υπάρχει μια ύποπτη έλλειψη πληροφόρησης σχετικά με το τι θα μπορούσε να κάνει η «ηλιοφάνεια» σε εκείνους από εμάς που βασίζονται σε αυτή για βασικά πράγματα – όπως η καλλιέργεια τροφίμων ή η κατάψυξη στον θάνατο.
Αντ ‘αυτού, η μελέτη που δημοσιεύθηκε στην περιβαλλοντική έρευνα συζητά το πιθανό κόστος και την απαραίτητη τεχνολογία για να πραγματοποιήσει το φιλόδοξο, αν όχι οδυνηρό, σχέδιο. Οι ερευνητές συζητούν διάφορους πιθανούς τρόπους για την πραγματοποίηση του μεγάλου έργου «γεωμηχανικής»: αεροπλάνα, μπαλόνια ή ακόμη και απλά να πυροβολούν χημικά στον αέρα με μεγάλα όπλα.
Ακόμη και εκτός από αυτό, υπάρχει ένα αρκετά σοβαρό πρόβλημα με την πρόταση: δεν υπάρχει σήμερα αεροσκάφος που θα μπορούσε πραγματικά να παραδώσει το ωφέλιμο φορτίο. Η προσαρμογή μιας υπάρχουσας έκδοσης του πυραύλου Falcon Heavy SpaceX έχει αποκλειστεί, αναφέροντας το κόστος.

Η πρόταση προτείνει ότι η εκτόξευση θα μπορούσε να ολοκληρωθεί εντός 15 ετών, με αρχικό κόστος περίπου 3,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ακολουθούμενη από μια ακόμη δεκαπενταετή περίοδο που κοστίζει επιπλέον 2,5 δισεκατομμύρια δολάρια – μια σχετικά χαμηλή τιμή, δεδομένης της κλίμακας και της σημασίας του σχεδίου, υποστηρίζουν . Ένας αρχικός στόλος οκτώ αεροπλάνων θα επεκταθεί αρχικά σε περίπου 100, προκειμένου να αναπτυχθεί η απαραίτητη ποσότητα χημικών ουσιών σε όλο τον κόσμο.
Υπάρχουν και άλλα λιγότερο τεχνικά μειονεκτήματα στην πρόταση. Μεταξύ των πιο προφανών είναι ότι το σχέδιο θα απαιτήσει διεθνή συντονισμό μεταξύ πολλών χωρών, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών – του οποίου ο πρόεδρος, ο Ντόναλντ Τραμπ, εκφράζει τακτικά αμφιβολίες για την κλιματική αλλαγή γενικά.
Ο Δρ Phil Williamson, Επίτιμος Αναγνώστης του Πανεπιστημίου της Ανατολικής Αγγλίας, επικρίνει την πρόταση λέγοντας ότι τα έθνη που « συνέχισαν να αντιμετωπίζουν ακραία κλιματικά φαινόμενα » θα μπορούσαν στη συνέχεια να « θεωρούν ότι η ηλιακή γεωμηχανική ήταν υπεύθυνη » και θα έπρεπε να αποζημιωθούν. Με άλλα λόγια, η αποκοπή της γης από τον ουρανό μπορεί να είναι πραγματικό ζήτημα ευθύνης.
https://www.rt.com/news/444762-global-warming-dim-sun/
ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ RUSSIA TODAY : Corfiatiko.blogspot.com

Διαβάστε όλο το άρθρο

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο “Triklopodia.gr”, μπορεί να μας ενημερώσει, στο “triklopodia@hotmail.gr” ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr