ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Οι επιστήμονες καταγράφουν μυστηριώδη βουητό από βαθιά μέσα στη Γη – αλλά κανείς δεν ξέρει τι είναι.

ΚΛΟΙΟΣ. ΜΥΣΤΗΡΙΑ. - 16 Δεκ 2017 - 7:15
Loading...

Οι επιστήμονες έχουν συλλάβει έναν μυστηριώδη βουητό που προέρχεται από βαθιά μέσα στη Γη, αλλά δεν γνωρίζουν ακόμα τι είναι.
Από καιρό είναι γνωστό ότι η Γη παράγει συνεχώς ένα δονητό σήμα χαμηλής συχνότητας.

Η πρώτη προσπάθεια ανίχνευσης αυτού του βουητού έγινε το 1959, αλλά το 1998 οι επιστήμονες αποδέχτηκαν τελικά την ύπαρξή του.
Έκτοτε, έχουν γίνει εκατοντάδες προσπάθειες καταγραφής του βουητού της Γης, αλλά όλες με τη χρήση σεισμομέτρων στη γη.
Τώρα οι ερευνητές έχουν καταγράψει το βόμβο για πρώτη φορά χρησιμοποιώντας σεισμικά όργανα στο βάθος της θάλασσας.

Οι ερευνητές συγκέντρωσαν τα πρώτα στοιχεία από 57 σταθμούς σεισμομέτρων που βρίσκονται στον Ινδικό Ωκεανό, ανατολικά της Μαδαγασκάρης, μεταξύ 2012 και 2013.
Στη συνέχεια, εφάρμοσαν έναν συνδυασμό τεχνικών για την άρση των παρεμβολών από τα κύματα υπερθέρμανσης των ωκεανών, τα ρεύματα και τις ηλεκτρονικές δυσλειτουργίες,και διορθώθηκε το σήμα που δημιουργήθηκε από οποιονδήποτε σεισμό.

The oceanΤελικά, ήταν σε θέση να καθορίσουν ότι οι φυσικοί κραδασμοί της Γης κορυφώνονται σε αρκετές συχνότητες μεταξύ 2,9 και 4,5 millihertz.

Αυτές οι δονήσεις δεν ακούγονται από τους ανθρώπους, επειδή είναι περίπου 10.000 φορές μικρότερες από το κατώτερο όριο ακοής του ανθρώπινου αυτιού (20 hertz).
Ωστόσο, το γεγονός ότι έχουν ανιχνευθεί στον πυθμένα του ωκεανού και περίπου το 70% της επιφάνειας του πλανήτη καλύπτεται από νερό, υποδηλώνει ότι το βουητό υπάρχει σε όλη την υδρόγειο.
Η ερευνητική ομάδα, με επικεφαλής την Martha Deen στο Ινστιτούτο Φυσικής της Γης του Παρισιού, ελπίζει ότι τα νέα δεδομένα θα παράσχουν ενδείξεις ως προς την πηγή του βουητού.
Οι σεισμολόγοι έχουν προτείνει πολλές διαφορετικές θεωρίες για να εξηγήσουν τη συνεχή δόνηση – από τις ατμοσφαιρικές διαταραχές, στα κύματα των ωκεανών, που μετακινούνται πάνω από το δάπεδο της θάλασσας.
Ωστόσο, η μελέτη, που δημοσιεύτηκε στο Geophysica
l Research Letters, καταλήγει στο συμπέρασμα ότι αυτές οι θεωρίες εξηγούν μόνο μέρος της δόνησης.

Η Deen και οι συν-συγγραφείς της πιστεύουν ότι τα δεδομένα θα μπορούσαν επίσης να βοηθήσουν τους επιστήμονες να χαρτογραφήσουν το εσωτερικό της Γης με περισσότερες λεπτομέρειες και ακρίβεια από ποτέ άλλοτε.
Οι επιστήμονες μελετούν παραδοσιακά το εσωτερικό της γης κατά τη διάρκεια σεισμών, αλλά αυτό σημαίνει ότι περιορίζονται σε συγκεκριμένους χρόνους και σε περιοχές στις οποίες συνήθως συμβαίνουν σεισμοί.
Η χρήση του σήματος βόμβου ως πηγής σεισμικών κυμάτων θα αποφύγει αυτό το πρόβλημα, επειδή παράγεται συνεχώς και μπορεί να ανιχνευθεί σε όλη την επιφάνεια του πλανήτη.
http://www.skywatchtv.com
AΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ SKY WATCH TV : Corfiatiko

Διαβάστε όλο το άρθρο

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σου

Loading…ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr
Loading…

Για άμεση ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter