ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Οι ΗΠΑ και η Ουκρανία δεν υποστηρίζουν τη ρωσική απόφαση εναντίον της δοξασίας του ναζισμού στον ΟΗΕ

ΔΙΕΘΝΗ. - 8 Νοέ 2019 - 15:30
Loading...
Υποστηρίξτε το triklopodia με μια δωρεά για ανεξάρτητη ενημέρωση
Έδρα των Ηνωμένων Εθνών. Φωτογραφία αρχείου
ΟΗΕ, 8 Νοεμβρίου – RIA Novosti. Η τρίτη Επιτροπή της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ για τα κοινωνικά και ανθρωπιστικά ζητήματα, ενέκρινε κατά πλειοψηφία το ρωσικό σχέδιο ψηφίσματος για την καταπολέμηση της εξύμνησης του Ναζισμού, κατά του ήταν μόνο οι Ηνωμένες Πολιτείες και την Ουκρανία, αναφέρουν οι ανταποκριτές το RIA Novosti.
Το έγγραφο ονομάστηκε “Καταπολέμηση της δοξασίας του ναζισμού, του νεοναζισμού και άλλων πρακτικών που συμβάλλουν στην κλιμάκωση των σύγχρονων μορφών ρατσισμού, φυλετικών διακρίσεων, ξενοφοβίας και συναφούς μισαλλοδοξίας.” Συνολικά 121 κράτη ψήφισαν υπέρ του ψηφίσματος, με 55 χώρες να απέχουν.
Το ψήφισμα συνιστά στις χώρες να λάβουν τα κατάλληλα συγκεκριμένα μέτρα “μεταξύ άλλων στον τομέα της νομοθεσίας και της εκπαίδευσης, σύμφωνα με τις διεθνείς υποχρεώσεις τους για τα ανθρώπινα δικαιώματα, να αποτρέψουν την αναθεώρηση των αποτελεσμάτων του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου και την άρνηση των εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας και των εγκλημάτων πολέμου που διαπράχθηκαν κατά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.
Οι συντάκτες του εγγράφου καταδικάζουν έντονα τα επεισόδια εκλαΐκευσης και προπαγάνδας του ναζισμού και παροτρύνουν τα κράτη να εξαλείψουν όλες τις μορφές φυλετικών διακρίσεων με όλα τα κατάλληλα μέσα, συμπεριλαμβανομένης, όπου το απαιτούν οι περιστάσεις, της νομοθεσίας.
Ο Ρινάτ Αλιουτντίνοφ, διευθυντής του Τμήματος Ανθρωπιστικής Συνεργασίας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι μία από τις αντιπροσωπίες που ψήφισαν κατά του ρωσικού ψηφίσματος κατά τη διάρκεια των διαβουλεύσεων κατά την προετοιμασία αυτού του εγγράφου δήλωσε ότι «κανείς δεν πρέπει ποτέ να καταδικαστεί για τη συνεργασία με το ναζισμό.
“Νομίζω ότι δεν υπάρχει τίποτα άλλο να σχολιάσω”, πρόσθεσε.
Απαντώντας στο διευκρινιστικό ερώτημα εάν ήταν η ουκρανική αντιπροσωπεία, είπε: “Δεν είναι δύσκολο να μαντέψουμε.
Με πρωτοβουλία της Ρωσίας και ορισμένων κρατών, συμπεριλαμβανομένων των κρατών που συμμετέχουν στο ΟΑΣΕ, η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών υιοθετεί ένα ετήσιο ψήφισμα κατά της δοξασίας του ναζισμού. Παραδοσιακά, μόνο το Κίεβο και η Ουάσιγκτον αντιτίθενται σε αυτό το έγγραφο.
https://tokoutsavaki.blogspot.com/2019/11/blog-post_8.html

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σουΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr

Για τον Άγγελο της Καρδιάς μας.- Θέλω να ζήσω, είμαι γεμάτος ζωή. Η κραυγή απόγνωσης ενός Έλληνα Χριστιανού.

Θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα, η μεγαλύτερη εθνική και κοινωνική μάστιγα.

Loading…