ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Οι ΗΠΑ μπλοκάρουν τις εισαγωγές ιρανικού πετρελαίου στην Ελλάδα

ΕΝΕΡΓΕΙΑ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. - 22 Απρ 2019 - 18:44
Loading...
Υποστηρίξτε το triklopodia με μια δωρεά για ανεξάρτητη ενημέρωση

Ο Τραμπ ανακοίνωσε ότι αίρει τις εξαιρέσεις που επέτρεπαν σε οκτώ χώρες, ανάμεσά τους και στην Ελλάδα, την εισαγωγή φθηνού ιρανικού πετρελαίου – Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης, οι χώρεςθα βρεθούν αντιμέτωπες με βαριές αμερικανικές κυρώσεις

Τέλος στις εξαιρέσεις που επιτρέπουν σε οκτώ χώρες, ανάμεσά τους και στην Ελλάδα, την εισαγωγή φθηνού πετρελαίου από το Ιράν, χωρίς να απειλούνται από αμερικανικές κυρώσεις έβαλε η Ουάσινγκτον, με απόφαση του Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Αμερικανός πρόεδρος αποφάσισε να μην συνεχίσει τον Μάιο τις εξαιρέσεις, μετά και από συνεννόηση με τη Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, όπου συμφώνησαν «να αναλάβουν εγκαίρως δράση για να εξασφαλίσουν ότι καλύπτεται η παγκόσμια ζήτηση καθώς όλο το ιρανικό πετρέλαιο απομακρύνεται από την αγορά».

Σε περίπτωση που δεν υπάρξει συμμόρφωση, τότε οι χώρες απειλούνται με αμερικανικές κυρώσεις. Οι χώρες που επηρεάζονται και στις οποίες είχαν δοθεί προσωρινές απαλλαγές για περιορισμένη εισαγωγή πετρελαίου από το Ιράν, πέραν της Ελλάδας είναι η Κίονα, η Ινδία, η Ιαπωνία, η Νότια Κορέα, η Ταϊβάν, η Τουρκία και η Ιταλία.

protothema.gr

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σουΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr

ΤΟ ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΗΛΙΑ ΚΑΛΛΙΩΡΑ

 

Θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα, η μεγαλύτερη εθνική και κοινωνική μάστιγα.

Loading…