ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

«Οι κινέζικοι πυρηνικοί πύραυλοι δεν απειλούν τις ΗΠΑ, εκτός εάν…»

ΔΙΕΘΝΗ. - 10 Νοέ 2019 - 22:00
Loading...
Υποστηρίξτε το triklopodia με μια δωρεά για ανεξάρτητη ενημέρωση

Οι κινεζικοί βαλλιστικοί πύραυλοι μεσαίας εμβέλειας (IMRB) περιορίζονται στα σύνορα της χώρας, ανέφερε ανώτατος αξιωματούχος του υπουργείου Εξωτερικών της Κίνας, προειδοποιώντας τις ΗΠΑ να μην αναπτύξουν τις δυνάμεις τους στην «πόρτα» του Πεκίνου.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με δηλώσεις την Παρασκευή του επικεφαλής του τμήματος ελέγχου όπλων του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών κ. Φου Κονγκ, «Οι πύραυλοί μας βρίσκονται στην επικράτειά μας. Δεν αποτελούν απειλή για τις ΗΠΑ – τουλάχιστον αν οι ΗΠΑ δεν αναπτύξουν τα πλοία τους πολύ κοντά στην επικράτειά μας».
Οι δηλώσεις έγιναν στα πλαίσια εκδήλωσης ελέγχου όπλων που διεξήχθη στη Μόσχα. Ο Φου τόνισε ότι η ανάπτυξη αμερικανικών πυραύλων στην περιοχή θα είναι μια «προκλητική, αποσταθεροποιητική πράξη».

Συγκεκριμένα επισήμανε ότι «Οι ΗΠΑ μιλάνε για την τοποθέτηση των πυραύλων μεσαίας εμβέλειας κοντά στην Κίνα, κοντά στην πόρτα μας. Θα αποτελούσε άμεσα απειλή για κρίσιμα σημεία εκτόξευσης και τοποθεσίες μας. Θα αποτελούσε απειλή για την επιβίωση των κινεζικών πυρηνικών δυνάμεων».

Η Κίνα δεν είναι γνωστό να διαθέτει διηπειρωτικούς βαλλιστικούς πύραυλους και δη σε αρκετούς αριθμούς ώστε να μπορεί να πλήξει το σύνολο της επιφάνειας των ΗΠΑ από βάσεις εκτόξευσης στο έδαφός της. Ωστόσο αυτό είναι μία κατάσταση που αλλάζει με ταχείς ρυθμούς και δεν είναι κάτι που ο στρατηγικός σχεδιασμός των ΗΠΑ μπορεί να βασιστεί.
Καθώς μάλιστα η Κίνα δεν διαθέτει υπερπόντιες κτήσεις ή βάσεις, δεν μπορεί να μετακινήσει τους υπάρχοντες πυραύλους της σε άλλα σημεία της υδρογείου προκειμένου να μειώσεις τις αποστάσεις, κι επομένως και τους χρόνους αντίδρασεις.

Διαθέτει βέβαια έναν περιορισμένο αριθμό στρατηγικών υποβρυχίων βαλλιστικών πυραύλων Type 094 και 092, όμως δεν είναι ούτε αρκετά για να εξασφαλίσουν αποτροπή, ούτε τόσο εύκολο να περάσουν από τα πολλαπλά στρώματα άμυνας του αμερικανικού Ναυτικού ώστε να πλησιάσουν αρκετά στις αμερικανικές ακτές.

Προς το παρόν…

ΠΗΓΗ: ptisidiastima.com

infognomonpolitics

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σουΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr

ΤΟ ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΗΛΙΑ ΚΑΛΛΙΩΡΑ

 

Θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα, η μεγαλύτερη εθνική και κοινωνική μάστιγα.

Loading…