ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Οι τηλεοράσεις μας παρακολουθούν μέσα στο σαλόνι μας και την κρεβατοκάμαρα!

ΚΛΟΙΟΣ. - 6 Ιούλ 2018 - 13:45
Loading...

Από τη Sapna Maheshwari, New York Times.

Η αυξανόμενη ανησυχία για τα δεδομένα σε απευθείας σύνδεση και την ιδιωτικότητα των χρηστών έχει επικεντρωθεί σε τεχνολογικούς γίγαντες όπως το Facebook και συσκευές όπως τα smartphones. Ωστόσο, τα δεδομένα των πολιτών απορροφώνται όλο και περισσότερο από τα σαλόνια τους, μέσω των τηλεοράσεων τους, μερικές φορές χωρίς τη γνώση τους και τη συγκατάθεσή τους.

Τα τελευταία χρόνια, οι εταιρείες δεδομένων αξιοποίησαν τη νέα τεχνολογία για να εντοπίσουν αμέσως

τι παρακολουθούν οι τηλεοράσεις συνδεδεμένες στο διαδίκτυο, και στη συνέχεια να χρησιμοποιούν αυτές τις πληροφορίες για να στέλνουν στοχευμένες διαφημίσεις σε άλλες συσκευές στα σπίτια τους. Οι έμποροι, πεινασμένοι για να πάρουν τα προϊόντα τους μπροστά στους ανθρώπους, που είναι πιθανότερο να τα αγοράσουν, αγκάλιασαν με ανυπομονησία τέτοιες πρακτικές. Αλλά οι εταιρείες που παρακολουθούν, τι παρακολουθούν οι άνθρωποι έχουν επίσης αντιμετωπίσει την εξέταση από τους ρυθμιστές και τους υπερασπιστές της ιδιωτικής ζωής, σχετικά με το πόσο διαφανείς είναι με τους χρήστες.

Η Samba TV είναι μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες που παρακολουθούν τις πληροφορίες των θεατών για να κάνουν εξατομικευμένες συστάσεις προβολής. Η εταιρεία δήλωσε ότι συγκέντρωσε δεδομένα προβολής από 13,5 εκατομμύρια έξυπνες τηλεοράσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες και αύξησε κεφάλαια ύψους 40 εκατομμυρίων δολαρίων από επενδυτές όπως η Time Warner Cable, ο καλωδιακός φορέας Liberty Global και ο δισεκατομμυριούχος Mark Cuban.

Η Samba TV έχει πραγματοποιήσει συμφωνίες με περίπου δώδεκα τηλεοπτικές μάρκες – συμπεριλαμβανομένων των Sony, Sharp, TCL και Philips – για να τοποθετήσει το λογισμικό σε συγκεκριμένα σύνολα. Όταν οι άνθρωποι ανοίγουν τις τηλεοράσεις τους, μια οθόνη τους παροτρύνει να ενεργοποιήσουν μια υπηρεσία που ονομάζεται Samba Interactive TV, λέγοντας ότι συνιστά εκπομπές και προσφέρει ειδικές προσφορές “με έξυπνη αναγνώριση του περιεχομένου στην οθόνη.” Αλλά η οθόνη, η οποία περιέχει το κουμπί ενεργοποίησης, πολλές δίνει πληροφορίες που συλλέγει η Samba TV για να κάνει αυτές τις συστάσεις.

Η Samba TV αρνήθηκε να παράσχει πρόσφατα στατιστικά στοιχεία, αλλά ένα από τα στελέχη της δήλωσε στα τέλη του 2016 ότι πάνω από το 90% των ανθρώπων συμμετείχαν.

Μόλις ενεργοποιηθεί, η Samba TV μπορεί να παρακολουθήσει σχεδόν όλα όσα εμφανίζονται στην τηλεόραση για δευτερόλεπτα, ουσιαστικά διαβάζει εικονοστοιχεία για τον εντοπισμό προβολών και διαφημίσεων δικτύου, καθώς και τα προγράμματα Netflix και HBO και ακόμη και παιχνίδια βίντεο που παίζονται στην τηλεόραση. Η Samba TV έδωσε στους διαφημιστές τη δυνατότητα να στηρίξουν τη στόχευσή τους για το αν οι άνθρωποι παρακολουθούν συντηρητικά ή φιλελεύθερα μέσα μαζικής ενημέρωσης και ποια προεδρική συζήτηση του κόμματος παρακολούθησαν.

Η μεγάλη κλήρωση για τους διαφημιζόμενους – που συμπεριέλαβαν το Citi και το JetBlue στο παρελθόν και τώρα την Expedia – είναι ότι η Samba TV μπορεί επίσης να αναγνωρίσει άλλες συσκευές στο σπίτι που μοιράζονται τη σύνδεση στο internet της τηλεόρασης.

Η Samba TV, η οποία δηλώνει ότι έχει τηρήσει τις κατευθυντήριες γραμμές για την προστασία της ιδιωτικής ζωής από την Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου, δεν πωλεί απευθείας τα δεδομένα της. Αντ ‘αυτού, οι διαφημιζόμενοι μπορούν να πληρώσουν την εταιρεία για να κατευθύνουν διαφημίσεις σε άλλα gadgets, σε ένα σπίτι, μετά την αναπαραγωγή των τηλεοπτικών διαφημίσεών τους, ή μία από αντίπαλο στρατόπεδο. Οι διαφημιζόμενοι μπορούν επίσης να προσθέσουν στους ιστότοπούς τους μια ετικέτα από τη Samba TV, η οποία τους επιτρέπει να καθορίσουν εάν οι χρήστες θα επισκεφτούν την εταιρεία αφού παρακολουθήσουν μία από τις διαφημίσεις τους.

Αν ακούγεται πολύ όπως το διαδίκτυο – μια εταιρεία με μικρή αναγνώριση ονόματος που παρακολουθεί τη συμπεριφορά σας, στη συνέχεια τις κόβει σε φέτες και τις διανέμει για να πουλήσει διαφημίσεις – αυτό είναι το σημείο. Όμως οι καταναλωτές δεν περιμένουν συνήθως το λεγόμενο ημιώδες κιβώτιο να είναι διάσημο.

“Δεν είναι ακόμα έξυπνο το γεγονός ότι ο κατασκευαστής κιβωτίων ή το λογισμικό που έχει ενσωματώσει ο κατασκευαστής θα το κάνει αυτό”, δήλωσε ο Justin Brookman, διευθυντής της πολιτικής προστασίας της ιδιωτικής ζωής και της τεχνολογίας των καταναλωτών, στην Ένωση καταναλωτών της ομάδας υπεράσπισης και πρώην διευθυντής πολιτικής στην Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου. «Θα ήθελα να δω τις επιχειρήσεις να καταβάλλουν καλύτερη προσπάθεια για νατο καταστήσουν αυτό σαφές και να εξηγήσουν την πρόταση αξίας στους καταναλωτές». Περίπου το 45% των τηλεοπτικών νοικοκυριών στις Ηνωμένες Πολιτείες είχε τουλάχιστον μια έξυπνη τηλεόραση στα τέλη του 2017, έδειξαν τα δεδομένα της IHS Markit. Η Samba TV, η οποία εδρεύει στο Σαν Φρανσίσκο και απασχολεί περίπου 250 εργαζομένους, ανταγωνίζεται αρκετές εταιρείες, όπως το Inscape, το βραχίονα του κατασκευαστή ηλεκτρονικών ειδών της Vizio και μια άλλη που ονομάζεται Alphonso.

Μπορεί να είναι μια επιχείρηση κοπής. Η Samba έχει ασκήσει αγωγή εναντίον του Alphonso για παραβίαση ευρεσιτεχνίας. Πέρυσι, η Vizio κατέβαλε 2,2 εκατομμύρια δολάρια για να διακανονίσει αξιώσεις της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Εμπορίου και της πολιτείας του New Jersey ότι συλλέγει και πωλεί δεδομένα προβολής από εκατομμύρια έξυπνες τηλεοράσεις χωρίς τη γνώση ή τη συγκατάθεση των ιδιοκτήτων. Τον Δεκέμβριο, οι New York Times ανέφεραν ότι ο Alphonso χρησιμοποιεί εφαρμογές τυχερών παιχνιδιών για να αποκτήσει πρόσβαση σε μικρόφωνα smartphone και να ακούει ηχητικά σήματα σε τηλεοπτικές διαφημίσεις και εκπομπές.

Η γλώσσα της Samba TV είναι σαφής, είπε ο Bill Daddi, ένας εκπρόσωπος. “Κάθε έκδοση έχει σαφώς προσδιορίσει ότι χρησιμοποιούμε τεχνολογία για να αναγνωρίσουμε τι είναι στην οθόνη, για να δημιουργήσουμε οφέλη τόσο για τον καταναλωτή, όσο και για τη Samba, τους συνεργάτες και τους διαφημιστές της”, πρόσθεσε.

Ωστόσο, ο David Kitchen, μηχανικός λογισμικού στο Λονδίνο, δήλωσε ότι ήταν τρομαγμένος όταν έμαθε πώς η Samba TV λειτούργησε μετά την εμφάνιση της οθόνης opt-in κατά τη διάρκεια μιας ενημέρωσης λογισμικού στο σετ Sony Bravia.

Το opt-in διαβάστηκε: ” Αλληλεπίδραση με τις αγαπημένες σας εκπομπές. Λάβετε συστάσεις με βάση το περιεχόμενο που σας αρέσει. Συνδέστε τις συσκευές σας για αποκλειστικό περιεχόμενο και ειδικές προσφορές. Με την έξυπνη αναγνώριση του περιεχομένου στην οθόνη, η Samba Interactive TV σάς επιτρέπει να ασχοληθείτε με την τηλεόρασή σας με έναν εντελώς νέο τρόπο. “

Η γλώσσα ώθησε την Κουζίνα να ερευνήσει τη συλλογή δεδομένων της Samba TV και να εγείρει ανησυχίες σε απευθείας σύνδεση σχετικά με τις πρακτικές της.

Η ενεργοποίηση της υπηρεσίας σήμαινε ότι οι καταναλωτές συμφώνησαν στους όρους υπηρεσίας και πολιτικής απορρήτου της Samba TV, όπως είπε η οθόνη opt-in. Όμως οι καταναλωτές δεν μπορούσαν να τα διαβάσουν, αν δεν μπήκαν στο διαδίκτυο ή θα έμπαιναν σε άλλη οθόνη στην τηλεόραση. Η πολιτική απορρήτου, η οποία παρείχε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τις πληροφορίες που συλλέχθηκαν μέσω του λογισμικού, ήταν πάνω από 4.000 λέξεις και οι όροι υπερέβησαν τις 6.500 λέξεις. “Το πράγμα που με εντυπωσίασε πραγματικά ήταν αυτό που μοιάζει σαν μια τεράστια ζήτηση για κάτι που μοιάζει με ένα ανόητο, ασήμαντο χαρακτηριστικό”, δήλωσε η Κουζίνα. “Φαίνεται ότι επιλέγετε μια υπηρεσία ανακάλυψης-σύστασης, αλλά αυτό που πραγματικά επιλέγετε είναι η εκτεταμένη παρακολούθηση στην τηλεόρασή σας”.

Ο Ashwin Navin, διευθύνων σύμβουλος της Samba TV, δήλωσε ότι η χρήση δεδομένων από τη εταιρεία για τη διαφήμιση καθίσταται σαφής μέσω της αναφοράς σε “ειδικές προσφορές” και ότι η γλώσσα συμμετοχής “έχει σκοπό να είναι όσο πιο απλή μπορεί να είναι”.
“Είναι αρκετά ξεκάθαρο για το γεγονός ότι αυτό είναι αυτό που κάνει το λογισμικό – διαβάζει τι είναι στην οθόνη για να οδηγήσει συστάσεις και ειδικές προσφορές”, δήλωσε ο Navin. “Έχουμε πάρει μια μεγάλη προσοχή για να θέσει τους καταναλωτές στον έλεγχο των δεδομένων και να τους δώσει τη δημοσιότητα σχετικά με το γιατι χρησιμοποιούμε τα δεδομένα.

https://www.wral.com/how-smart-tvs-in-millions-of-u-s-homes-track-more-than-what-s-on-tonight/17675939/

ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ WRAL : Corfiatiko.blogspot.com

Διαβάστε όλο το άρθρο

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σου

Loading…ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr
Loading…

Για άμεση ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter