ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Ολλανδός ερευνητής προέβλεψε τον θηριώδη σεισμό στην Τουρκία με tweet πριν 3 μέρες. Καμιά εκκένωση πληθυσμού παραδόθηκαν στο σφαγείο!!

ΔΙΕΘΝΗ. - 6 Φεβ 2023 - 20:50

Ολλανδός ερευνητής του SSGEOS ο Frank Hoogerbeets προέβλεψε τον θηριώδη σεισμό στην Τουρκία με tweet πριν 3 μέρες.

Καμιά εκκένωση πληθυσμού παραδόθηκαν στο σφαγείο!!

Στις 3 Φεβρουαρίου είχε αναρτήσει στο λογαριασμό του: αργά ή γρήγορα θα υπάρξει ένα 7,5αρι σεισμός ( Νότος-Κέντρο Συρίας, Ιορδανία, Λίβανος).

dimpenews.com

Ποιος είναι ο Ολλανδός ερευνητής που προέβλεψε τον φονικό σεισμό σε Τουρκία και Συρία – Τι αναφέρει για τις «πλανητικές γεωμετρίες»

Τον κατηγορούν ως «ψευδοεπιστήμονα»

Όσο και αν στην διεθνή επιστημονική κοινότητα δεν υπάρχουν αποδεδειγμένα μοντέλα πρόγνωσης σεισμών εντούτοις η εκπληκτική πρόγνωση ενός Ολλανδού ερευνητή τόσο ως προς το μέγεθος όσο ως προς το επίκεντρο του σεισμού που πραγματοποιήθηκε στην ν.α. Τουρκία και τη Συρία  αφήνει όλα τα ενδεχόμενα ανοικτά.

Σε ένα tweet στις 3 Φεβρουαρίου, ο Ολλανδός ερευνητής Frank Hoogerbeets προέβλεψε ότι ένας σεισμός μεγαλύτερου μεγέθους από 7,5 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ θα έπληττε την Τουρκία. Η πρόβλεψή του έγινε πραγματικότητα τρεις ημέρες αργότερα, τη Δευτέρα, όταν 4 σεισμοί συγκλόνισαν Τουρκία και  Συρία.

«Αργά ή γρήγορα θα υπάρξει ένας σεισμός με μέγεθος περί τα 7,5 Ρίχτερ σε αυτή την περιοχή (Νότια και κεντρική Τουρκία, Ιορδανία, Συρία, Λίβανο)», έγραψε ο  Hoogerbeets στις 3 Φεβρουαρίου.

Ο Frank Hoogerbeets εργάζεται για το Solar System Geometry Survey (SSGEOS). Το SSGEOS είναι ένα ερευνητικό ινστιτούτο που παρακολουθεί τη γεωμετρία των ουράνιων σωμάτων σε σχέση με τη σεισμική δραστηριότητα.

«Οι σκέψεις μου είναι με όσους έχουν πληγεί από αυτόν το καταστροφικό σεισμό στην κεντρική Τουρκία.

Όπως ανέφερα νωρίτερα, αργά ή γρήγορα θα σημειωνόταν μια τέτοια σεισμική δόνηση στην περιοχή, όπως τις χρονιές 115 μ.χ. και 526 μ.χ. Αυτών των σεισμών πάντα προηγείται μια κρίσιμη πλανητική γεωμετρία όπως αυτή που είχαμε στις 4 και 5 Φεβρουαρίου», έγραψε σε άλλη ανάρτησή του, ενώ στη συνέχεια ανέφερε:

«Ναι, υπάρχει μεγάλη αντίδραση στην επιστημονική κοινότητα σχετικά με την επιρροή των πλανητών και της σελήνης στις σεισμικές δονήσεις. Αλλά δεν υπάρχει εκτεταμένη έρευνα που και να την «διαψεύδει». Είναι απλώς μια υπόθεση. Στην πραγματικότητα, μια επιστημονική εργασία στο Nature υποδηλώνει το αντίθετο».

Ωστόσο, κάποιοι στο Twitter τον έχουν χαρακτηρίσει ως ψευδοεπιστήμονα και αμφισβήτησαν τις προηγούμενες προβλέψεις του. Ο Hoogerbeets έκανε retweet μια ανάρτηση από το ερευνητικό του πρακτορείο SSGEOS λίγο μετά τον σεισμό που σημειώθηκε μια φορά τον αιώνα, προβλέποντας την πιθανότητα ενός νέου μεγάλου σεισμού. Ένας δεύτερος σεισμός μεγέθους 7,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ έπληξε την Τουρκία περίπου τρεις ώρες μετά το tweet.

pronews.gr

Loading...

Στείλε μας το άρθρο σου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο “Triklopodia.gr”, μπορεί να μας ενημερώσει, στο “triklopodia@hotmail.gr” ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr