ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

ΟΟΣΑ: Εφιαλτικά σενάρια για την παγκόσμια και ελληνική οικονομία

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. - 4 Απρ 2020 - 17:50
Loading...
Υποστηρίξτε το triklopodia με μια δωρεά για ανεξάρτητη ενημέρωση

Στο 25% μπορεί να φτάσει η μείωση του ΑΕΠ σε πολλές χώρες λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, ποσοστό που στην περίπτωση της Ελλάδας ενδεχομένως θα ανερχόταν και στο 35% εκτιμά ο ΟΟΣΑ, στην περίπτωση που κυβερνήσεις και υπερεθνικοί οργανισμοί δεν θα λάμβαναν γενναία μέτρα στήριξης των οικονομιών.

Στην πραγματικότητα ο ΟΟΣΑ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου στην έκθεση «Evaluating the initial impact of COVID-19 containment measures on economic activity», προτρέποντας τις κυβερνήσεις να μην δείξουν αδράνεια και να δράσουν άμεσα, κάτι που ήδη γίνεται καθώς βρίσκοντας σε εξέλιξη πακέτα στήριξης ύψους τρισεκατομμυρίων δολαρίων.

Τις προβλέψεις για την τεράστια, δυνητικά, ύφεση της ελληνικής οικονομίας ο ΟΟΣΑ αποδίδει στην μεγάλη εξάρτηση της χώρας από τον τουρισμό, ο οποίος άμεσα και έμμεσα συνεισφέρει με πάνω από 20% στο ΑΕΠ. Το ενδεχόμενο να χαθεί οριστικά όλη η τουριστική σεζόν μαζί με τον πολύμηνο αντίκτυπο από το lockdown της οικονομίας, συνεπάγονται τεράστια ύφεση για την Ελλάδα.

Σε μια οικονομία που εξαρτάται αποκλειστικά από τον τουρισμό, ως ένα βαθμό απλό τις εξαγωγές και την οικοδομή, το πάγωμα στις μετακινήσεις μεταφράζεται σε τεράστια ζημιά.

liberal.gr

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σουΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr

Για τον Άγγελο της Καρδιάς μας.- Θέλω να ζήσω, είμαι γεμάτος ζωή. Η κραυγή απόγνωσης ενός Έλληνα Χριστιανού.

Θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα, η μεγαλύτερη εθνική και κοινωνική μάστιγα.

Loading…