ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Ο Βούλγαρος Πρόεδρος προτείνει την κατασκευή ενός άμεσου αγωγού φυσικού αερίου από τη Ρωσία

ΔΙΕΘΝΗ. - 21 Μαΐ 2018 - 17:00
Loading...

Ο Πρόεδρος της Βουλγαρίας  Ρούμεν Ραντεβ. Φωτογραφία αρχείου
Μόσχα, 21 Μαΐου- RIA Novosti. Η Βουλγαρία χρειάζεται άμεσες προμήθειες Ρωσικού φυσικού  αερίου μέσω της Μαύρης Θάλασσας, ανέφερε ο Πρόεδρος της χώρας, Ρούμεν Radev, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Kommersant [1]».

«Ας το ονομάσουμε» το βουλγαρικό ρεύμα. » Μια τέτοια προσέγγιση υπαγορεύεται από την κοινή λογική

και τις απαιτήσεις της ενεργειακής ασφάλειας και αποτελεσματικότητας, και όχι μόνο όσον αφορά τη Βουλγαρία, αλλά και την Ευρωπαϊκή Ένωση στο σύνολό της «, δήλωσε ο αρχηγός του κράτους.
Σύμφωνα με τον ίδιο, οι φιλοδοξίες της Σοφίας δεν είναι καθόλου διαφορετικές από τις προθέσεις του Βερολίνου για να πραγματοποιήσει  το «Nord Stream-2».

Αναμένεται ότι μετά το 2019 η Βουλγαρία θα λάβει Ρωσικό αέριο μέσω του αγωγού φυσικού αερίου «Τουρκικό ρεύμα», το οποίο βρίσκεται στο βυθό της Μαύρης Θάλασσας. Ωστόσο, σε αυτή την περίπτωση η χώρα θα πρέπει να χρησιμοποιήσει τη διαμετακόμιση φυσικού αερίου μέσω της Τουρκίας.

Ο Radev έφτασε για μια διήμερη επίσκεψη στη Ρωσία. Τη Δευτέρα θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Ντιμίτρι Μεντβέντεφ στη Μόσχα. Η συνάντησή του με τον Βλαντιμίρ Πούτιν θα διεξαχθεί στο Σότσι την Τρίτη, η οποία είναι η πρώτη διμερής συνάντηση μεταξύ των Προέδρων της Ρωσίας και της Βουλγαρίας  μέσα σε δέκα χρόνια.

References

  1.  Коммерсанту
       ( https://www.kommersant.ru/amp/3635311 )

https://ria.ru

tokoutsavaki

Διαβάστε όλο το άρθρο

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σου

Loading…ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr
Loading…

Για άμεση ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter