ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Ο «Δαίμονας της Λαγκάδας» στο Αγρίνιο το Μυστηριώδες Πλάσμα που Μεταμορφωνόταν

ΚΛΟΙΟΣ. ΜΥΣΤΗΡΙΑ. - 12 Νοέ 2018 - 11:26

Η πρώτη αναφορά στο «Δαίμονα της Λαγκάδας» έγινε στην «Αναγγελία» της 8ης Ιανουαρίου 2004 (φ. 52), όπου είχε δημοσιευτεί ο θρύλος της Λεπενού. Η Λεπενού είναι κωμόπολη του Νομού Αιτωλοακαρνανίας με ιστορικό παρελθόν. Ήταν ο μεγαλύτερος οικισμός του πρώην καποδιστριακού Δήμου Στράτου.

Η Λεπενού σήμερα ανήκει στο Δήμο Αγρινίου. Στο δημοτικό διαμέρισμα Λεπενούς ανήκει και η συνοικία Λαγκάδα (ή Λαγκάδι). Η συνοικία Λαγκάδι είχε 41 κατοίκους στην απογραφή του 2011.

Το θέμα αναδημοσιεύτηκε στο 16ο τεύχος του «ΑγοράΖην» (Ιούλιος 2006), ενώ την ιστορία κατέγραψε σε ένα εκτενές άρθρο το περιοδικό «Ανεξήγητο» (τεύχος 209, Μάρτιος 2006) που αναζωπύρωσε το ενδιαφέρον για το «Δαίμονα της Λαγκάδας».

Ολοκληρωμένο το θέμα αναρτάται για πρώτη φορά στο Διαδίκτυο στις 24 Σεπτεμβρίου 2012 από την ιστοσελίδα agriniovoice.gr.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ:

Η συνέχεια στο https://www.diadrastika.com/2018/11/daimonas-lagkadas-agrinio.html#

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο “Triklopodia.gr”, μπορεί να μας ενημερώσει, στο “triklopodia@hotmail.gr” ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr