ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Ο εμπειρογνώμονας μας είπε πόσους ανθρώπους μπορεί να μολύνει ένας ασθενής με Coronavirus

ΔΙΕΘΝΗ. - 27 Φεβ 2020 - 12:41
Loading...

Το κορίτσι με μάσκα. Φωτογραφία αρχείου.
Πεκίνο, 27 Φεβρουαρίου – RIA Novosti. Ένα άτομο που μολύνθηκε από το νέο coronavirus μπορεί να μολύνει κατά μέσο όρο δύο έως τρία άτομα, γεγονός που εξηγεί το υψηλό ποσοστό εξάπλωσης της νόσου, δήλωσε ο επικεφαλής της ειδικής επιτροπής εμπειρογνωμόνων της Κρατικής Επιτροπής Υγείας της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας Zhong Nanshan συνέντευξη Τύπου την Πέμπτη.

Η μόλυνση από την τρέχουσα επιδημία είναι πιθανότατα πιο ενεργή από ό, τι με το SARS, με βάση τα διαθέσιμα σήμερα στατιστικά στοιχεία. Ένα μολυσμένο άτομο είναι πιθανό να μολύνει δύο έως τρία άτομα «, δήλωσε ο Zhong Nanshan.

Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτό εξηγεί την ασυνήθιστα γρήγορη εξάπλωση της λοίμωξης.

Οι κινεζικές αρχές, 31 Δεκεμβρίου 2019, ενημέρωσαν την Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας για την εμφάνιση μιας άγνωστης πνευμονίας στην πόλη Wuhan της κεντρικής επαρχίας Hubei. Οι ειδικοί έχουν εντοπίσει τον αιτιολογικό παράγοντα της νόσου- αυτός είναι ένας νέος coronavirus. Ο ΠΟΥ αναγνώρισε την εκδήλωση ως έκτακτη ανάγκη διεθνούς σημασίας και έδωσε στην ασθένεια το επίσημο της όνομα, COVID-19.

Ο αριθμός των μολυσμένων στην ηπειρωτική Κίνα έχει ήδη ξεπεράσει 78 χιλιάδες άτομα, πέθαναν 2744, θεραπεύθηκαν πάνω από 32 χιλιάδες. Έχουν καταγραφεί περιπτώσεις λοίμωξης εκτός της Κίνας, σύμφωνα με τα τελευταία δεδομένα του ΠΟΥ, σε 37 χώρες, ο αριθμός των μολυσμένων έχει φθάσει τους 2790, και έχουν πεθάνει 44 άτομα.

https://ria.ru/20200227/1565261305.html

https://tokoutsavaki.blogspot.com/2020/02/coronavirus_27.html

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σουΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr

Για τον Άγγελο της Καρδιάς μας.- Θέλω να ζήσω, είμαι γεμάτος ζωή. Η κραυγή απόγνωσης ενός Έλληνα Χριστιανού.

Θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα, η μεγαλύτερη εθνική και κοινωνική μάστιγα.
Loading…

Για άμεση ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter