ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Ο επικαιροποιημένος «κυνηγός νύχτας» μπορεί να ξεπεράσει το αμερικανικό «Apachi»

ΔΙΕΘΝΗ. - 11 Ιαν 2019 - 21:48
Loading...

Mi-28nm

ΜΌΣΧΑ, 11 Ιανουαρίου – RIA Novosti, Νικολάι Protoppopov. Διπλασιάζοντας το φάσμα της ανίχνευσης στόχων και την αυξημένη stealth, με ισχυρό κινητήρα και υψηλής ακρίβειας πυραύλους  οπλισμού-σύντομα ο Ρωσικός στρατός θα λάβει μια βελτιωμένη τροποποίηση του επιθετικό ελικοπτέρου  mi-28nm . Ο «νυχτερινός κυνηγός» οριστικοποιήθηκε με βάση  την έκθεση των  αποτελεσμάτων  και τώρα διεξάγονται κρατικές δοκιμές. Σχετικά με τα χαρακτηριστικά αυτού του

ελικοπτέρου-στο υλικό του  RIA Novosti.

– «Το Hunters Night» κληρονόμησε ένα διπλό πλήρωμα προσγείωσης. Και, αν και είναι πιο δύσκολο για τον πλοηγό και τον πιλότο να αλληλεπιδράσουν με μια τέτοια διάταξη, οι στρατιωτικοί εμπειρογνώμονες είναι σίγουροι ότι υπάρχουν περισσότερα πλεονεκτήματα σε αυτή την εποικοδομητική λύση από τα μειονεκτήματα. Πρώτα απ ‘όλα – η καλύτερη ορατότητα από τον κυβερνήτη, ο οποίος βλέπει αντικείμενα στο έδαφος και στον αέρα προς όλες τις κατευθύνσεις. Το μόνο πράγμα που έλειπε από  το Mi-28 της πρώτης σειράς ήταν ένα εφεδρικό σύνολο ελέγχων που αυξάνει   την επιβιωσιμότητα του οχήματος όταν τραυματιστεί  ένα από τα μέλη του πληρώματος. Ένα τέτοιο πρόγραμμα έχει ήδη εφαρμοστεί με επιτυχία στην εκπαίδευση μάχης του Mi-28UB. Στη νέα έκδοση του «τυμπανιστή», ο πλοηγός που  κάθεται  πίσω από τον κυβερνήτη έχει επίσης ένα μπουτόν ελέγχου και πεντάλ.

© Φωτογραφία: Gregory Sh. / RussianPlanes.net

Ο εκσυγχρονισμός επηρέασε και τον εσωτερικό εξοπλισμό της καμπίνας: οι πιλότοι θα είναι σε θέση να αποκτήσουν πληρέστερες πληροφορίες για το περιβάλλον και τη λειτουργία όλων των συστημάτων μηχανών, που διευκολύνουν την αλληλεπίδραση και επιταχύνουν τη λήψη αποφάσεων σε καταστάσεις μάχης. Η Ενισχυμένη θωράκιση: το πλήρωμα προστατεύεται τώρα από τις σφαίρες και τα βλήματα  μέχρι 20 χιλιοστά. Επιπλέον, η αντίσταση στην καταπολέμηση ζημιών ενισχύεται από ειδικά υλικά και εποικοδομητικές λύσεις. Για παράδειγμα, οι λεπίδες του  στροφείου του ελικοπτέρου είναι κατασκευασμένες από σύνθετα υλικά , τα οποίο  επιτρέπει να ολοκληρώσουν με ασφάλεια την πτήση, ακόμη και αν χτυπήσει ένα βλήμα διαμετρήματος 20-30 χιλιοστών. Το τροποποιημένο σχέδιο του συστήματος καυσίμων αποκλείει την έκρηξη ή την ανάφλεξη του καυσίμου.

Από την επίθεση πυραύλων το mi-28nm θα καλυφθεί με  το σύγχρονο αμυντικό σύστημα λέιζερ- που από αυτό το έτος θα τεθεί σε όλους τους «κυνηγούς νύχτας». Στο μέλλον, τα συστήματα λέιζερ δεν θα είναι σε θέση μόνο να απομακρύνουν  τον εχθρικό  πύραυλο από το ελικόπτερο, αλλά και να κάψουν  τη μήτρα της κεφαλής  εντοπισμού.

Οι μηχανικοί πρόσεξαν πάρα πολύ για τον ραδιοηλεκτρονικό εξοπλισμό του  mi-28. Έτσι, η κεραία του σταθμού ραντάρ από τη μύτη κινήθηκε προς το μανίκι του στροφείου και καλύπτεται με ένα σφαιρικό κάλυμμα. Αυτό βοηθά στην αποτελεσματικότερη εργασία με τα όπλα υψηλής ακρίβειας, συμπεριλαμβανομένων των πυραύλων, μέσω μιας συνεχούς κυκλικής παρατήρησης μειώνει το χρόνο αναζήτησης και καταστροφής των στόχων. Σε γενικές γραμμές, η απόδοση της μηχανής υπολογιστών επί του σκάφους έχει αυξηθεί δέκα φορές. Το ελικόπτερο είναι  εξοπλισμένο με νέα συγκροτήματα εντοπισμού , πλοήγησης και αναγνωριστικά συγκροτήματα καθώς και ένα σύστημα ελέγχου που επιτρέπει στο πλήρωμα να οδηγεί τυφλά. Αυτό είναι,  το ελικόπτερο ο «κυνηγός της νύχτα» που  έχει γίνει ένα πραγματικά παντός καιρού και όλων των εποχών ελικόπτερο, ικανό να καταστρέψει κάθε στόχο από τις τανκς μέχρι UAV.

Μαζί με τη νέα ηλεκτρονικά  το  mi-28nm πήρε μια νέα μηχανή VC-2500 p της Ρωσικής παραγωγής. Η ισχύς σε λειτουργία έκτακτης ανάγκης αυξήθηκε από 2700 σε 2800 ίππους, κατά την απογείωση-από 2400 έως 2500. Το αυτόματο σύστημα ελέγχου που  χρησιμοποιείται,  απλοποιεί σημαντικά τη συντήρηση, βελτιώνει την ασφάλεια πτήσης και βελτιώνει την απόδοση της μονάδας παραγωγής ενέργειας. Μια άλλη νέα λύση είναι το ειδικό σχέδιο του στροφείου, το οποίο δίνει μια σημαντική αύξηση στην ταχύτητα. Η «Μέγιστη ταχύτητα » του  mi-28nm αυξήθηκε σχεδόν σε 325 χιλιόμετρα ανά ώρα.

Ως επί το πλείστον, ο οπλισμός  θα παραμείνει ο ίδιος με αυτόν του Mi-28N: το δοκιμασμένο με το χρόνο 30-mm 2A42 κανόνι με τριακόσιες κασσέτες  πυρομαχικών, κατευθυνόμενα βλήματα αέρα-αέρα R-60, βλήματα αντιαρματικών Vikhr, εκτοξευτήρες ρουκετών 30 mm και 12,7 mm ή 7,62 mm πολυβόλα.
Η μόνη καινοτομία είναι ότι το ελικόπτερο θα είναι εφοδιασμένο με βλήματα 9Μ123Μ «Chrysanthemum-VM» μακράς εμβέλειας, με καθοδηγητικό οδηγό, με σύστημα καθοδήγησης δύο καναλιών. Τον Αύγουστο του 2018, μια έκδοση εξαγωγής του Mi-28NE με αυτά τα όπλα παρουσιάστηκε στο στρατιωτικό-τεχνικό φόρουμ «Στρατός». Είναι πιθανό ότι ο «Hunter Night» για τον ρωσικό στρατό θα λάβει τους ίδιους πυραύλους. Επιπλέον, εξετάζεται το ζήτημα της εγκατάστασης βόμβας

Οι ειδικοί μιλούν για τη σημαντική ανωτερότητα του mi-28nm πάνω από τον κύριο Αμερικανό ανταγωνιστή AH-64D «Apachi-D». Ειδικότερα, ο στρατιωτικός εκπρόσωπος του εργοστασίου ελικοπτέρων  της Μόσχας και OKB Mil Eugene  Poluyanov σημείωσε την ειδική αποτελεσματικότητα της ήττας των αεροπορικών στόχων από το ρωσικό ελικόπτερο. Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτό επιτυγχάνεται με τον εξοπλισμό του mi-28nm με τα τελευταία όπλα πυραύλων.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η πορεία της μάχης του «Apachi» είναι πολύ μεγαλύτερη από την καριέρα του Ρώσου συναδέλφου του . Το  «Αμερικάνικο όχημα» έχει στην υπηρεσία από τα μέσα της δεκαετίας του 1980 και έχει υποστεί πολλά στάδια του εκσυγχρονισμού. Χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά κατά τη διάρκεια της εισβολής των Ηνωμένων Πολιτειών του Παναμά το 1989, το «Apachi» κατέστρεψε τους στόχους του Ιράκ στην επιχείρηση καταιγίδα της ερήμου, κυνήγησε τους Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν, και επιτέθηκε Χεζμπολάχ μαχητές στο Λίβανο.

Οι «Ravagers», όπως αποκαλούν τα Mi-28n στο ΝΑΤΟ, κατάφεραν να πολεμήσουν πλήρως μόνο στη Συρία. Στην Αραβική Δημοκρατία, η ατέλεια μερικών μονάδων του ραδιο-ηλεκτρονικού και οπτικού εξοπλισμού, συμπεριλαμβανομένων των γυαλιών νυχτερινής όρασης των πιλότων, αποκαλύφθηκαν. Οι Air-διαστημικές δυνάμεις έχασαν εκεί ένα ελικόπτερο-mi-28n το οποίο συνετρίβη στην πόλη  Homs, αλλά, όπως αναφέρθηκε στο Υπουργείο Άμυνας, το ελικόπτερο δεν καταρρίφθηκε. Επιπλέον, η Mi-28né χρησιμοποιήθηκε επιτυχώς από τις ιρακινές ένοπλες δυνάμεις στην απελευθέρωση ενός αριθμού ανθρώπινων οικισμών από τους τρομοκράτες.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον εμπειρογνώμονα της αεροπορίας και αρχισυντάκτη του περιοδικού «απογείωση» Αντρέι Φομίν, για να συγκρίνετε το Mi-28nm και τις τελευταίες εκδόσεις των αμερικανικών «Apaches» είναι πρόωρο, όπως το ρωσικό ελικόπτερο έχει ακόμη να περάσει πολλά στάδια κρατικών δοκιμών.

«Η τακτική και έγκαιρη αύξηση των χαρακτηριστικών του ελικοπτέρου πραγματοποιείται με την αντικατάσταση του εξοπλισμού με ένα πιο σύγχρονο, καθώς και με την επέκταση του φάσματος των όπλων», δήλωσε ο Fomin στην RIA Novosti «Ο σχεδιασμός του αεροσκάφους είναι απίθανο να αλλάξει πολύ. αλλά μετά τον εκσυγχρονισμό, νομίζω ότι θα ξεπεραστούν κάποιες υστερήσεις στη ρωσική μηχανή ».

https://ria.ru/20190111/1549200391.html

tokoutsavaki

Διαβάστε όλο το άρθρο

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σου

Loading…ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr
Loading…

Για άμεση ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter