ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Ο Μητσοτάκης θέλει να αποκλείσει το εθνικό κόμμα «Έλληνες» από τις εκλογές – Κασιδιάρης: Πανικόβλητος ο υποκλοπέας

ΠΟΛΙΤΙΚΗ. - 14 Ιαν 2023 - 18:23

Ο κ. Μητσοτάκης προαναγγέλλει ότι σύντομα θα αναληφθεί πρωτοβουλία για το «κόμμα Κασιδιάρη»

Μόνο ως κατάφωρα αντιδημοκρατική μπορεί να χαρακτηριστεί η μεθόδευση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος προαναγγέλλει νομοθετική ρύθμιση προκειμένου να μείνει εκτός Κοινοβουλίου το κόμμα Έλληνες, το οποίο αναπτύσσει ιδιαίτερα μεγάλη δυναμική σε πολλές περιοχές της Ελλάδας και εισέρχεται σίγουρα στο Κοινοβούλιο που θα προκύψει από τις επόμενες βουλευτικές εκλογές.
Ο κ. Μητσοτάκης προαναγγέλλει ότι σύντομα θα αναληφθεί πρωτοβουλία για το «κόμμα Κασιδιάρη».

«Το πολιτικό σύστημα οφείλει να εξαντλεί τα συνταγματικά περιθώρια ώστε να μην εκπροσωπούνται στη Βουλή εγκληματικές οργανώσεις» τόνισε χαρακτηριστικά σε συνέντευξή του στο Πρώτο Θέμα.
Παρά την παρασκηνιακή αυτή μεθόδευση, ο κ. Μητσοτάκης ισχυρίζεται, πως η ΝΔ ακολούθησε μια κυβερνητική πολιτική που δεν περιορίζεται εύκολα σε ιδεολογικά στεγανά, μια πολιτική που έχει σκοπό να ενώσει και όχι να διχάσει.
Παράλληλα, ο πρωθυπουργός, στη συνέντευξή του, αποκλείει κατηγορηματικά κάθε ενδεχόμενο συνεργασίας τόσο με τον ΣΥΡΙΖΑ όσο και με την Ελληνική Λύση, ενώ ανοίγει «παράθυρο» προς το ΠΑΣΟΚ μετά από τις δεύτερες κάλπες.

Κασιδιάρης: Πανικόβλητος ο Μητσοτάκης

Άμεση ήταν η απάντηση του Ηλία Κασιδιάρη στην εξαγγελία, Μητσοτάκη την οποία χαρακτηρίζει «Συνταγματική εκτροπή».
Καμία αντισυνταγματική μεθόδευση δεν θα μένει αναπάντητη.
Συγκεκριμένα ο ιδρυτής του Εθνικού Κόμματος ΕΛΛΗΝΕΣ, έγραψε στο Twitter:
«Τρομοκρατημένος και πανικόβλητος ο υποκλοπέας Μητσοτάκης προαναγγέλλει την κατάλυση του Συντάγματος για να κόψει ψήφους από το Εθνικό Κόμμα Έλληνες.
Ό,τι και να κάνουν οι καταστροφείς της χώρας, θα επανεκλεγώ πανηγυρικά Βουλευτής και θα συντρίψω την διεφθαρμένη δικτατορία τους!»

Μεθοδεύσεις

Η μεθόδευση Μητσοτάκη δεν αποτελεί κεραυνό εν αιθρία, καθώς μέσω δημοσιευμάτων του Τύπου, η κυβέρνηση έχει καταστήσει σαφές, πως αναζητούσε νομοθετική φόρμουλα για τον αποκλεισμό της υποψηφιότητας Κασιδιάρη από τις εκλογές.
Δημοσίευμα της εφημερίδας «Παραπολιτικά», είχε αναφέρει πως η κυβέρνηση εξέταζε τρόπους για τον αποκλεισμό της υποψηφιότητάς του στις εκλογές ενώ έγιναν διαβουλεύσεις κυβέρνησης
– συνταγματολόγων.
Η βέβαιη είσοδος των Ελλήνων στη Βουλή εξαφανίζουν οριστικά και αμετάκλητα κάθε ισχνή ελπίδα αυτοδυναμίας της ΝΔ στις επόμενες εκλογές.
Οι Έλληνες από την πλευρά τους προειδοποιούσαν ότι, μαζί με τη νομική τους ομάδα δεν θα αφήσουν την παραμικρή λεπτομέρεια αναπάντητη και ότι τα επαίσχυντα μέτρα που χρησιμοποιούν παρεμβαίνοντας μεταξύ άλλων και στην δικαιοσύνη, μπορεί στο μέλλον να στραφούν εναντίον της κυβέρνησης.

Η δυναμική Κασιδιάρη

Η κυβέρνηση είναι φανερά ανήσυχη για τις διαρροές που εμφανίζει προς τα δεξιά και δη προς τον εθνικιστικό χώρο.
Τα μηνύματα ενίσχυσης του Κασιδιάρη προέρχονται από τη Βόρεια Ελλάδα, κρίσιμες περιοχές της Αττικής αλλά και την Πελοπόννησο.
Οι τάσεις αναδεικνύουν συγκεκριμένες περιοχές και περιφέρειες σε αποφασιστική σημασίας για το εκλογικό αποτέλεσμα που θέλει η κυβέρνηση, τις ποσοστιαίες διαφορές, τις κοινοβουλευτικές έδρες και την ίδια την αυτοδυναμία που είναι ο στόχος της.
Η Βόρεια Ελλάδα εξελίσσεται σε προτεραιότητα του Κυριάκου Μητσοτάκη δεδομένων των ευρημάτων που δίνουν οι μετρήσεις τάσεων.
Στις εκλογές του 2019 η Νέα Δημοκρατία κυριαρχούσε σε πολλούς νόμους κυρίως της Μακεδονίας σε ποσοστό πάνω από 40% και κοντά στο 50% όπως στην Πιερία (47,45%).
Μεγάλη πρόκληση για το Μαξίμου, αποτελούν περιφέρειες εντός Λεκανοπεδίου Αθηνών και Αττικής όπου κατά την προηγούμενη δεκαετία η Χρυσή Αυγή είχε μεγάλη ορμή.
Στις εκλογές του 2019 ισχύς της ακροδεξιάς περιορίστηκε, όμως σήμερα η ανησυχία φουντώνει καθώς έχει παρατηρηθεί κινητικότητα και μια τάση υπέρ της, λόγω:

– της εγκληματικότητας,
– του Μεταναστευτικού
– της απαξίωσης του πολιτικού συστήματος, που εμφανίζεται με ποικίλες αφορμές.

www.bankingnews.gr

Loading...

Στείλε μας το άρθρο σου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο “Triklopodia.gr”, μπορεί να μας ενημερώσει, στο “triklopodia@hotmail.gr” ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr