ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Ο Πετρωνάς και η δύναμη της πίστεως, στον Ιησού Χριστό.

ΑΓΓΕΛΟΣ-ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ Φ. ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ. ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ. - 15 Φεβ 2020 - 18:42
Loading...
Χωρίς μέτρον άριστον, μηδέν άγαν, και την τάξη, του Θεού-Δημιουργού, δεν υπάρχει εθνική επιβίωση, και Ελληνικό έθνος. 
Οι ηθικές-μονογαμικές Χριστιανές Ελληνίδες, ήταν διαχρονικά ευλογία για την πατρίδα, την κοινωνία και την οικογένεια. Το να έχεις μια ωραία και ηθική αδελφή, κατά τις εποχές της μεγάλης ακμή της Ελληνικής-Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας, ήταν ένα πολύ μεγάλο πλεονέκτημα. Η Αγία-Αυγούστα Θεοδώρα, παντρεύτηκε τον αυτοκράτορα Θεόφιλο, και απέκτησαν αρκετά παιδιά, μεταξύ αυτών, και τον μετέπειτα αυτοκράτορα, τον Μιχάηλ τον Γ.  Όταν έγινε αυτοκράτειρα, διόρισε τα αδέλφια της, στις πιο σημαντικές θέσεις, του Ελληνικού κράτους. Ο Αδελφός της, ο Βάρδας έγινε Καίσαρας, ενώ ο Πετρωνάς, πήρε την θέση του Δομέστικου των Σχολών.

Ο Πετρωνάς αποδείχτηκε ικανός στρατηγός, και προστάτεψε την Ελληνική-Ρωμαϊκή αυτοκρατορία.

Ο Πετρωνάς συνδύασε τρία πράγματα, πίστη, ηθική, και ικανότητες. Επί Μιχαήλ του Γ, το καλοκαίρι του 863 μ.Χ., οι Σαρακηνοί θα επιτεθούν, για πολλοστή φορά στην αυτοκρατορία. Για μια ακόμη χρονιά, διέσχισαν ένα μεγάλο μέρος της Μικράς Ασίας και έφτασαν, μέχρι τον Εύξεινο Πόντο. Στο πέρασμα τους έκαναν εκ νέου, τρομερές σφαγές, κλοπές, εμπρησμούς, βιασμούς και όπως πάντα σκλάβωμα Ελληνίδων γυναικών, για να τελούν τα θρησκευτικά τους καθήκοντα, τελώντας πάσης φύσεως σεξουαλική ανωμαλία. Όταν έμαθε τα γεγονότα ο Μιχαήλ, αμέσως έδωσε διαταγή, στον θείο του, και δομέστικο των σχολών, τον αρχιστράτηγο Πετρωνά, να επιτεθεί εναντίον των Ισμαηλιτών. Ο Πετρωνάς αρχικά δίσταζε να επιτεθεί, διότι οι Άραβες είχαν για μια ακόμη φορά έναν τεράστιο στράτευμα, ενώ οι Έλληνες ήταν όπως πάντοτε λίγοι.

Αυτό είχε ως συνέπεια αρκετές φορές, να υποστούν τα Ελληνικά-Ρωμαϊκά στρατεύματα, συντριπτικές απώλειες. Εκείνο το διάστημα ο στρατηγός Πετρωνάς, βρισκόταν στην Έφεσο της Μικράς Ασίας. Τότε επάνω στην απόγνωση του, θα ανέβει στο όρος Λατρος, και θα πάει να συναντήσει τον μοναχό-ασκητή Ιωάννη, για να ζητήσει την συμβουλή του. Ο Ιωάννης διαβεβαίωσε τον Πετρωνά, ώστε να μην έχει κανέναν απολύτως δισταγμό, καθώς ο σωτήρας Χριστός και η Παναγία, θα ήταν δίπλα στους Έλληνες. Ο μοναχός Ιωάννης μεταξύ άλλων, τόνισε στον Πετρωνά, ότι πρέπει να έχει πίστη στον Χριστό και τότε όλα θα πάνε κατ ευχήν. Ο αρχιστράτηγος Πετρωνάς έφυγε από το όρος γεμάτος πίστη και σιγουριά, για να ετοιμάσει τον στρατό, ώστε να πολεμήσει ενάντια στους Αγαρηνούς, καθώς γνώριζε ότι θα έχει την βοήθεια του Θεανθρώπου. Η μάχη δόθηκε κοντά στον ποταμό Λαλακαοντα. Το στρατηγικό σχέδιο του Πετρωνά, ήταν να κυκλώσουν από όλες τις πλευρές τους Ισμαηλίτες.
Στην Βόρεια πλευρά ήταν οι στρατηγοί των Θεμάτων των Αρμενιακών, των Βουκελλαρίων, της Κολωνείας, και της Παφλαγονίας. Στην Νότια πλευρά, ήταν οι στρατηγοί των Θεμάτων των Ανατολικών, του Οψικίου, της Καππαδοκίας, του Χαρσιανού και της Σελεύκειας.
Στα δυτικά ήταν οι στρατηγοί των θεμάτων της Μακεδονίας και της Θράκης μαζι με τα Ελληνικά-αυτοκρατορικά τάγματα, υπό την διοίκηση του ίδιου του αρχιστράτηγου Πετρωνά. Στην Ανατολική πλευρά ο δομέστικος Πετρωνάς διέταξε, να καταλάβουν οι Έλληνες στρατιώτες ένα ύψωμα, το οποίο, ήταν η μοναδική διέξοδος των Σαρακηνών. Κατά την διάρκεια της νύχτας, οι Ισμαηλίτες προσπάθησαν ανεπιτυχώς να καταλάβουν το ύψωμα, για να αποφύγουν τον εγκλωβισμό. Με την αύριο στις 3 Σεπτεμβρίου του 863 μ.Χ. οι Έλληνες-Ρωμαίοι, επιτέθηκαν από όλες τις πλευρές ενάντια στους Σαρακηνούς. Όταν διαπίστωσε το πόσο πολύ άσχημη, ήταν η κατάσταση, ο Ομάρ από την Μελιτηνή, αμέσως συγκέντρωσε τους Άραβες, με στρατηγικό σχέδιο, να επιτεθούν όλοι μαζί από την Δυτική πλευρά, των Ελληνικών στρατευμάτων. Κατά την απόπειρα τους, οι Ισμαηλίτες να διασπάσουν, την Δυτική πλευρά και να ξεφύγουν, εξοντώθηκαν σχεδόν ολοκληρωτικά. Το άνθος της Αγαρηνής δυνάμεως είχε αφανιστεί, σε αυτήν την ιστορική μάχη.
Ο Στρατός του Χριστού, είχε κερδίσει για μια ακόμη φορά τον στρατό του Εωσφόρου. Ένας μεγάλος Έλληνας ιστορικός αναφέρει, ότι οι Σαρακηνοί ήταν 40000 σε εκείνη την μάχη. Όπως είδατε ο Χριστιανισμός και η πίστη στον Χριστό, είχαν κυρίαρχο ρόλο, σε όλες τις εκφάνσεις ζωής, της Ελληνικής-Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας.
ΤΑ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ ΑΞΙΩΜΑΤΑ, ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ,
ΤΗΣ ΡΩΜΑΙΚΗΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ.
 
Οι σπουδαιότεροι άνθρωποι όλων των εποχών στην ιστορία του πλανήτη, οι ήρωες Έλληνες της Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας, υπολόγιζαν ως άνδρες και Έλληνες μόνον όσους πολεμούσαν. Όλους τους άνανδρους (θηλυπρεπείς) οι οποίοι δεν πολεμούσαν για την Ελλάδα τους σιχαινόταν και τους περιφρονούσαν. Aνάμεσα στα εκατομμύρια των αξιωματικών του μεσαίωνα ήταν και ο στρατηγός-αυτοκράτορας Ρωμανός ο Δ Διογένης, ο οποίος περιφρονούσε τους δειλούς που περίμεναν βοήθεια από τον Χριστό, διάφορους ανύπαρκτους σωτήρες, και δεν πολεμούσαν.

Όποιος δεν πολεμούσε εκείνους τους αιώνες με το σπαθί στο χέρι δεν τον θεωρούσαν Έλληνα και άνδρα αλλά γυναίκα. Δεν υπήρχε μεγαλύτερη ατίμωση και προσβολή για έναν γνήσιο Έλληνα άνδρα, από το να τον διώξουν από τον Ελληνικό-Ρωμαϊκό στρατό, για οποιαδήποτε αιτία. Αμέσως έχανε την κοινωνική του θέση και υπόσταση. Ο Ιωάννης Κουρκουάς-Τσιμισκής συναίνεσε στην δολοφονία του Αγίου Νικηφόρου Φωκά, ο οποίος ήταν και θείος του, διότι όχι μόνον του αφαίρεσε όλα τα στρατιωτικά του αξιώματα, αλλά τον έκανε απλό πολίτη και τον έθεσε σε κατ οίκον περιορισμό. Δεν του επέτρεψε ο Άγιος Νικηφόρος να πολεμά ούτε ως απλός στρατιώτης. Εκείνους τους αιώνες δεν υπήρχε μεγαλύτερη προσβολή από το να μην πολεμάς για την Ελληνική-Ρωμαϊκή αυτοκρατορία, τον Κύριο Ιησού Χριστό καθώς και για την προστασία του άμαχου Ελληνικού πληθυσμού. Για αυτούς τους λόγους ο πολύ σημαντικός-γενναίος στρατηγός, ο Νικηφόρος Ξιφίας, που με την πίστη και την φιλοπατρία του, κατακτήθηκε η νίκη, στην καθοριστική μάχη, με τους Βούλγαρους στο Κλείδι, επαναστάτησε ενάντια, στον Αυτοκράτορα Βασίλειο Β, διότι δεν τον επέλεξε, να πολεμήσει σε μια δευτερεύουσας σημασίας εκστρατεία. Μετά από τόσες δόξες και τιμές, πού αξιώθηκε να ζήσει, ο ΄Ήρωας Ξίφίας, πληγώθηκε και προσβλήθηκε πολύ βαριά, από την απόφαση, του Βουλγαροκτόνου, να μην τον επιλέξει να πολεμήσει. Όλοι οι Έλληνες εκείνης της εποχής, ζούσαν και ανέπνεαν, για να πολεμούν σε καθημερινή βάση, στα πεδία των μαχών, για την Ελλάδα, τον Χριστό, την ελευθερία και τον άμαχο πληθυσμό. Μέσα στην υπέρμετρη αγάπη του, για την πατρίδα, ο Νικηφόρος Ξιφίας, ξέχασε ότι πρέπει κάποιοι στρατηγοί, να παραμένουν πίσω, να φυλάνε, τον άμαχο πληθυσμό και τα σύνορα.

Επικρατέειν ή Απόλλυσθαι

Η ΜΕΓΙΣΤΗ ΤΙΜΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟΥ ΜΕΣΑΙΩΝΑ.

Τι σήμαινε εκείνους τους αιώνες να πολεμά κάποιος γενναία, σε καθημερινή βάση μας το έδειξε η μεγαλύτερη Ελληνίδα Χριστιανή Φιλόσοφος.

Ενδεικτική είναι η ενέργεια της μεγαλύτερης Ελληνίδας φιλοσόφου μαζί με την Υπατία, της Πριγκίπισσας Άννας, η οποία μεσολάβησε στον πατέρα της, τον αυτοκράτορα Αλέξιο Κομνηνό, να μην τιμωρήσει τον αξιωματικό Αρμενικής καταγωγής τον Αλέξιο Μουσελέ, διότι ήταν γενναίος στα πεδία των μαχών. Εκείνους τους αιώνες δεν υπήρχε μεγαλύτερη ηθική και κοινωνική προσβολή, από το να μην πολεμάς για την Ελληνική-Ρωμαϊκή αυτοκρατορία, τον Κύριο Ιησού Χριστό, αλλά και για την προστασία του άμαχου Ελληνικού πληθυσμού. Αυτά ήταν τα ηθικά, εθνικά και κοινωνικά αξιώματα, των Ελλήνων του μεσαίωνα, της Ελληνικής-Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας. Η προσμονή «θεόσταλτων σωτήρων» από τον Θεό είναι ένα από τα μεγαλύτερα δείγματα αμάθειας-παρακμής των ραγιάδων, οι οποίοι σαπισμένοι από την σεξουαλική διαφθορά αναμένουν βοήθεια από τον θεό.Σκεφτείτε τί θα γινόταν εάν οι προγονοί μας, οι άγιοι Έλληνες της Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας, σε κάθε εισβολή των αμέτρητων εχθρών μας, αντί να πολεμούν να έκαναν μόνον συλλαλητήρια και διαμαρτυρίες ;

Θα είχε αφανιστεί η Ελλάδα πολλούς αιώνες πριν. Φανταστείτε την ώρα που εισέβαλαν οι Πέρσες, οι Αγαρηνοί, οι Γότθοι, οι Βούλγαροι, οι Ρώσοι, οι Άβαροι κλπ, να έπαιρναν οι άγιοι πρόγονοι μας σημαίες και πανό να έκαναν συλλαλητήρια και να έλεγαν δεν πολεμάμε.

Σε κάθε πρόταση παραδόσεως από τους εχθρούς, οι πρόγονοι μας απαντούσαν ΟΧΙ. Όλες τις φορές οι Έλληνες απάντησαν αρνητικά. Γνώριζαν τον διαχρονικό και ιερό τρόπο εθνικής επιβίωσης και ότι περίπτωση που θα τολμούσαν να γίνουν προδότες θα «έσπαγε» η ιερή ιστορική συνέχεια, η οποία κρατούσε το έθνος ζωντανό στο πέρασμα πολλών αιώνων. Ήξεραν πολύ καλά οι Έλληνες ότι αν γινόταν προδότες τότε θα κατέστρεφαν δια παντός τον Ελληνισμό.

Αυτό διότι ανά πάσα στιγμή οι επόμενες γενιές Ελλήνων θα τους είχαν ως παράδειγμα με συνέπειες τραγικές καθώς θα ακολουθούσαν και άλλοι οι οποίοι θα γίνονταν προδότες. Από την στιγμή που θα καταστραφεί η ιερή ιστορική συνέχεια των ηθικών και των γενναίων Ελλήνων θα ακολουθούσαν γενεές προδοτών και δειλών. Ο Χριστός βοηθά μόνον αυτούς που αγωνίζονται σκληρά, μόνον όσους πολεμούν, όσους ζούνε χωρίς σεξουαλικές ανωμαλίες. Αντιθέτως δεν βοηθά ποτέ όσους ζούνε μέσα στην σεξουαλική διαφθορά. Επίσης ο Θεός δεν βοηθά ποτέ όσους είναι καθήμενοι σε έναν καναπέ, και περιμένουν την ελευθερία, να τους δωθεί ως «δώρο», χωρίς να βοηθούν τον συνάνθρωπο, χωρίς να ζούνε ηθικά. Το πιο κλασικό παράδειγμα οι Εβραίοι οι οποίοι έκαναν σεξουαλικές ανωμαλίες, ενώ ταυτόχρονα λάτρεψαν δαίμονες. Τότε ο Θεός περίμενε να πεθάνει μέχρι και ο τελευταίος Εβραίος που είχε αμαρτήσει ενώπιον του.

Μόνον τότε πήγε τους υπόλοιπους που δεν είχαν αμαρτήσει στην γη της επαγγελίας. Ο αληθινός θεός-Δημιουργός, είναι ο θεός του καλού, της δικαιοσύνης, της αγάπης, της τάξης, της ηθικής, για αυτό δεν βοήθησε ποτέ ανά τους αιώνες, τους σάπιους που ζούνε μέσα στην σεξουαλική διαφθορά, την αδικία, την ανομία, την αταξία κλπ. Οι πηγές ζωής του έθνους μας, ήταν και είναι η Ορθοδοξία και η αρχαία Ελληνική παιδεία.
Η ελευθερία του ανθρώπου είναι το πιο ακριβό αγαθό, δεν δίνεται δωρεάν ούτε από τον Θεό, ούτε από τους ανθρώπους, χρειάζεται πολύς αγώνας, κόπος, αίμα για να πάρεις πίσω την ζωή σου. Αυτό μας το έδειξαν οι πόλεμοι των αγίων προγόνων μας, οι οποίοι πολεμούσαν, όλους εκείνους τους αιώνες για να παραμείνουν ελεύθεροι και για να έχουν την διοίκηση της Ελληνικής-Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας. Εάν η ζωή ήταν μόνον προσευχές, καθώς και υποστήριξη του Χριστού μέσω θεόσταλτων σωτήρων, τότε οι προγονοί μας, αυτοί οι τέλειοι χριστιανοί δεν θα χρειαζόταν να πολεμήσουν ποτέ κατά την μεσαιωνική εποχή. Θα έπρεπε δικαιωματικά να καθόταν όλους εκείνους τους αιώνες στα σπίτια τους-καναπέδες να περιμένουν τον αντίστοιχο Βατάτζη, τον οποίο περιμένουν αδίκως οι ραγιάδες σήμερα.

Επικρατέειν ή Απόλλυσθαι-
Γράφει ο Άγγελος-Ευάγγελος Φ. Γιαννόπουλος

Από το έτος 2006, όταν ξεκίνησα να γράφω, την στήλη Επικρατέειν η Απόλλυσθαι, ήμουν και είμαι ο μοναδικός Έλληνας στον κόσμο, που προτείνει τον συνδυασμό : Oρθοδοξία, Εκκλησιασμός, κατήχηση, χρηστά ήθη, μουσικά σχολεία, υψηλός αθλητισμός-Παγκράτιο, ιστορική γνώση, με μοναδικό σκοπό, την δημιουργία Ελλήνων ανωτάτης ποιότητας. Ακόμη προτείνω την εφαρμογή του άρθρου 120 παρ. 4 του Ελληνικού συντάγματος, την κατάργηση των κομμάτων και την αλλαγή πολιτεύματος. Είναι ιστορικά και διαχρονικά αποδεδειγμένο, ότι είτε αντιδράσουμε ειρηνικά, είτε δυναμικά, είτε βίαια μέσα από αμυντικούς πολέμους, και στις τρεις περιπτώσεις απαιτείται, υψηλή ηθική ζωή και παιδεία. Όπως είναι γνωστό και ιστορικά αποδεδειγμένο, η νέα τάξη για να είναι σε θέση να εξουσιάζει, θέλει τους Έλληνες ανήθικους και απαίδευτους. Η κακία είναι αμάθεια, μας δίδαξε ο Ύπατος των Φιλοσόφων ο Αριστοκλής. Δυστυχώς η έλλειψη παιδείας, είναι αδίκημα εσχάτης προδοσίας, και εθνική-κοινωνική καταστροφή.

Eδω και 14 συναπτά έτη, από την ημέρα, που ξεκίνησα
να γράφω την στήλη, χιλιάδες παιδιά, αθόρυβα, και σε χαμηλούς τόνους, ακολουθούν αυτόν τον συνδυασμό.

(2) ΟΙ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΑΥΤΕΣ, ΔΕΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΗΚΑΝΝ ΠΟΤΕ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ, ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ.  
Πάγια αρχή μου είναι ότι όλοι οι λαοί, όλοι οι άνθρωποι, έχουν δικαίωμα να πιστεύουν οπού θέλουν. Όλα αυτά με την απαραίτητη προυπόθεση να μην επιβάλλουν τα πιστεύω τους σε τρίτους, είτε δια της βίας, είτε με πλάγιους τρόπους. Τι γίνεται όμως στην περίπτωση που η άλλη πλευρά δεν συναινεί ; Είναι λοιπόν δίκαιο να καθίσουμε να αφανιστούμε όλοι οι Έλληνες χωρίς να έχουμε πειράξει κανέναν απολύτως ; Όλα αυτά διότι από τα αρχαία χρόνια ο πολιτισμός μας, και η ιδεολογία-θρησκεία μας, αποτελούν εμπόδιο στην δημιουργία του παγκόσμιου εωσφορικού κράτους. Από όλους τους προαναφερόμενους, εξαιρείται, ένα μικρό μέρος βάση των παγκόσμιων Φιλοσοφικών- μαθηματικών σταθερών, μέτρον άριστον και μηδέν άγαν.

* Η ελευθερία πίστεως είναι θεόδοτη. Ο ίδιος ο Θεός έδωσε το δικαίωμα στους ανθρώπους, να πιστεύουν, όπου επιθυμούν. Προσωπικά είμαι υπέρ της συνυπάρξεως των λαών και των διαφορετικών θρησκευτικών, πεποιθήσεων, για αυτό στηρίζω, τον μεγάλο Σύριο ηγέτη Ασσάντ, ο οποίος επέτυχε να συνυπάρχουν ειρηνικά, Χριστιανοί και Μουσουλμάνοι.

 

Οι Μουσουλμάνοι του Ασσάντ, είναι πιστοί του αληθινού Θεού. Δυστυχώς όμως, όπως και στον Χριστιανισμό, υπάρχουν οι Μουσουλμάνοι, οι οποίοι είναι άνθρωποι του πραγματικού Θεού, και οι φανατικοί οι οποίοι πιστεύουν στον Εωσφόρο, όπως οι Γερμανοί «σταυροφόροι», που κατέκτησαν το έτος 1204 μ.Χ., την Ελληνική-Ρωμαϊκή αυτοκρατορία. Κοινά χαρακτηριστικά όλων των λαών, που πιστεύουν στον εωσφόρο από τα αρχαία χρόνια, μέχρι και σήμερα, οι σφαγές, οι κλοπές, οι εμπρησμοί, οι σεξουαλικές ανωμαλίες, οι βιασμοί και το σκλάβωμα γυναικών. Είναι πολύ θλιβερό, ότι στην κατοχική Ελλάδα, δεν θα υπάρξει πότε ένας πραγματικός πατριώτης ηγέτης, όπως είναι ό Ασσάντ, στην Συρία.

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σουΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr

Για τον Άγγελο της Καρδιάς μας.- Θέλω να ζήσω, είμαι γεμάτος ζωή. Η κραυγή απόγνωσης ενός Έλληνα Χριστιανού.

Θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα, η μεγαλύτερη εθνική και κοινωνική μάστιγα.
Loading…

Για άμεση ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter