ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Ο Πούτιν δήλωσε ότι 76 αεροσκάφη Su-57 θα αγοραστούν μέχρι το έτος 2028

ΔΙΕΘΝΗ. - 16 Μαΐ 2019 - 12:24
Loading...

© Μιχαήλ Metzel/TASS

Η σύνθετη σύμβαση θα συναφθεί στο εγγύς μέλλον, δήλωσε ο Πρόεδρος
ΣΌΤΣΙ, 15 Μαΐου. TASS. Έως το έτος 2028 θα αγοραστούν 76 αεροσκάφη Su-57 , μια ολοκληρωμένη σύμβαση θα συναφθεί στο εγγύς μέλλον. Αυτό ανακοινώθηκε από τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, ξεκινώντας μια άλλη συνάντηση για θέματα άμυνας.

«Το πρόγραμμα εξοπλισμών πριν από το έτος 2028 σχεδιάστηκε για να αγοραστούν 16 τέτοια

αεροσκάφη», υπενθύμισε ο Πούτιν. Σύμφωνα με τον ίδιο, μετά την ανάλυση της κατάστασης, ο υπουργός Άμυνας Σεργκέι Shoigu ανέφερε σε αυτόν ότι οι κατασκευαστές μείωσαν το κόστος τόσο των αεροσκαφών όσο και των όπλων κατά 20% ως αποτέλεσμα, κατέστη δυνατή η αγορά περισσότερων πολεμικών οχημάτων αυτής της κατηγορίας. «Συμφωνήσαμε ότι θα αγοράσουμε την ίδια χρονική περίοδο χωρίς να αυξήσουμε το κόστος των 76 αεροσκαφών αυτών», δήλωσε ο Πούτιν.

Ο αρχηγός του κράτους τόνισε ότι η Ρωσική αμυντική βιομηχανία δεν είχε κάνει κάτι τέτοιο τα τελευταία σαράντα χρόνια σε μια τέτοια κλίμακα και σε μια νέα πλατφόρμα. Εξέφρασε την ελπίδα ότι τα προσαρμοσμένα σχέδια θα εκτελεστούν. «Στο εγγύς μέλλον, θα υπογραφεί μια σύμβαση για μια ολοκληρωμένη προμήθεια 76 μαχητικών , εξοπλισμένων με σύγχρονα μέσα καταστροφής και με την απαραίτητη υποδομή εδάφους», δήλωσε ο αρχηγός του κράτους.

Ο Πρόεδρος υπενθύμισεότι ο κλάδος επικεντρώνεται στην ανάπτυξη σύγχρονων αεροσκαφών, τα οποία καθορίζουν τις δυνατότητες μάχης της ρωσικής στρατιωτικής αεροπορίας για την επόμενη δεκαετία. «Στο τελικό στάδιο των δοκιμών είναι τα μαχητικά ς πολλών ρόλων Su-35S και Su-57», δήλωσε ο Ρώσος ηγέτης, σημειώνοντας ότι τα πολεμικά χαρακτηριστικά τους είναι τα καλύτερα στον κόσμο. Είπεότι μέχρι το 2028 είναι απαραίτητο να επαναπροσδιοριστούν πλήρως τα τρία αεροσκάφη του VCS (πολεμική αεροπορία) με πολλά υποσχόμενα συγκροτήματα αεροπορίας πέμπτης γενιάς.

Ο Πούτιν σημείωσε επίσης ότι το Φεβρουάριο του 2018 η πρώτη του πτήση έγινε από ένα ενημερωμένο βομβαρδιστικό TU-160. Ο Πούτιν κάλεσε επίσης, μέσω των υφιστάμενων δυνατοτήτων και του αποτελεσματικού εκσυγχρονισμού, να οικοδομήσουν τις πολεμικές δυνατότητες των υπαρχόντων στρατιωτικών αεροσκαφών και ελικοπτέρων. Σύμφωνα με τον ίδιο, η δύναμη των μαχητικών καταδιωκτικών Μιγκ-31 αυξήθηκε σημαντικά, με βάση το οποίο δημιουργήθηκε ένα μελλοντικό αεροπορικό συγκρότημα «στιλέτο», εξοπλισμένο με έναν υπερηχητικό βαλλιστικό πύραυλο.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο, είναι επίσης απαραίτητο να ενημερώνονται συνεχώς τα στρατηγικά αεροσκάφη Τ1-95, Tu-160 και μεγάλης εμβέλειας Βομβαριστικά Tu-22M. «Όλα θα πρέπει να είναι σε θέση να φέρουν τους τελευταίους πυραύλους Cruise, καθώς και άλλα πολλά υποσχόμενα μέσα καταστροφής», κατέληξε ο Πούτιν.

Mi-28NM

Ο πρόεδρος έθεσε επίσης το καθήκον για το έτος 2028 την προμήθεια 100 εκσυγχρονισμένων mi-28NM ελικοπτέρων για τα στρατεύματα.
«Ο στόλος των ελικοπτέρων της αεροπορίας του στρατού θα πρέπει να είναι εξοπλισμένος με σύγχρονα αμυντικά συγκροτήματα με βελτιωμένα χαρακτηριστικά το συντομότερο δυνατό, να εξοπλιστούν με τα νεότερα μέσα ήττας εκτεταμένου εύρους, και να τεθούν στον στρατό κατά έτος 2028 100 από τα εκσυγχρονισμένα μαχητικά ελικόπτερα MI-28NM, «διέταξε ο επικεφαλής του κράτους.

Ο Πούτιν δήλωσε ότι η στρατιωτική χρήση της Ρωσικής Αεροπορίας στη Συρία αποκάλυψε ορισμένες ελλείψεις στην τεχνική κατάσταση των αεροπλάνων και των ελικοπτέρων, καθώς και στα χρησιμοποιούμενα μέσα καταστροφής. «Θα ήθελα να επιστήσω την προσοχή σε αυτό που γνωρίζετε τόσο καλά ότι θα ήταν αδύνατο να εντοπιστούν οι ελλειψεις κατά τη διάρκεια δοκιμών στου χώρους δοκιμών -δήλωσε ο Πούτιν, σημειώνοντας ότι οι βιομηχανικές επιχειρήσεις εργάζονται συστηματικά για την εξάλειψη των ελλείψεων που αποκαλύφθηκαν .

Ο αρχηγός του κράτους ανέφερε ότι κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του στις αμυντικές επιχειρήσεις στο Kazan και Aknajinsk παρουσιάστηκαν σύγχρονα και υποψήφια αεροπλάνα και ελικόπτερα, παρουσιάστηκαν μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα. «Θα ήθελα να υπογραμμίσω ότι όλες οι προετοιμασίες για την μαζική παραγωγή αυτής της τεχνικής έχουν πραγματοποιηθεί εντός των προβλεπόμενων προθεσμιών. Επίσης, ζητώ σαφώς να συνεχίσετε να ενεργείτε με σαφήνεια «, κατέληξε ο Πρόεδρος.

Νέα τεχνολογία

Τα τελευταία πέντε χρόνια, στρατεύματα έχουν λάβει περισσότερες από 1.000 μονάδες εκσυγχρονισμένων ελικοπτέρων και αεροσκαφών.
«Κατά την περίοδο από 2013 έως 2018, περισσότερα από χίλια νέα αεροπλάνα και ελικόπτερα στάλθηκαν στα στρατεύματα», δήλωσε ο Πρόεδρος. «Ως αποτέλεσμα, πάνω από το 65% του στόλου αποτελείται σήμερα από σύγχρονα μηχανήματα.»
Σύμφωνα με τον Πούτιν, υπάρχουν περισσότερα από 3.000 αεροσκάφη στην VKS. Τα περισσότερα από αυτά είναι πολυλειτουργικό συμπλέγματα μάχης μακράς εμβέλειας επιχειρησιακής-τακτικής και στρατιωτικής αεροπορίας. Δήλωσε ότι οι πολεμικές ικανότητες αυτής της τεχνικής αποδεικνύεται κατά τη διάρκεια της επιχείρησης στη Συρία.

Ο αρχηγός του κράτους ανέφερε τα βομβαρδιστικά της πρώτης γραμμής Su-24M με ένα νέο σύστημα καθοδήγησης και πλοήγησης, το οποίο χρησιμοποιέι τόσο συμβατικές βόμβες όσο και όπλα υψηλής ακρίβειας, μειώνοντας έτσι την κατανάλωση όπλων καταστροφής αρκετές φορές. «Το καθήκον μας είναι να συνεχίσουμε να αναπτύσσουμε πολεμικά αεροσκάφη, να διατηρούμε σαφώς όλα τα σχέδιά τους – από την παράδοση των αεροσκαφών και των όπλων τελευταίας γενιάς στα στρατεύματα και την εκπαίδευση του προσωπικού πτήσεων «, κατέληξε ο Πούτιν.

https://tass.ru/armiya-i-opk/6434341

https://tokoutsavaki.blogspot.com/2019/05/76-su-57-2028.html

Διαβάστε όλο το άρθρο

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σου

Loading…ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr
Loading…

Για άμεση ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter