ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Ο Πρόεδρος του Πακιστάν προειδοποιεί ότι σύγκρουση με την Ινδία θα μπορούσε να επηρεάσει ολόκληρο τον κόσμο

ΔΙΕΘΝΗ. - 14 Αυγ 2019 - 22:50
Loading...

CC BY 2,0/Shankar s .

Αυτό είναι όπως φαίνεται από την πλευρά του Πακιστάν ΙνδοΠακιστανικά σύνορα Wagah
Νέο Δελχί (Σπούτνικ): ο Πρόεδρος του ΠακιστάνΔρ Arif Alvi ισχυρίστηκε ότι το Ισλαμαμπάντ δεν επιθυμεί σύγκρουση με την Ινδία αλλά προειδοποίησε για τον αντίκτυπο της στρατιωτικής δημιουργίας στην κοιλάδα του Κασμίρ κατά τη διάρκεια μιας ομιλίας που σηματοδοτεί την ανεξαρτησία της χώρας του.
Ο αντίκτυπος ενός πολέμου μεταξύ της Ινδίας και του Πακιστάν θα ήταν «αισθητός σε ολόκληρο τον κόσμο», σύμφωνα με τον Άλβι, ο οποίος προειδοποίησε ότι η παρουσία χιλιάδων στρατευμάτων στην κοιλάδα του Κασμίρ το κατέστησε μία από τις πιο στρατιωτικοποιημένες ζώνες στον κόσμο.

«Η Ινδία δεν πρέπει να ξεχνά ότι υπάρχουν τρία ενδιαφερόμενα μέρη που συμμετέχουν στην επίλυση του θέματος του Κασμίρ – το Πακιστάν, η Ινδία και ο λαός του Τζαμού και Κασμίρ», πρόσθεσε ο Άλβι.

Ο Πρωθυπουργός του Πακιστάν Imran Khan δήλωσε ότι η χώρα του «λυπάται που είδε τους αδελφούς μας από το Κασμίρ στο IR (Ινδικό κατεχόμενο Κασμίρ) να υφίστανται το χειρότερο είδος καταπίεσης και αδίστακτης κρατικής τρομοκρατίας».

«Η τυραννία που εξαπολύθηκε εναντίον αθώων αμάχων έχει περάσει όλα τα όρια αγνοώντας εντελώς τα διεθνή πρότυπα και τις αξίες της ανθρωπότητας και έχει θέσει σε κίνδυνο την ειρήνη της περιοχής», ισχυρίστηκε ο Khan.

Το Νέο Δελχί αφαίρεσε από το Τζαμού και το Κασμίρ το ειδικό συνταγματικό τουςκαθεστώς την προηγούμενη εβδομάδα, εν μέσω διαδηλώσεων από τα  αντιπολιτευόμενα κόμματα στο Κασμίρ. Η κυβέρνηση χώρισε επίσης το κράτος σε δύο Ομοσπονδιακά Διοικούμενες περιοχές.

Σε μια κίνηση αντιποίνων, το Ισλαμαμπάντ διέκοψε τις διπλωματικές επαφές με το Νέο Δελχί και ανέστειλε τις εμπορικές και επικοινωνιακές συνδέσεις. Έχει επίσης παραπονεθεί στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, ισχυριζόμενο ότι η Ινδία παραβιάζει τα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών.

Το Κασμίρ υπήρξε το μήλον της έριδας μεταξύ της Ινδίας και του Πακιστάν, καθώς οι χώρες απέκτησαν ελευθερία από τη βρετανική κυριαρχία το 1947. Και οι δύο χώρες κυβερνούν μόνο ένα μέρος της περιοχής, αλλά το ισχυρίζονται πλήρως.

 
sputniknews.com
tokoutsavaki

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σουΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr

Συνέλληνας έχει ανάγκη τη βοήθειά μας μέρες που έρχονται !
Loading…

Για άμεση ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter