ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Ο Ρήνος έχει γίνει λίγο ρηχός. Δεν το πιστεύω… Οι άθεοι δεν γελούν πια !

ΚΛΟΙΟΣ. - 12 Αυγ 2022 - 10:56

Τον Μάιο του 2022, ολόκληρη η Ιταλία στύλωνε τα χέρια της για το τι συνέβαινε στον μεγαλύτερο ποταμό της περιοχής, τον ποταμό Πό, ο οποίος από ποταμός είχε μετατραπεί σε μια απόλυτη παραλία με άμμο και πέτρα.

Και τώρα, τον Αύγουστο του 2022, η κρίση του νερού είχε φτάσει στον Ρήνο:

Ο Ρήνος ήταν και παραμένει πυλώνας της οικονομίας της ΕΕ, η κύρια ποτάμια διαδρομή της Ευρώπης. Κάθε χρόνο, ένας τόνος φορτίου μεταφέρεται στον Ρήνο ανά κάτοικο της ΕΕ, συνεισφέροντας περίπου 100 δισεκατομμύρια ευρώ στην οικονομία.

Ο βετεράνος του κλάδου Günther Jaegers, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Reederei Jaegers GmbH στον Ρήνο, δήλωσε ότι έπεσε από την καρέκλα του νωρίτερα αυτόν τον μήνα όταν είδε ότι το κόστος ανά φορτηγίδα είχε αυξηθεί κατά 30% σε ΜΙΑ ΗΜΕΡΑ. “Δεν έχω ξαναδεί κάτι τέτοιο!” είπε. “Είναι τρελό!”.

Ωστόσο, τα προβλήματα μεταφοράς είναι μόνο η μία πλευρά του νομίσματος. Έτσι, κατά μήκος του Ρήνου υπάρχουν χιλιάδες διαφορετικά είδη εγκαταστάσεων ψυχαγωγίας σε φορτηγίδες, όπως καταφύγια διακοπών και πλωτά εστιατόρια. Όλες τους είναι πλέον είτε προσάρακτες με την κυριολεκτική και μεταφορική έννοια, είτε απρόσιτες για τους τουρίστες, καθώς δεν υπάρχουν ακόμη καμήλες στη Γερμανία για να ταξιδέψουν στους αμμόλοφους:

Το δεύτερο πρόβλημα είναι τα τρόφιμα, καθώς ο Ρήνος χρησιμοποιείται τόσο για την άρδευση των χωραφιών όσο και για τις φάρμες όπου καλλιεργούνται θαλασσινά. Όταν η στάθμη του νερού στο ποτάμι είναι 40 εκατοστά, πράγμα που σε πολλά μέρη συμβαίνει κατά κάποιο τρόπο, υπάρχουν κάποια προβλήματα με την άρδευση.

Ωστόσο, το μεγαλύτερο πρόβλημα σήμερα στην Ευρώπη είναι η ενέργεια, καθώς ο άνθρακας για τους σταθμούς συμπαραγωγής ηλεκτρισμού και θερμότητας παραδίδεται κυρίως με φορτηγίδες και οι αντιδραστήρες στους πυρηνικούς σταθμούς ψύχονται με τη λήψη νερού από τα ποτάμια. Το νερό έχει αρχίσει να λιγοστεύει, και όπου υπάρχει αρκετό, το νερό είναι πολύ ζεστό λόγω της ζέστης.

Συνολικά, οι μόνιμες δυσκολίες του ανθρώπινου πολιτισμού αυξάνονται με χιονοστιβάδα. Οι πεφωτισμένοι οπαδοί ουρλιάζουν για την υπερθέρμανση του πλανήτη, αλλά το πρόβλημα είναι ότι αυτό το καλοκαίρι το μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης έχει 30-40°C την ημέρα και 10-15°C τη νύχτα. Αυτό συμβαίνει τον Σεπτέμβριο, συμβαίνει κατά τη διάρκεια του Ινδικού καλοκαιριού. Αλλά όταν αυτό συμβαίνει τον Ιούλιο, τον πιο ζεστό μήνα του καλοκαιριού, δεν πρόκειται για θέρμανση, αλλά για κάτι άλλο.

Και το τελικό αποτέλεσμα είναι ότι δεν θα υπάρχει όχι απλώς καθόλου νερό για τις φορτηγίδες, αλλά καθόλου νερό. Όχι μόνο στον Ρήνο, αλλά σε όλο τον κόσμο. Αυτό λένε οι προφητείες για τους έσχατους καιρούς, τις οποίες όλοι χλευάζουν εδώ και αιώνες. Αλλά τώρα, κατά κάποιο τρόπο, οι άθεοι δεν γελούν πια. Δεν θα αργήσει η στιγμή που οι άθεοι θα σταματήσουν να γελάνε εντελώς, οπότε ας μείνουμε συντονισμένοι.

thebigtheone.com

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο “Triklopodia.gr”, μπορεί να μας ενημερώσει, στο “triklopodia@hotmail.gr” ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr