ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Ο ΣΥΝΙΩΝ : ΤΑ ΠΥΡΣΕΙΑ ΑΝΗΓΓΕΙΛΑΝ ΟΙ ΒΑΡΒΑΡΟΙ ΚΑΤΕΦΘΑΣΑΝ ΚΑΙ Η ΕΛΛΑΣ ΠΟΛΙΟΡΚΕΙΤΑΙ

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ. Ο ΣΥΝΙΩΝ. - 18 Μαΐ 2019 - 13:01
Loading...

Ο Αρχίας ήταν ένας από τρεις Θηβαίους ολιγαρχικούς (Αρχίας, Λεοντιάδας και Φίλιππος ) που κατέλαβαν την εξουσία της Θήβας το 382 π. Χ.

Ο Πελοπίδας τρία χρόνια αργότερα , σε συνεργασία με τους δημοκρατικούς Θηβαίους οργάνωσε συνωμοσία ,που οδήγησε στην δολοφονία των τριών αρχηγών

Σύμφωνα με τον Πλούταρχο, ο Αρχίας διασκέδαζε στο σπίτι του συνεργάτη του Φυλλίδα και κατά την διάρκεια του συμποσίου δέχτηκε μία επιστολή. Η επιστολή τον προειδοποιούσε για την συνωμοσία και πως κινδύνευε να τον σκοτώσουν εκείνη την ημέρα. Ο Αρχίας όμως προτίμησε να συνεχίσει την διασκέδαση του και άφησε την επιστολή για τη διαβάσει την επομένη ημέρα, λέγοντας την παροιμιώδη φράση:
«Ἐς αὔριον τά σπουδαῖα».

Την ίδια νύχτα εισέβαλαν στο σπίτι του Φυλλίδα οι σύντροφοι του Πελοπίδα σκοτώνοντας τον μαζί με άλλους ολιγαρχικούς παρευρισκομένους.
Στην περίπτωση του τυράννου Αρχία , η αναβλητικότητα , ωφέλησε την Θήβα και τον Πελοπίδα στην επαναφορά της δημοκρατίας και την εκδίωξη της τυραννίας.
Στην δική μας περίπτωση , στην Ελλάδα του σήμερα , η αναβλητικότητα μας καταστρέφει βάσει σχεδίου.

Όλα αναβάλλονται προσχεδιασμένα για το απώτερο μέλλον . Η Δημόσια περιουσία κατάσχεται για 100 χρόνια . Γενιές υποχρεώνονται σε μετανάστευση ,συνεχή φτώχεια και ανεργία .Το μόνο , που επιτυγχάνεται είναι η εθνική υποτέλεια , η αποδυνάμωση της δημοκρατίας και του Συντάγματος .

Ο σύγχρονος Έλληνας δια της αναβολής και δια της μετάθεσης των κρισίμων εθνικών αποφάσεων,κατέστη απο ελεύθερος δούλος και από ανδρείος ,κιοτής.

Συνέλληνες ένα ακόμα βήμα πίσω και η Ελλάδα χάθηκε.

Για αυτό και μόνο οφείλουμε να κάνουμε τα αποκαλυπτήρια των ολετήρων της χώρας μας .

1. Επαναστάτες εθνομηδενιστές όργανα ξένων παγκοσμιοποιημένων κέντρων ,εχθροί κάθε τι ελληνικού , ασύδοτα καταστρέφουν , πυρπολούν και επιβάλλουν το περιθώριο των καταστροφικών ιδεολογιών τους , μέσα από τον τρόμο της βίας και της ανασφάλειας.
Από κοντά και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης , που ανακαλυψαν ότι ο ρόλος τους αντί να ελέγχουν την αυθαιρεσία της εξουσίας θα ήταν πιο κερδοφόρος για εκείνα ,η σύμπλευση με την εξουσία . Μέσω της διαμόρφωσης της κοινής γνώμης ,θα ήταν πιο χρήσιμοι στην εξουσία και θα μπορούσαν να εξαργυρώσουν τις υπηρεσίες τους .

Ο Έλληνας με το συνεχές κυνηγητό ορατών και αοράτων ανθελληνικών δυνάμεων ,έμαθε να υπακούει , εκπαιδεύτηκε στο μη και πρόσεχε.´Εγινε ασταθής και φοβικός.
Του άλλαξαν τις αξίες του τις προτεραιότητες και το νόημα της ζωής.
Την θέση του φιλοσόφου , πήρε ο κοινωνικός επαναστάτης. Την θέση του Αριστοτέλη και του Πλάτωνα πήρε ο Ζαχαριάδης και ο Τσουτσουβής.

Η 17 Νοέμβρη και τα Εξάρχεια υπάρχουν γιατί τα μέσα μαζικής ενημέρωσης έκλειναν κρυφά το μάτι στην τρομοκρατία , με τα ναι μεν και αλλά άρθρα τους . Εκεί , που καταδίκαζαν την αφαίρεση μιας ανθρώπινης ζωής, απο τον τρομοκράτη ,εκεί στιγμάτιζαν το δολοφονηθέν θύμα για τις αντιδημοκρατικές του συμπεριφορές . Έτσι ο τρομοκράτης , έπαιρνε την δικαιολογία της ανυπόμονης επαναστατικής συνείδησης.
Αυτό άλλωστε δεν λένε οι σημερινοί κρατούντες για τους Ρουβίκωνες και τους επαναστατημένους νέους των Εξαρχείων.

Οι ίσες αποστάσεις μεταξύ νομιμότητας και επανάστασης ,προκάλεσαν την σημερινή αναρχία και παρανομία σε περιοχές , όπως τα Εξάρχεια και σε Πανεπιστήμια, όπως η ΑΣΟΕ.
Η συνεχιζόμενη αναρχία και παρανομία ως τελικό στόχο έχει , μέσα απο την εμπέδωση της κοινωνικής ανασφάλειας , ως μόνιμη κατάσταση να είναι η πολιτεία και οι πολίτες περισσότερο ευάλωτοι και χειραγωγήσιμοι. Με μια λέξη αδύναμοι.
.

2. Φιλοξενούμενοι επήλυδες, αφού κλάφτηκαν για φιλοξενία και προστασία από τον κίνδυνο του αφανισμού της ζωής τους , από τον πόλεμο και την εκμετάλλευση ,διαπιστώνοντας την ανικανότητα των πολιτικών μας και το κυνήγι , που υφίσταται ο Έλληνας οικονομικά, κοινωνικά και δικαιακά, μέσα στην χώρα του, από τα πολιτικά φερέφωνα ξένων τυράννων , ξεθαρρεύουν και διεκδικούν τον χώρο του και το βιός του . και εδώ ο ενοχοποιημένος και φοβικός Έλληνας με το συνεχές κυνηγητό ορατών και αοράτων ανθελληνικών δυνάμεων ,έμαθε να υπακούει , εκπαιδεύτηκε ,στο μη και πρόσεχε.
Τα ανθρώπινα δικαιώματα των επήλυδων είναι πάνω από τα ιστορικά δικαιώματα της χώρας και του ελληνικού πολιτισμού . Είναι πάνω από τα κοινωνικά δικαιώματα των Ελλήνων πολιτών ,που μέσα στην κρίση του (με τις χιλιάδες αυτοκτονίες ,στις χιλιάδες μεταναστεύσεις νέων πτυχιούχων, με τις χιλιάδες πτωχεύσεις νοικοκυριών και με την γενοκτονική φορολογία ) υποχρεώνεται να συντηρήσει ξένους .Ξένους επήλυδες , τους οποίους οι σύγχρονοι νεοαποικιοκράτες τους φόρτωσαν αναγκαστικά στην Ελλάδα.

Το θέαμα του εξαναγκασμού μας ,όμως περιλάμβανε και παπικές παράτες με συμπρωταγωνιστές τις εντόπιες πολιτικές και κοινωνικές ελίτ της καταστροφής μας .
Μας παίνεψαν ,ως σύγχρονοι υποκριτές για το καλό, που κάνουμε στους πτωχούς και εξαθλιωμένους.
Μας είπαν εύγε και μας κτύπησαν στην πλάτη για το καλό που κάνουμε.
Όμως καμιά αληθινή χείρα βοηθείας και ανάσας στην χρεωκοπημένη Ελλάδας δεν έδωσαν, όπως τότε ,που η Πόλις των Πόλεων περίμενε ,βοήθεια από τον Πάπα ,για να σωθεί από τον βάρβαρο Τούρκο.

Επιπλέον ,ούτε λόγος να γίνεται για διεθνή καταγγελία από τον Πάπα και τα ευρωπαϊκά πνευματικοπαίδια του , για τον οικονομικό νεοαποικισμό , που δημιουργεί όλες αυτές τις καταστροφές στην ανθρωπότητα και τις ανθρώπινες ψυχές.

3. Έλληνες πολιτικοί ασυνείδητοι ,χωρίς περιεχόμενο και καμιά αξία, ηγέτες της μικρότητας και ανικανότητας τους, απαιτούν την εξουσία αδιαφορώντας για την χώρα ,τον λαό και την ιστορία. Η ιστορία έχει καταγράψει περιπτώσεις και θα τις αποκαλύψει( άλλωστε ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιον ) ,που προκειμένου να σπιλωθεί ο πολιτικός τους αντίπαλος και να παρθεί η εξουσία , δεν δίστασαν να φέρουν την χώρα στον γκρεμό. Προκειμένου να καλύψουν δικές τους καταχρήσεις δεν δίστασαν να βάλουν την χώρα σε μνημόνια.

Πολιτικοί ,που προκειμένου να έχουν συμμάχους εξέθεσαν σε FUNDS οικονομικά αρπακτικά, συμφέροντα το σύνολο της ελληνικής αγοράς και των ελληνικών νοικοκυριών .
Σύμμαχοι λοιπόν στην εντόπια ελίτ οι Τράπεζες ,οι Θεσμοί, τα Funds και οι παγκοσμιοποιημένοι θεσμικοί και εξωθεσμικοί φορείς.

Ο φτωχός ο Έλληνας και η ένδοξη Ελλάδα , προς χάριν των οποίων εξελέγη ,όσο κι αν επιθυμούν να τους ανταμείψουν δεν θα τα καταφέρουν γιατί τα μέσα τους ήταν ,είναι και θα είναι πενιχρά.
Οι προηγούμενοι όμως και βραβεία θα τους δώσουν και τα παιδιά τους θα σπουδάσουν και θα τους εξασφαλίσουν οικονομικά.

Δύσμοιρε Έλληνα , έχεις ,πάντα το ίδιο πρόβλημα για την εκτελεστική και δικαστική εξουσία.
Η ιδιοτέλεια πάνω από το εθνικό συμφέρον, ο μισθουλάκος πάνω από το χρέος για την πατρίδα.
Τις πταίει λοιπόν για όλα αυτά ;
ΕΜΕΙΣ

Αυτό όμως το εμείς , το λέμε, με διαφορετικό τρόπο, δεν επιθυμούμε με κανένα τρόπο να σας κάνουμε περιδεείς ,φοβικούς και δουλοπρεπείς ,όπως οι πολιτικοί σας και οι ξένες ελίτ ,με τις οποίες συνεργάζονται.

Αυτό όμως εμείς το λέμε για να ξαναγίνεται ρωμαλέοι και μαχητικότατοι , όπως λέει ο Αριστοτέλης στα Νικομάχεια. Να ξαναγίνεται ανδρείοι όπως αναφέρει ο Θουκυδίδης στον Επιτάφιο του Περικλέους.
Προφανώς και η λύση της ελληνικής κρίσης ,
δεν περνά μέσα από τις οικονομικές φόρμουλες της παγκοσμιοποίησης .
δεν περνά μέσα από Σορική παιδεία και διαπαιδαγώγηση νεοφιλελεύθερων και αριστερούληδων.
Αλλά περνά μέσα από την κλασσική και ελληνορθόδοξη παιδεία μας και την συνεχή περιφρούρηση των ιερών και δικαίων του γένους μας και της ελληνικής κοινωνίας .

ΤΑ ΠΥΡΣΕΙΑ ΑΝΗΓΓΕΙΛΑΝ ΟΙ ΒΑΡΒΑΡΟΙ ΚΑΤΕΦΘΑΣΑΝ ΚΑΙ Η ΕΛΛΑΣ ΠΟΛΙΟΡΚΕΙΤΑΙ

Ο ΣΥΝΙΩΝ

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σου

Loading…ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr
Loading…

Για άμεση ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter