ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Ο.Υ.Α. Μια χρήσιμη ανάλυση ¨πολέμου¨ . Η Κύπρος διαμελίζεται . Προ των Πυλών οι Βρετανικές ΑΟΖ στην Κύπρο.

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ. ΟΜΑΔΑ ΥΨΗΛΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗΣ. - 30 Αυγ 2019 - 19:11
Loading...
Υποστηρίξτε το triklopodia με μια δωρεά για ανεξάρτητη ενημέρωση

Με την έξοδο της Βρετανίας από την Ε.Ε. ( μένει να δούμε εάν θα πάει σε νέο δημοψήφισμα η Σκωτία ) η Μ. Βρετανία και οι άλλοι, οι οποίοι βρίσκονται από «πίσω» από τους Τούρκους, θα επιχειρήσουν το επόμενο διάστημα να πιέσουν αφόρητα την Κυπριακή Δημοκρατία να υποχωρήσει από τον ενεργειακό της σχεδιασμό.

Η κλιμακούμενη προκλητικότητα της Τουρκιάς σε βάρος της Ελλάδας – σαν να της λέει κάτσε ( για άλλη μια φορά ) στην γωνία όσο θα κατασπαράσσω/ουμε την Κύπρο – έχει συντονιστεί με το γενικότερο αυτό ενεργειακό σχέδιο που έχουν εξυφάνει οι ,«πίσω» από την Τουρκία.

Η δικαιολογία των ΗΠΑ για να μην επέμβουν « .. εξαιτίας των μη καλών σας σχέσεων με την Τουρκία δεν μπορούμε να ασκήσουν την επιρροή μας » , ελέγχεται πλέον ως υποκριτική , δεδομένης της πίεσης που ασκεί το Αμερικανικό Κογκρέσο στον πρόεδρο Τράμπ και του γεγονότος ότι η Τουρκία έχει δώσει όλες τις αφορμές για να τις επιβληθούν οικονομικές και άλλες κυρώσεις .

Με άλλα λόγια , από εδώ και πέρα η Τουρκία θα λειτουργήσει ως ο «χρήσιμος ηλίθιος» στην ενεργειακή γεωπολιτική σκακιέρα και θα φανούν οι πραγματικοί «γεωπολιτικοί εγκληματίες»

Που θα καταλήξει όλο αυτό με φόντο τις πιέσεις και την κατάσταση που βρίσκεται η Κύπρος ;

Μέρος των χωρικών υδάτων στη θαλάσσια περιοχή κατά μήκος της ακτογραμμής των Βρετανικών βάσεων που βρίσκονται στην Κύπρο και σε πλάτος τριών ναυτικών μιλίων , ανήκει στην Βρετανία κυρίαρχα, σύμφωνα με το Σύνταγμα της Κυπριακής Δημοκρατίας . Αυτό σημαίνει ότι οι Βρετανοί ( ενόψει και της μεγάλης οικονομικής συμφωνίας που θα συνάψουν με τις ΗΠΑ) θα ζητήσουν το δικό τους μερίδιο σε μια κυπριακή ΑΟΖ , όπερ σημαίνει , ότι θα ανακηρύξουν την δική τους ΑΟΖ

Στο ίδιο μοτίβο κινείται και η Γαλλία , η μόνη που είναι ετοιμοπόλεμη από την ΕΕ και το εκμεταλλεύεται , και που μας εκπλήσσει η ξαφνική της εμπλοκή στην υπόθεση της Κύπρου , μια εμπλοκή που σχετίζεται με την ολοκλήρωση της Γαλλικής ναυτικής βάσης στο Μαρί της Κύπρου , με επισπεύδων τον Πρέσβη της Γαλλίας στη Λευκωσία Rene Troccaz. Στο βάθος , και η Γαλλία θα θέλει κυριαρχία στη θαλάσσια περιοχή κατά μήκος της ακτογραμμής της Γαλλικής Βάσης , σε μια περιοχή που έχει μάλιστα χαρακτηριστεί μελλοντικό ενεργειακό κέντρο

Στη Ρωσία από την άλλη – που εξαιτίας της γνωστής συμφωνίας Πούτιν – Αναστασιάδη , παρέχει μεγάλο οικονομικό πακέτο Συνεργασίας μεταξύ της Κεφαλαιαγοράς Κύπρου και Κεντρικής Τράπεζας της Ρωσικής Ομοσπονδίας , αλλά και συμφωνία μεταξύ του Κυπριακού Οργανισμού Προώθησης Επενδύσεων (CIPA) και του Οργανισμού Επενδύσεων Ρωσίας (Invest in Russia) για ρωσικές επενδύσεις στην Κύπρο – της επιτρέπεται να χρησιμοποιήσει την αεροπορική βάση της Πάφου

Η Ρωσία μπορεί να μεταφέρει τα πολεμικά της πλοία στο λιμάνι της Λεμεσού ,ενώ η συνεργασία των δύο χωρών ενισχύεται παρασκηνιακά ακόμη περισσότερο με τις συζητήσεις για μόνιμη πολεμική χρήση της αεροπορική βάση «Ανδρέας Παπανδρέου »

ΟΜΑΔΑ ΥΨΗΛΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗΣ

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σουΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr

Για τον Άγγελο της Καρδιάς μας.- Θέλω να ζήσω, είμαι γεμάτος ζωή. Η κραυγή απόγνωσης ενός Έλληνα Χριστιανού.

Θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα, η μεγαλύτερη εθνική και κοινωνική μάστιγα.

Loading…