ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Ο.Υ.Α. Το τερμάτισε το ανθελληνικό site , ellinikahoaxes.gr . Χαρακτηρίζει μη πατριώτη τον Κωστή Παλαμά και πλαστογράφο το Ίδρυμα Κωστή Παλαμά

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ. ΟΜΑΔΑ ΥΨΗΛΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗΣ. - 23 Δεκ 2018 - 11:40
Loading...

Το συγκεκριμένο site συνεχίζει συγκεκαλυμμένα την ανθελληνική του προπαγάνδα αλλοιώνοντας αυτήν την φορά ( το αναμέναμε ) ιστορικά στοιχεία και αποδομώντας ιστορικές προσωπικότητες όπως εκείνη του Κωστή Παλαμά ενός από τους σημαντικότερους Έλληνες ποιητές, με σημαντική συνεισφορά στην εξέλιξη και ανανέωση της νεοελληνικής ποίησης.

Παραγνωρίζει σκόπιμα ότι η εννοιολογική σημασία του όρου εθνικιστής από το 1926 και πριν ,είναι ταυτόσημη με τον πατριώτη όπως το ένιωθε και το εξέφρασε με τα ίδια του τα λόγια ο εθνικός μας

ποιητής στο χρόνο που το είπε και «πιάνεται» από την προσπάθειά του αργότερα να μην ταυτίσει τη λέξη «εθνικιστής» με την έννοια ( τότε , επί Χιτλερικής Γερμανίας και μόνο όσο διήρκησε ) του Ναζιστή-Φασίστα .

Στον 14ο τόμο των απάντων του Κωστή Παλαμά ( που διατηρείται ως κόρη οφθαλμού από το Ίδρυμα Κωστή Παλαμά ) υπάρχει συνέντευξή του, με ημερομηνία 7 Φεβρουαρίου 1926, στην εφημερίδα «Ο Νέος Αγών» στην Σοφία Σπανούδη με τίτλο «Οι σύγχρονοι Γάλλοι συγγραφείς – Μια επίσκεψις στον Κωστή Παλαμά» σελίδα 165 , 3η παράγραφο , που αναφέρει ο Εθνικός μας ποιητής «Ο πατριωτισμός μας είναι έμφυτος. Κι εγώ είμαι εθνικιστής, βέβαια εθνικιστής, είμαι ένας πατριδολάτρης»

Άλλωστε , η συνέντευξη του αυτή υπάρχει κατά γράμμα και σε εφημερίδα της εποχής (Ελεύθερος Τύπος 8/2/1926). Ο συνδυασμός των δύο αυτών πηγών δηλώνει ότι ο Κωστής Παλαμάς , ό,τι έλεγε – στο χρόνο που το έλεγε – το ένιωθε και το εννοούσε.

 

Σε αντίθεση με αυτά, το εν λόγω site αναφέρει «Ρωτήσαμε τη φιλόλογο Αθηνά Ταρλά ..που μας είπε ..Δεν βρήκα να έχει πει τέτοιο πράγμα, βρήκα όμως πως έχει πει ακριβώς το αντίθετο!» Στην συνέχεια παραθέτει άγνωστο απόσπασμα ότι τάχα προέρχεται από ένα βιβλίο του 17τομου έργου του που εκδόθηκε το 1984 από το Ίδρυμα Κωστή Παλαμά και επανεκδίδεται φέτος ,το οποίο όμως είναι αντίθετο – ως προς την επίμαχη τοποθέτηση του ποιητή για την λέξη εθνικιστής – σε αυτά που αναφέρονται στον 14ο τόμο των απάντων του Κωστή Παλαμά που διατηρείται ως κόρη οφθαλμού από Ίδρυμα Κωστή Παλαμά , όπου υπάρχει ατόφια συνέντευξή του, με ημερομηνία 7 Φεβρουαρίου 1926, στην εφημερίδα «Ο Νέος Αγών» στην Σοφία Σπανούδη με τίτλο «Οι σύγχρονοι Γάλλοι συγγραφείς – Μια επίσκεψις στον Κωστή Παλαμά» σελίδα 165 , 3η παράγραφο.

Τέλος καταλήγει ότι « η ρήση δεν επιβεβαιώνεται», αφήνοντας να εννοηθεί ότι το πιθανότερο , δεν ειπώθηκε από τον Κωστή Παλαμά ότι «Ο πατριωτισμός μας είναι έμφυτος. Κι εγώ είμαι εθνικιστής, βέβαια εθνικιστής, είμαι ένας πατριδολάτρης»

Παραγνωρίζει συνεπώς το εν λόγω site www.ellinikahoaxes.gr/2018/02/20/palamas-ethnikistis/

ότι σκόπιμα οι εχθροί της Ευρώπης ( και της Ελλάδας ) ενοχοποίησαν τη λέξη «εθνικιστής» εκμεταλλευόμενοι την γιγάντωση των εθνικισμών της Ιταλίας και της Γερμανίας (φασίστες της Ιταλίας ή οι εθνικοσοσιαλιστές της Γερμανίας) προκειμένου σήμερα , να πλήξουν τον πατριωτισμό των λαών της και να εφαρμόσουν τα δικά τους σχέδια .

Μια τόσο σοβαρή προσβολή , αλλά και κατηγορία , δεν μπορεί παρά να τεθεί στην κρίση του Εισαγγελέα

Διαδώστε το !

Κοιν. Στο Ίδρυμα Κωστή Παλαμά για τις δικές του ενέργειες (κ Γ. Κατσίμπαλη ) , πριν τις δικές μας

«ΕΝ ΑΘΗΝΑΙΣ» σήμερα 23/12/2018

ΟΜΑΔΑ ΥΨΗΛΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗΣ ( Τομ. Εσωτερικής Ασφάλειας )

Διαβάστε όλο το άρθρο

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σουΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr

Chat Box
Loading…

Για άμεση ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter