ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΤΗΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΕ…ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ

ΔΙΕΘΝΗ. - 24 Απρ 2019 - 22:20
Loading...
Υποστηρίξτε το triklopodia με μια δωρεά για ανεξάρτητη ενημέρωση

Είναι γνωστό αν και δεν επισημοποιείται, πως τα ευρωπαϊκά στάνταρτ προϋποθέτουν χώρες κοσμικές, χωρίς επίσημη θρησκεία και όλα αυτά σε μια Ευρώπη που πριν από τουλάχιστον λίγες δεκαετίες ο χριστιανισμός ήταν η κυριαρχούσα θρησκεία.

Όπως αναφέρεται, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιοποίηση το Pew Research Center, οι Χριστιανοί είναι η πλέον διωκόμενη θρησκευτική ομάδα σε όλο τον κόσμο, ενώ όσοι δηλώνουν πίστη στον Ιησού υφίστανται διώξεις σε 144 χώρες, από 125 πριν από αρκετά χρόνια.

Οι βομβιστικές επιθέσεις σε εκκλησίες και ξενοδοχεία στη Σρι Λάνκα, που στοίχισαν τη ζωή σε περισσότερους από 310 ανθρώπους, η γενοκτονία χιλιάδων Χριστιανών στην Νιγηρία, οι βιασμοί, οι απαγωγές, οι δολοφονίες και οι αποκεφαλισμοί συνθέτουν ένα πολύ επικίνδυνο σκηνικό.

«Ζούμε μια άνευ προηγουμένου εποχή διώξεων εναντίον Χριστιανών» σχολιάζει η Catherine Pepinster, που ασχολείται με θέματα Χριστιανισμού και θρησκειών στον κόσμο, προσθέτοντας ότι η σημερινή κατάσταση προσομοιάζει με εκείνη που βίωσαν οι Χριστιανοί κατά τη διάρκεια της ρωμαϊκής αυτοκρατορίας και του σοβιετικού καθεστώτος του Στάλιν.

Η μελέτη του Pew Research Center τονίζει: «Οι διώξεις των Χριστιανών εκδηλώνονται με πολλούς τρόπους, όπως φυσικές επιθέσεις, συλλήψεις και κρατήσεις. Ιεροί τόποι βεβηλώνονται ενώ γίνονται διακρίσεις εις βάρος θρησκευτικών ομάδων στην απασχόληση, την εκπαίδευση και τη στέγαση».

Το χειρότερο, σύμφωνα με την έρευνα, είναι ότι στις περισσότερες των περιπτώσεων οι διώξεις εναντίον των Χριστιανών υποκινούνται από τους ίδιους του κυβερνώντες.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
nikosxeiladakis

Διαβάστε όλο το άρθρο

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σουΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr

Για τον Άγγελο της Καρδιάς μας.- Θέλω να ζήσω, είμαι γεμάτος ζωή. Η κραυγή απόγνωσης ενός Έλληνα Χριστιανού.

Θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα, η μεγαλύτερη εθνική και κοινωνική μάστιγα.

Loading…