ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Παρέμβαση Ισραήλ στο Κογκρέσο υπέρ Ελλάδας: “Μην δώσετε τα F-16 στην Τουρκία” – Εκτός ΝΑΤΟ τους θέλουν οι Ισραηλινοί…

ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ. - 12 Ιούλ 2022 - 8:26

Πολύ καλά νέα… Το Ισραήλ επέλεξε ενίσχυση της Συμμαχίας μας

Πολύ σημαντική παρέμβαση πραγματοποίησε η Αμερικανική Εβραϊκή Επιτροπή (AJC) καθώς αποφάσισε να στηρίξει την ελληνική Ομογένεια (HALC) και την Ελλάδα στο μέτωπο της αγοράς και εκσυγχρονισμού των F-16 της Τουρκίας.

Οι Αμερικανοεβραίοι επέλεξαν την ενίσχυση της συμμαχίας με την ελληνική Ομογένεια των Ηνωμένων Πολιτειών προκειμένου να αποτραπεί η πώληση των αμερικανικών μαχητικών F-16 στην Τουρκία. Η κοινή προσπάθεια αποτελεί μείζον θέμα για την Άγκυρα.

Το πιο σημαντικό όμως είναι, πως οι ισραηλινοί με αυτή την κίνηση δείχνουν πως θέλουν εκτός ΝΑΤΟ την Τουρκία. Και αυτό γιατί η αγορά και ο εκσυγχρονισμός των τουρκικών F-16 είναι ίσως η τελευταία ελπίδα της Άγκυρας από την Ευρώπη για αναβάθμιση του απαρχαιωμένου αεροπορικού της Στόλου.

Διαβάστε επίσης

Tο Κογκρέσο “καταρρίπτει” τα τουρκικά F-16: Φρένο στον Ερντογάν με διακομματική τροπολογία στον προϋπολογισμό του Πενταγώνου!

Με κοινή επιστολή προς την ολομέλεια της Βουλής των Αντιπροσώπων η ελληνοαμερικανική οργάνωση HALC και η Αμερικανοεβραϊκή Επιτροπή AJC ζητούν να στηριχθεί η τροπολογία που κατέθεσε πρόσφατα ο βουλευτής Κρις Πάπας που προβλέπει την απαγόρευση πώλησης και αναβάθμισης των F-16 στην Τουρκία.

Οι δύο Επιτροπές θεωρούν ότι οι τουρκικές παραβιάσεις και οι υπερπτήσεις πάνω από το Αιγαίο έχουν φτάσει σε επικίνδυνα επίπεδα δημιουργώντας πραγματική απειλή για την ειρήνη.

Παράλληλα, όπως αναφέρουν οι δυο οργανώσεις «η Τουρκία διεξάγει προκλητικές και επικίνδυνες ναυτικές ασκήσεις- ενίοτε με αληθινά πυρά- στα ελληνικά χωρικά ύδατα και γύρω από κατοικημένα νησιά.

Η τροπολογία του Κρις Πάπας απαγορεύει στις Ηνωμένες Πολιτείες να πουλήσουν κιτ εκσυγχρονισμού και νέα F-16 στην Τουρκία, εκτός εάν το Κογκρέσο λάβει πιστοποίηση ότι η Άγκυρα δεν έχει παραβιάσει την κυριαρχία της Ελλάδας – ειδικά μέσω εδαφικών υπερπτήσεων ή παραβάσεων του FIR Αθηνών. Ελπίζουμε ότι θα στηρίξετε αυτή τη σημαντική τροπολογία», τονίζουν.

Διαβάστε επίσης

Εξέγερση κατά Μπάιντεν σε Κογκρέσο & Δημοκρατικό κόμμα: 35 βουλευτές του ζητούν να μην δώσει F-16 στην Τουρκία! (έγγραφο)

Αναλυτικά η επιστολή:

”Εκ μέρους της Αμερικανοεβραϊκής Επιτροπής (AJC) και του Ελληνοαμερικανικού Συμβουλίου Ηγεσίας (HALC), γράφουμε για να ζητήσουμε την υποστήριξή σας για την διακομματική πρόταση τροποποίησης του NDAA από τους εκπροσώπους Chris Pappas, Gus Bilirakis, David Cicilline, Nicole Malliotakis, Frank Pallone και Carolyn Maloney με στόχο την ακύρωση πώλησης μαχητικών F-16 στην Τουρκία.

Οι τουρκικές παραβιάσεις του ελληνικού κυρίαρχου εναέριου χώρου και οι οπλισμένες υπερπτήσεις πάνω από νησιά του Αιγαίου βρίσκονται σε επικίνδυνα επίπεδα, θέτοντας πραγματική απειλή για την ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή. Επιπλέον, η Τουρκία πραγματοποιεί προκλητικές και επικίνδυνες ναυτικές ασκήσεις –ενίοτε με αληθινά πυρομαχικά– στα ελληνικά χωρικά ύδατα και γύρω από κατοικημένα νησιά.

Παρά αυτές τις επιθετικές προκλήσεις της κυβέρνησης Ερντογάν, η κυβέρνηση των ΗΠΑ έχει δείξει ότι είναι ανοιχτή στο να εξετάσει το αίτημα της Τουρκίας για την αγορά 40 μαχητικών F-16 της Lockheed Martin και τον εκσυγχρονισμό 80 μαχητικών.

Η πώληση νέων F-16 και τα 80 κιτ αναβάθμισης για την τουρκική Αεροπορία, θα υπονόμευε τον αμερικανικό νόμο, τις αξίες και τα συμφέροντα. Η Τουρκία έχει ήδη χρησιμοποιήσει τον υπάρχοντα στόλο αμερικανικών F-16 για να παραβιάσει τον ελληνικό εναέριο χώρο.

Ένα ευρύ φάσμα ειδικών εκφράζει με συνέπεια ανησυχίες σχετικά με τη συνύπαρξη αναβαθμισμένων F-16 στο ίδιο θέατρο επιχειρήσεων με τα ρωσικά S-400, τα οποία διαθέτει και η Τουρκία.

Η τροπολογία Παππά θα απαγορεύσει στις Ηνωμένες Πολιτείες να πουλήσουν τα 80 κιτ εκσυγχρονισμού F-16 και τα 40 νέα F-16  στην Τουρκία, εκτός εάν το Κογκρέσο λάβει πιστοποίηση ότι η Τουρκία δεν έχει παραβιάσει την κυριαρχία της Ελλάδας – ειδικά μέσω υπερπτήσεων ή παραβιάσεων της διεθνώς αναγνωρισμένης FIR Ελλάδας .

Ελπίζουμε ότι θα στηρίξετε αυτή τη σημαντική τροπολογία.”

warnews247.gr

Loading...

Στείλε μας το άρθρο σου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο “Triklopodia.gr”, μπορεί να μας ενημερώσει, στο “triklopodia@hotmail.gr” ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr