ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Ποιες είναι οι κατευθυνόμενες ρουκέτες τύπου AGR-20 APKWS II που ζητήσαμε από τις ΗΠΑ

ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ. ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ. - 21 Ιούν 2022 - 8:40

Σύμφωνα με πληροφορίες από κύκλους του ΓΕΣ, το ελληνικό Γενικό Επιτελείο Στρατού έχει αποστείλει LOR for PA (Price & Availability) στις ΗΠΑ, για την αγορά αριθμού κατευθυνόμενων ρουκετών τύπου AGR-20 APKWS II.

Ποιο Είναι το Σύστημα APKWS;

Το Advanced Precision Kill Weapon System (APKWS, δηλαδή “Προηγμένο Φονικό Οπλικό Σύστημα Ακριβείας”) είναι ένα αποδεδειγμένο πυραυλικό σύστημα laser κατευθυνόμενων ρουκετών 70 χιλιοστών, το οποίο σχεδιάστηκε και κατασκευάζεται από την αμερικανική BAE Systems σε συνεργασία με την αμερικανική κυβέρνηση.

Η ανάπτυξη του συστήματος ξεκίνησε το 2002, ενώ η πλήρης κλίμακας παραγωγή άρχισε τον Αύγουστο του 2012. Οι κεφαλές των ρουκετών είναι οι M151, M152 και Μ282. Τα πυρομαχικά πλοηγούνται με ημιενεργό ανιχνευτή laser.

Το φονικό οπλικό σύστημα μπορεί να εκτοξευτεί από αεροσκάφη σταθερών και περιστροφικών φτερών και από μη επανδρωμένες πλατφόρμες για επιθέσεις εδάφους, αέρος, στόχων θαλάσσης, ενώ υποστηρίζει επίσης επιχειρήσεις κοντινής εναέριας υποστήριξης.

Το Αναβαθμισμένο Σύστημα APKWS II

Το αμερικανικό υπουργείο άμυνας υπέγραψε συμβόλαιο 2,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων με την εταιρεία BAE Systems για την απόκτηση του συστήματος APKWS II τον Σεπτέμβριο του 2019. Τα οπλικά συστήματα θα παραδοθούν στις αμερικανικές δυνάμεις και σε ξένους πελάτες, συμπεριλαμβανομένου του Ιράκ, του Λιβάνου, της Ολλανδίας, της Ιορδανίας, του Αφγανιστάν, του Ηνωμένου Βασιλείου, της Τυνησίας, των Φιλιππίνων και της Αυστραλίας.

Τον Αύγουστο του 2021, η BAE Systems αποκάλυψε την ανάπτυξη της αναβάθμισης Block Upgrade του συστήματος APKWS, μία αναβάθμιση λογισμικού του AGR-20A Advanced Precision Kill Weapon System II (APKWS II) 70 χιλιοστών. Η αναβάθμιση εστιάζει στο κιτ πλοήγησης των ρουκετών, ενώ είναι σχεδιασμένη να ενισχύσει το αποτελεσματικό βεληνεκές του οπλικού συστήματος μέσω μία βελτιωμένης πορείας πτήσης.

“Τα αναβαθμισμένα κιτ πλοήγησης του APKWS δημιουργούν μία βελτιστοποιημένη πορεία πτήσης που επιτρέπει την ρουκέτα να εμπλέκεται με στόχους σε πιο απότομες γωνίες επίθεσης, παρέχοντας βελτιώσεις στο βεληνεκές και στην φονική της ικανότητα. Η βελτιστοποιημένη πορεία επίθεσης βελτιώνει την επιτυχία του πρώτου χτυπήματος εναντίων σταθερών και κινούμενων στόχων,” δήλωσε η αμερικανική BAE Systems σε δήλωση.

“Το μέγιστο βεληνεκές που είναι δημόσια γνωστό είναι 5+ χιλιόμετρα για ρουκέτες APKWS από πλατφόρμες περιστροφικών φτερών και 12+ χιλιομέτρων για ρουκέτες APKWS που εκτοξεύονται από πλατφόρμες σταθερών φτερών,” ανέφερε η Samantha Kirsh, υπεύθυνη του προγράμματος. “Το κιτ πλοήγησης της Block Upgrade επεκτείνει το βεληνεκές κατά 30% μέσω βελτιωμένης πορείας πτήσης,” πρόσθεσε.

APKWS

pentapostagma.gr

Loading...

Στείλε μας το άρθρο σου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο “Triklopodia.gr”, μπορεί να μας ενημερώσει, στο “triklopodia@hotmail.gr” ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr