ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Ποιος φρενάρει την αναδιοργάνωση των Ενόπλων Δυνάμεων;

ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ. - 3 Δεκ 2018 - 16:15
Loading...

Αποκέντρωση” στο ΓΕΣ! Η πρώτη απόφαση του νέου Α/ΓΕΣ Αλκιβιάδη Στεφανή προβλέπει ότι όλες οι Διευθύνσεις Όπλων φεύγουν από το ΥΠΕΘΑ όπου στεγάζονται και μεταφέρεται η κάθε μία σε μονάδες εκτός Αττικής! Για παράδειγμα η Διεύθυνση Πεζικού θα πάει στη Χαλκίδα, η Διεύθυνσης Τεθωρακισμένων πάει Αυλώνα κλπ.
Η απόφαση θα απελευθερώσει πολλούς χώρους στο “στριμωγμένο” ΓΕΣ, αλλά θα προκαλέσει μάλλον

γκρίνια σε στρατιωτικούς που είχαν πάρει μετάθεση στην Αθήνα και ξαφνικά θα βρεθούν ξανά εκτός.

Ποιος φρενάρει την αναδιοργάνωση των Ενόπλων Δυνάμεων; Η απάντηση είναι εύκολη: το ΓΕΣ το οποίο εκ των πραγμάτων θα έπρεπε να έχει πρωταγωνιστικό και θετικό ρόλο στην όλη προσπάθεια, αφού η αναδιοργάνωση κυρίως με τον Στρατό έχει να κάνει.

Η κατηγορηματική απάντηση στο ερώτημα που θέσαμε σε πάρα πολλούς αξιωματικούς γιατί δεν “τρέχει” η αναδιοργάνωση, ήταν πως το ΓΕΣ δείχνει να μην την επιθυμεί. Δεν μπορείς να έχεις αντίλογο όταν σου απαντούν ότι το μόνο που έχει επί Αρχηγίας Στεφανή στο ΓΕΣ,  είναι η απομάκρυνση των διευθύνσεων των Όπλων! Κόστος γι΄ αυτή την αχρείαστη όπως αποδείχτηκε ενέργεια; Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για πάνω από 1 εκατομμύριο. Έχει σημασία γιατί το ίδιο επιτελείο, το ΓΕΣ , επικαλείται διαρκώς το “οικονομικό κόστος” για κινήσεις πολύ, πολύ πιο σημαντικές.

Για παράδειγμα:

Οι πεζοναύτες που υποτίθεται ότι θα έπρεπε να ΄χουν μετακινηθεί ήδη από το Βόλο σε περιοχή που θα βρίσκεται κοντά στα αρματαγωγά που θα τους μεταφέρουν σε περίπτωση κρίσης, κόλλησε για μεγάλο διάστημα στο κόστος της μετακίνησης που το ΓΕΣ το υπολόγιζε σε 400 χιλιάδες ευρώ. Του τα βρήκαν τα λεφτά, αλλά πάλι υπήρξαν “εμπόδια”. Υποστήριξαν ότι χρειάζονται 1,4 εκατομμύρια για τα φύλλα πορείας! Θα του τα βρουν κι αυτά τα λεφτά, αλλά ήδη περιμένουν την επόμενη δικαιολογία για την απραξία στο κρίσιμο θέμα της αναδιοργάνωσης.

Αν πρέπει να ρισκάρουμε μια πρόβλεψη, θα υποστηρίξουμε ότι αναδιοργάνωση πάλι δεν θα γίνει. Τουλάχιστον σ΄ ότι αφορά στον Στρατό Ξηράς! Η περίοδος που διανύουμε είναι προεκλογική αφού το αργότερο τον Οκτώβριο θα γίνουν εκλογές! Κι όλοι γνωρίζουμε ότι κανένας πολιτικός δεν θέλει να στενοχωρήσει καμία τοπική κοινωνία σε τέτοια περίοδο. Οι καθυστερήσεις που “έπαιξε” το ΓΕΣ φαίνεται ότι θα κρατήσουν ξανά στο “ψυγείο” την αναδιοργάνωση και τον Στρατό μακριά από την επείγουσα ανανέωσή του.

militaire.gr

Διαβάστε όλο το άρθρο

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σου

Loading…ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr

ΚAΝΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ
Loading…

Για άμεση ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter