ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Πολωνία: Θα στείλουμε Leopard και χωρίς την έγκριση του Βερολίνου

ΔΙΕΘΝΗ. - 23 Ιαν 2023 - 12:04

Θα ζητήσουμε άδεια, αλλά αυτό είναι ούτως ή άλλως δευτερεύουσας σημασίας είπε ο Πολωνός πρωθυπουργός

Την θέση πως η Πολωνία θα στείλει τα άρματα μάχης Leopard στην Ουκρανία χωρίς την έγκριση της Γερμανίας διατύπωσε ο πρωθυπουργός Mateusz Morawiecki.
Σε δηλώσεις του ο Morawiecki υποστήριξε ότι η Πολωνία θα ζητήσει και επίσημα άδεια από τη Γερμανία για να στείλει τα Leopard, αλλά αυτό δεν έχει και ιδιαίτερη αξία.
«Θα ζητήσουμε μια τέτοια άδεια, αλλά είναι ένα ζήτημα δευτερεύουσας σημασίας.

Ακόμα και αν δεν λάβουμε αυτήν την άδεια, θα μεταφέρουμε τα τανκ μας μαζί με άλλους στην Ουκρανία.
Αυτό που θέλουμε αυτή τη στιγμή είναι να δημιουργήσουμε τουλάχιστον μια μικρή συμμαχία με άλλα κράτη» είπε ο Πολωνός πρωθυπουργός, αναφέροντας πως η πίεση τελικά παράγει αποτελέσματα, αν κρίνει κανείς από τις δηλώσεις της Γερμανίδας ΥΠΕΞ, οι οποίες όπως είπε, «στέλνουν ένα ελαφρώς διαφορετικό μήνυμα που αφήνει μια χαραμάδα αισιοδοξίας ότι η Γερμανία όχι μόνο δεν θα μπλοκάρει την αποστολή των τανκ αλλά θα παραδώσει βαρύ και σύγχρονο εξοπλισμό για να βοηθήσει την Ουκρανία».

www.bankingnews.gr

Loading...

Στείλε μας το άρθρο σου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο “Triklopodia.gr”, μπορεί να μας ενημερώσει, στο “triklopodia@hotmail.gr” ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr