ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

ΠΡΟΕΟΡΤΙΑ;;; ΕΡΧΕΤΑΙ η μεγαλύτερη αντιτρομοκρατική άσκηση με συμμετοχή ΗΠΑ και όλων των Ελληνικών Δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων!

ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ. - 30 Οκτ 2018 - 23:00
Loading...

Ροή ειδήσεων σε μορφή blogΟλοταχώς για τη μεγαλύτερη αντιτρομοκρατική άσκηση σε εθνικό επίπεδο βαίνουν οι αρχές ασφαλείας της χώρας μας. Με τη συμμετοχή των Ελληνικών Δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων πρόκειται για να πραγματοποιηθεί κορυφαία αντιτρομοκρατική άσκηση στο πρώην αεροδρόμιο Ελληνικό. Στην άσκηση συμμετέχουν η ΜΥΑ του Λ.Σ, η ΕΚΑΜ της ΕΛ.ΑΣ ενώ από πλευράς ΠΝ η ΔΥΚ καθώς και από τις Δυνάμεις Ειδικών Επιχειρήσεων του Ε.Σ το ΕΤΑ καθώς και η Ζ ΜΑΚ.

Στην άσκηση θα συμμετέχουν και Αμερικανοί των Ειδικών Δυνάμεων του Αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού και του Αμερικανικού Στρατού. Για πρώτη φορά στα ελληνικά χρονικά θα πραγματοποιηθεί τέτοια γιγαντιαία άσκηση που θα απαιτήσει υψηλό επίπεδο συνεργασίας και συντονισμού. Επίσης, ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί το γεγονός πως στην άσκηση θα συμμετέχουν και Δυνάμεις Ειδικών Επιχειρήσεων από πλευράς Ε.Σ και Π.Ν σε μια άσκηση καθαρά αντιτρομοκρατικού χαρακτήρα.

Την Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2018 και ώρα 15:30 θα πραγματοποιηθεί άσκηση σε χώρο της Αττικής (πρώην αεροδρόμιο Ελληνικό), με τη συμμετοχή των Ειδικών Δυνάμεων του Στρατού, του Πολεμικού Ναυτικού, της Ελληνικής Αστυνομίας και του Λιμενικού Σώματος. Στην άσκηση θα πάρουν μέρος και τμήματα των Ειδικών Δυνάμεων του Αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού και του Αμερικανικού Στρατού. Αντικείμενο της άσκησης θα είναι η αντιμετώπιση ασύμμετρων απειλών και η προστασία και διάσωση πολιτών από θεομηνίες και άλλου είδους καταστροφές. Θα ακολουθήσει εκδήλωση, κατά τη διάρκεια της οποίας ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής θα παραλάβει σκάφη του Λιμενικού Σώματος και άλλον εξοπλισμό, που παραχωρούν στη χώρα μας οι ΗΠΑ. Η άσκηση και η εκδήλωση πραγματοποιούνται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Φυσικά όλα τα παραπάνω δεν είναι τυχαία: φανερώνουν το εξαιρετικό υψηλό επίπεδο συνεργασίας και συνεκπαίδευσης Ελλήνων και Αμερικανών που έχει οικοδομηθεί τα τελευταία έτη μέσα από δεκάδες συνεκπαιδεύσεις.

defencereview.gr

makeleio.gr

Διαβάστε όλο το άρθρο

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σου

Loading…ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr
Loading…

Για άμεση ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter