ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Προς αρχειοθέτηση η κλοπή οπλισμού στη Λέρο

ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ. - 17 Σεπ 2019 - 22:40
Loading...
Υποστηρίξτε το triklopodia με μια δωρεά για ανεξάρτητη ενημέρωση

Επέστρεψε το κλιμάκιο της Ελ. ΑΣ. Οι υπόνοιες για τους άνδρες των ΟΥΚ και η έλλειψη αποδειτικών στοιχείων από κάμερες και κινητά

Λαμπρόπουλος Βασίλης Γ.

Σε …άδοξο τέλος και πιθανή αρχειοθέτηση φαίνεται να οδηγείται -ανευ απροόπτου- τελικώς η έρευνα της ΕΛ.ΑΣ και του Υπουργείου Εθνικής Αμυνας για την πολυσυζητημένη κλοπή οπλισμού από τηνναυτική βάση της Λέρου που διαπιστώθηκε προ οκτώ ημερών!

Το κλιμάκιο της ΕΛ.ΑΣ που πραγματοποιούσε τις σχετικές έρευνες επέστρεψε από το νησί των Δωδεκανήσεων και από την πολυήμερη έρευνα δεν φαίνεται ν αποσαφηνίσθηκε πόσοι στρατιωτικοί (σσ. από έναν κύκλο δέκα υπόπτων, κυρίως ανδρών των ΟΥΚ ) και πότε εισήλθαν στην αποθήκη με τον οπλισμό και ποία χρονική στιγμή υπήρξε τελικώς η αρπαγή του οπλισμού.

Με το δεδομένο ότι δεν υπήρχαν αξιοποιήσιμες καταγραφές από κάμερες, δεν προσδιορίζονταν οι εισερχόμενοι στη αποθήκη, υπήρχαν ασάφειες στις διαδικασίες παραλαβής οπλισμού για ασκήσεις κι ούτε μπορούσε να διευκρινισθεί οτιδήποτε από τις αναλύσεις τηλεφωνικών κλήσεων.

Επιπλέον δεν υπάρχει σαφής ενδειξη σχετικά με την τύχη του χαμένου οπλισμού και αν υπήρξε ήδη χρήση και καταστροφή του από τους δράστες της κλοπής.

Η έρευνα των αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ αλλά και των στρατιωτικών, στηρίχθηκε σε κατάθεση διαχειριστή της αποθήκης που αναφέρθηκε στην είσοδο στον χώρο με τον οπλισμό ανδρών των ΟΥΚ που ήθελαν να ελέγξουν την κατάσταση των εκρηκτικών κι άλλων πολεμοφοδίων είτε να πάρουν πολεμικό υλικό για τις ασκήσεις που πραγματοποιούσαν.

Όμως οι υπό έλεγχο στρατιωτικοί φαίνεται ν αρνήθηκαν ότι εισήλθαν στον εν λόγω χώρο ή και οποιαδήποτε εμπλοκή. Χωρίς να μπορεί να τεκμηριωθεί τι και πως συνέβη.

Φαίνεται ότι έχουν εντοπισθεί οι διοικητικού τύπου ευθύνες και για μη τήρηση δικλείδων ασφαλείας όμως υπάρχει αδυναμία, μέχρι τώρα, απόδοσης ποινικών ευθυνών.

Ωστόσο συνεχίζεται η αναζήτηση και άλλων εκμεταλλεύσιμων στοιχείων ενώ παραμένουν άγνωστες οι τελικές ενέργειες των αρμοδίων ελεγκτικών υπηρεσιών του ΓΕΝ.

Σημειώνεται ότι το μυστηριώδες συμβάν στη Υπηρεσία Ναυτικών Τεχνικών Εγκαταστάσεων Λέρου διαπιστώθηκε στις 11 Σεπτεμβρίου όταν και καταγράφηκε απώλεια δύο αντιαρματικών τύπου LAWM72 , ισάριθμων ρουκετών που τα συνοδεύουν, δύο ναρκών, 22 χειροβομβίδων, έξι οπλοβομβίδων , περίπου 30 μέτρων φυτιλιού κι ορισμένα καπνογόνα.

Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ

analystsforchange.org

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗΟιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο “Triklopodia.gr”, μπορεί να μας ενημερώσει, στο “triklopodia@hotmail.gr” ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr

ΤΟ ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΗΛΙΑ ΚΑΛΛΙΩΡΑ

 

 

Loading…