ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Προσφορά δυο αντιτορπιλικών κλάσης Cassard από τους Γάλλους μέχρι τις Belh@rra;

ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ. - 7 Ιούλ 2018 - 16:30
Loading...

Στο τεύχος Ιουλίου του περιοδικού «Ελληνική Άμυνα & Τεχνολογία» που κυκλοφορεί, παρουσιάζονται αποκλειστικές πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες βρίσκεται πλησιέστερα η επίσημη ανακοίνωση συμφωνίας ναυπήγησης δύο φρεγατών τύπου Belh@rra για το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό, ενώ η γαλλική κυβέρνηση εξετάζει την προσφορά ενδιάμεσης λύσης με τα δύο αντιτορπιλικά κατευθυνόμενων βλημάτων κλάσης CASSARD. Δεν είναι

ακόμη γνωστό εάν τα τελευταία είναι αποδεκτά από το ΠΝ.

Γράφει ο Ευάγγελος Α. Παγώτσης

Τα CASSARD (D 614) και JEAN BART (D 615) τύπου F70 AA του Γαλλικού Ναυτικού φέρουν αμερικανικό σύστημα κατευθυνόμενων Βλημάτων Standard 1 Μέσης Ακτίνας δράσης (SM-1MR) επιφανείας-αέρος.

Η τρόπιδα του CASSARD τέθηκε στα ναυπηγεία της τότε Διεύθυνσης Ναυτικών Κατασκευών (DCN) στο Λοριάν στις 3 Σεπτεμβρίου 1982, η καθέλκυση πραγματοποιήθηκε στις 6 Φεβρουαρίου 1985 και η είσοδος σε υπηρεσία στις 29 Ιουλίου 1988.

Οι αντίστοιχες ημερομηνίες για το JEAN BART ήταν 12 Μαρτίου 1986, 19 Μαρτίου 1988 και 1η Σεπτεμβρίου 1991. Λεπτομέρειες στο τεύχος Ιουλίου της «ΕΑ&Τ» που κυκλοφορεί. Εμείς ίσως επανέλθουμε με μερικές σκέψεις επί της αποκάλυψης των συναδέλφων.

defence-point.gr

Διαβάστε όλο το άρθρο

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σου

Loading…ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr
Loading…

Για άμεση ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter