ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Πόσο καιρό θ’ αναμένουμε να… κόψετε τον βήχα της επεκτατικής Τουρκίας;

ΑΠΟΨΕΙΣ. - 10 Οκτ 2019 - 15:00
Loading...

EPA, OLIVIER HOSLET

Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΕΡΤΗ

ΜΕ δεκαπενταετή καθυστέρηση απόταν η Κυπριακή Δημοκρατία εντάχθηκε στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αποφάσισε η Κυβέρνηση ν’ απευθυνθεί ευθέως στους συν-Ευρωπαίους της, όταν η αναίδεια της Τουρκίας υπερέβη τα εσκαμμένα και κάθε όριο λογικής:

— Ήδη εισέρχονται τα τρυπάνια μας και τα πολεμικά μας πλοία στο θαλασσοτεμάχιο 7 και όπου αλλού, ώσπου να βρούμε υδρογονάνθρακες, και επειδή μέχρι στιγμής το βέβαιον είναι ότι βρήκαν οι αδύναμοι γείτονές μας, θα διεκδικούμε το… μοιράσιν μας, και Ευρωπαϊκό και διεθνές δίκαιο το έχουμε γραμμένο στις αρβύλες του Αττίλα μας, και…

τέτοια και παρόμοια λέει ολημερίς ο Τσαβούσογλου και οι υποτελείς του, και τα επαναλαμβάνουν οι εγκάθετοι και τα αντηχεία του στην Κύπρο.

Μόνον ο Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, Ν. Δένδιας, διατηρεί την ψυχραιμία του:

— Μπα, πρόκειται για ηχηρές κλανιές του Τούρκου συναδέλφου μου που πέρδεται αδιαλείπτως και βρίσκει μεθυστική την οσμή, εκλαμβάνοντάς την σαν μυρωδιά υδρογονανθράκων που θα οικειοποιηθεί. Ούτε τρυπάνια διαθέτει ούτε την ανάλογη τεχνογνωσία. Απλώς κόβουν βόλτες παρανόμως με παράνομα πληρώματα.

Κι επιστρέφουμε εκεί που ξεκινήσαμε: Στην Κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας που απευθύνεται στους συν-Ευρωπαίους της:

— Ε, συν-Ευρωπαίοι, τι θα γίνει με την ευρωπαϊκή… βαλίτσα; Θα κινείται με ρυθμούς ευρωπαϊκούς ή θα κωλυσιεργεί αλά κυπριακά Δημόσια ή Δημοτικά Έργα; Πόσο καιρό θ’ αναμένουμε να… κόψετε τον βήχα της επεκτατικής Τουρκίας, και να καταπίνετε τις προσβολές και τις απειλές των σουλτάνων, αδροπληρώνοντας τον εκβιασμό; — «Να κάτσετε καλά, καμιά θέση δεν έχετε στην Ανατολική Μεσόγειο, για να μην… ανοίξουμε την κάνουλα διοχέτευσης των απελπισμένων στο Αιγαίο και στη Δύση.

Με τέτοια και παρόμοια η Τουρκία και εισπράττει δισ. και ανανεώνει τα οπλικά της συστήματα και διασφαλίζει την ατιμωρησία της προκλητικά και χυδαία.

apopseis.com

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σουΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr

Chat Box
Loading…

Για άμεση ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter