ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Πύρινος Λόγιος : Αν στη θέση της σημερινής Ρωσίας ήταν το…Βυζάντιο και η Ρωμανία, τι θα γινόταν σήμερα;

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ. ΠΥΡΙΝΟΣ ΛΟΓΙΟΣ. - 14 Νοέ 2022 - 10:59

Αγαπητέ μου Γεώργιε Καταχανά, φοβούμαι ότι με …πρόλαβες! Είχα στα σκαριά ως επόμενο άρθρο μου το θέμα της απροσδόκητης (για πολλούς) και ακατανόητης (για κάποιους άλλους) αυτής κίνησης της Ρωσίας, η οποία προβλημάτισε σε μεγάλο βαθμό, τόσο τους εγχώριους Ρώσους αναλυτές (περίπτωση Αλεξαντρ Ντούνκιν), όσο και τους δυτικούς συμπαθούντες τον αγώνα των Ρώσων και πολέμιους του ιερατείου του Σβάμπ, αλλά ο Καταχανάς με πέντε αράδες, είπε όσα εγώ θα έλεγα μέσα σε…πέντε σελίδες! Εύγε στον Γιώργο για την κρυστάλλινη ανάλυση του, την οποία συνιστώ να τη διαβάσουν όλοι!

Γράφει ο

Πύρινος Λόγιος

Παρ’ όλα αυτά, θαρρώ πως υπάρχει ίσως και κάποιος χώρος να αποτυπώσω και την δική μου εικόνα την οποία έχω σχηματίσει τις τελευταίες μέρες σχετικά με τις εξελίξεις και να την αναπτύξω με όσο γίνεται λιγότερα λόγια και λογισμούς, αν και συμφωνώ σχεδόν σε ΟΛΑ με τον αγαπητότατο Γεώργιο.

Ας τα…πιάσουμε λοιπόν τα πράγματα από την αρχή.

Οι σφοδροί βομβαρδισμοί, οι οποίοι έλαβαν χώρα το τελευταίο διάστημα από ρωσικής πλευράς και οι οποίοι έφεραν καταλυτικά για τον πόλεμο αποτελέσματα, είχαν ως στόχο τις στρατηγικές εγκαταστάσεις των Ουκρανών (εργοστάσια παραγωγής ηλεκτρισμού, υδροδότησης, θέρμανσης, αποθήκες πυρομαχικών και άλλους στρατηγικούς στόχους) και φυσικά προκάλεσαν χάος σε όλη την ουκρανική επικράτεια.

Να υπενθυμίσω εδώ προς όλους, πως ο Ρώσος Πρόεδρος, ΔΕΝ ΘΕΩΡΕΙ ως εχθρικό λαό τους Ουκρανούς, αντιθέτως μάλιστα. Τους θεωρεί ΑΔΕΛΦΙΚΟ ΛΑΟ και δικαίως. Εξ αρχής επίσης της ειδικής αυτής επιχείρησης, διαπιστώσαμε όλοι ότι η Ρωσία δεν …μπούκαρε μέσα στην Ουκρανία για να τα κάνει όλα…λαμπόγυαλο, αλλά οι επιχειρήσεις της ήταν – όσο ήταν αυτό δυνατό – πιο στοχευμένες και ακριβείας, αποδεικνύοντας έτσι τα αισθήματα αδελφοσύνης τόσο του Ρώσου Προέδρου, όσο και των συνεργατών του. Και αυτού του είδους η στρατηγική, έτυχε πολλών διαφωνιών μέσα στη Μόσχα από διάφορους θεσμικούς παράγοντες. Βεβαίως, καίριο ρόλο έπαιξε και η δυτική προπαγάνδα, η οποία πολλές φορές αναμασιόταν και μέσα στη Ρωσία, με στόχο την πλήρη αμφισβήτηση του ηγέτη της Ρωσίας. Γνωστό άλλως τε το παιχνίδι των Αγγλοσαξώνων, το “Διαίρει και Βασίλευε”.

Οι Δυτικοί φονιάδες, ήξεραν πάρα πολύ καλά το πώς θα παίξουν το παιχνίδι του τρόμου. Δεν επέλεξαν μια οποιαδήποτε άλλη “επαρχία” της Ρωσίας για να παίξουν το βρώμικα παιχνίδι τους, αλλά την αχίλλειο πτέρνα των Ρώσων, την Ουκρανία, που ξέρουν επίσης καλά το τι συμβολίζει αυτό το μεγάλο κομμάτι γης για την Μητέρα Μόσχα.

Η “ουκρανική γη” είναι η ΜΗΤΡΑ των Ρώσων. Μέσα από αυτή τη γη, από το ιστορικό Κιέβο, προέκυψε το πριγκιπάτο της Μόσχας και αργότερα η ρωσική αυτοκρατορία.

Αν το αναλογιστούμε αυτό με βάση τα καθ‘ ημάς ιστορικά δρώμενα, είναι σαν το Ανατολικό Ρωμαϊκό Κράτος, γνωστό ως Βυζάντιο, να υπήρχε μέχρι σήμερα και να είχε παραχωρήσει κατά κάποιον τρόπο στον ελλαδικό χώρο από την Θεσσαλία και κάτω, κάποιας μορφής αυτονομία ή ακόμη και ανεξαρτησία υπό τον όρο της υποτέλειας στην Κωνσταντινούπολη. Και οι Δυτικοί “Διαφωτιστές” να την προσηλύτιζαν στο δυτικό στρατόπεδο (μήπως αυτό δεν έχει γίνει στην πραγματικότητα;) εξαίροντας την ελληνική γραμματεία και τους αρχαίους φιλοσόφους και επιστήμονες και να την έστρεφαν εντέχνως μέσω των διαφόρων “πληρωμένων πιστολιών” τους, εναντίον της Κωνσταντινούπολης! Πως θα είχε αντιδράσει σε αυτή την περίπτωση ο αυτοκράτορας (σημερινός Πρόεδρος;) της λεγόμενης Ρωμανίας; Θα διέταζε μήπως την πλήρη ισοπέδωση της ΜΗΤΡΑΣ του Ελληνισμού;

Ένα μέρος της, μικρό ή μεγάλο, δεν έχει σημασία, οπωσδήποτε θα ήθελε πλήρη ανεξαρτησία και καταδίκη του “ιμπεριαλιστικού” κράτους της Κωνσταντινούπολης και αποπομπή του από τα πλευρά του Ελληνισμού, όπως ακριβώς συμβαίνει και σήμερα με την περίπτωση Ουκρανίας – Ρωσίας. Μήπως όμως, αυτό ακριβώς δεν συμβαίνει και σήμερα, μέσα από την Δυτική προπαγάνδα περί του ότι το Βυζάντιο σκότωσε τον …Ελληνισμό οριστικά και αμετάκλητα και ότι οι σημερινοί Έλληνες ΔΕΝ είναι απόγονοι των Αρχαίων, αλλά των…Ρωμαίων; Αυτό δε μας λέει πάνω-κάτω ο Βολταίρος; Αυτά δεν ισχυρίζεται ο περίφημος Φάλμεράϊερ; Αυτά δε μας λένε και οι σημερινοί “καθηγητάδες” της συμφοράς στις διάφορες πανεπιστημιακές σχολές των Αθηνών κυρίως;

Αν λοιπόν η Ιστορία εξελισσόταν διαφορετικά και το Ανατολικό Ρωμαϊκό Κράτος δεν κατέρρεε, αλλά έπαιρνε τ’ απάνω του και κατετρόπωνε τους Τούρκους και τους δυτικούς Σταυροφόρους (1453 και 1204 αντίστοιχα) και σήμερα εξελισσόταν σε μια δυναμική ελληνική αυτοκρατορία που αντιτίθεται στην Παγκοσμιοποίηση και στον ευτελισμό του Ανθρώπου και η Δύση του ιερατείου του Σβάμπ τη στοχοποιούσε, αυτό δεν θα έκανε; Δεν θα δημιουργούσε λέτε ένα προτεκτοράτο – παρία με την ονομασία “Αθηναϊκή Ελληνική Δημοκρατία” ή όποια άλλη ονομασία θέλετε και θα την έστρεφε εναντίον του “σκοταδιστικού” Βυζαντίου;

Τι θα έπραττε λοιπόν ο – στριμωγμένος στη γωνία – πρόεδρος της Ρωμανίας; Θα την διέλυε μέσω μιας αρμαθιάς στρατηγικών όπλων, ακόμη και πυρηνικών, τη στιγμή που θα ήξερε ότι ο μοναδικός φορέας του Κακού, ήταν η διεφθαρμένη Δύση; Ασφαλώς και όχι! Διότι θα ήταν ένας βρωμερός και αποτρόπαιος πόλεμος, ένας πόλεμος μεταξύ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΔΕΛΦΩΝ! Και ίσως και να έπραττε ό,τι ακριβώς πράττει μέχρι στιγμής και η Μόσχα!

Ο Πούτιν, είναι τόσο Ρώσος, όσο και …ουκρανός! Ξέρει ότι ανάμεσα στα μισθοφορικά δυτικά και ντόπια ναζιστικά σκυλιά, υπάρχουν και απλοί, αθώοι ρωσόφωνοι Ουκρανοί (η ρωσική γλώσσα διδάσκονταν μέχρι και το 2015 παράλληλα με το ουκρανικό γλωσσικό ιδίωμα) που δεν ξέρουν για ποιον ακριβώς λόγο καλούνται να πολεμούν, με αποτέλεσμα στην όψη μιας βόμβας να τρέπονται σε φυγή και να τους κυνηγάνε με λύσσα οι νεοναζί του πουλημένου τομαριού που λέγεται Ζελένσκι.

Η Ρωσία, όπως επεσήμανε πολύ σωστά ο Καταχανάς, είναι η νικήτρια όπως και να το δει κανείς. Διότι κατέστρεψε όλους τους στρατηγικούς φορείς της Ουκρανίας, με αποτέλεσμα την πλήρη ισοπέδωση του παραγωγικού ιστού και του ουκρανικού ΑΕΠ. Και από εδώ και μπρος, αφήνει την Ουκρανία θεόγυμνη στην ουσία και στο…έλεος των ήδη χρεοκοπημένων Δυτικών, που το μόνο που τους έμεινε στα χέρια μετά από αυτό το μακελειό, είναι μια χώρα-ερείπιο και που είναι πολύ μεγάλος βραχνάς γι’ αυτούς η διάσωση του. Η παράδοση της Χερσώνας, έγινε κυρίως ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΣΥΜΒΕΙ ΠΟΤΕ αυτό που σκεφτόταν να πράξει η Δύση, δηλαδή την καταστροφή του μεγάλου φράγματος του Δνείπερου από έκρηξη πυρηνικής βόμβας και να μην πληγεί σε βαθμό μή αναστρέψιμο η εύφορη ουκρανική γη.

Το διαπιστωμένο και διασταυρωμένο από τους Ρώσους της FSB γεγονός ότι οι Δυτικοί ΝΑΤΟικοί σε συνεργασία με τους προδότες νεοναζί Ουκρανούς, είχαν σχεδιάσει να πυροδοτήσουν βρώμικη πυρηνική βόμβα είτε στο φράγμα του Δνείπερου είτε στο Τσέρνομπιλ και μετά να κατηγορήσουν τη Ρωσία γι’ αυτό, αποκαλύφθηκε έγκαιρα και τα στοιχεία που είχαν συλλέξει οι Ρώσοι κατατέθηκαν στον ΟΗΕ σε μια δραματική συνεδρίαση. Η δική μου άποψη λέει ότι ο Πούτιν πρέπει να θορυβήθηκε πολύ από αυτό και ίσως αυτό ακριβώς το γεγονός να ήταν και η θρυαλλίδα για να φτάσει στο σημείο να εγκαταλείψει την Χερσώνα, ίσως προσωρινά. Οι ακραίες απόψεις που ακούγονται στο Κρεμλίνο για άμεση χρήση πυρηνικών επειδή τα όποια αυτά εδάφη που ακόμη παραμένουν υπό ουκρανικό έλεγχο (πολύ λίγα) και σε αυτά προστέθηκε και η Χερσώνα και έχουν ήδη προσαρτηθεί στη Ρωσία με πρόσφατη πράξη, δεν φαίνεται να αγγίζει, τουλάχιστον ακόμη, τον Ρώσο πρόεδρο. Διότι στο σχέδιο του, δεν συμπεριλαμβάνεται η μαζική δολοφονία-σφαγή αμάχων και αθώων ανθρώπων μέσω της χρήσης πυρηνικών, αλλά η ΕΞΑΝΤΛΗΣΗ του καθεστώτος Ζελένσκι, ιδίως τώρα που ο λεγόμενος “Ρωσικός Χειμώνας” απέχει μόλις μισό βήμα από το να μπεί στο σπίτι της Ουκρανίας. Το κρύο ειδικά στη περιοχή του Κιέβου τον χειμώνα, αγγίζει ακόμη και τους -20 βαθμούς σε ορισμένες περιπτώσεις. Αδύνατον να επιβιώσει άνθρωπος χωρίς σοβαρή θέρμανση και ηλεκτρική ενέργεια. Και φυσικά δεν είναι μόνο αυτό. Είναι και το ζήτημα του επισιτισμού, καθώς κανένα προϊόν δεν μπορεί να παραχθεί χωρίς την συνδρομή ενεργειακών πόρων.

Αυτή την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές, το Κιέβο βρίσκεται σε κατάσταση μπλοκ-άουτ, το Ιβάνο-Φρανκόφσκ βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και γενικά, όλη η δυτική και κεντρική Ουκρανία έχει σοβαρό ενεργειακό και επισιτιστικό πρόβλημα. Τι θα κάνουν όλοι αυτοί; Θα κάθονται και θα μνημονεύουν τον Ζελένσκι, τη στιγμή που αυτός ακόμη κι αυτή την τρομερά δύσκολη ώρα, ασχολείται με…βιντεάκια του τικ-τόκ περιμένοντας τη …Δύση να βοηθήσει; Ποιος θα βοηθήσει άρα γε; Η Αμερική της κυβέρνησης Μπάϊντεν, η οποία παραπαίει; Το Λονδίνο που δήλωσε ότι “περιορίζει” την ουκρανική βοήθεια κατόπιν συστάσεως του νέου πρωθυπουργού; Η απρόθυμη Γαλλία, η οποία εξ αρχής ήθελε να βρεθεί λύση μέσω της συνάντησης Μακρόν-Πούτιν; Για τη Γερμανία, ας μη το συζητήσουμε καλύτερα, αυτή έχει άλλες καϊλες βλέποντας το οικοδόμημα της ΕΕ να τρίζει επικίνδυνα μετά την άνοδο των δεξιών αντί-νεοφιλελευθερων κομμάτων και σχημάτων. Και μη ξεχνάμε βεβαίως, εκείνη την…περίεργη συνομιλία Μπάϊντεν -Ζελένσκι, στην οποία φέρεται ο ίδιος ο Μπάϊντεν να οργίζεται κατά του Ζελέσκι και να τον κατηγορεί περίπου ως…αχάριστο!

Και δεν είναι φυσικά μόνο αυτά. Με το μπάσιμο του χειμώνα στην Ευρώπη, η οποία μοιάζει με “ανοχύρωτη πόλη” χωρίς ενέργεια, με το ηλεκτρικό να φτάνει αξιακά στον…Θεό, με ελλείψεις στον εφοδιασμό τροφίμων και με το πολικό ψύχος να χτυπάει τη πόρτα κυρίως των βορειοευρωπαίων, το μαύρο σύννεφο του χάους αναμένεται να σκεπάσει σχεδόν όλη τη γηραιά ήπειρο, πλην της…Ρωσίας που απολαμβάνει(!!!) τις …συνέπειες των “κυρώσεων” των …πανέξυπνων Δυτικών, έχοντας τεράστια αποθέματα ενέργειας, τροφίμων και …παντός είδους αφθονίας!

Εσείς που με διαβάζετε τώρα, τι θα σκεφτόσασταν έχοντας ως δεδομένα αυτά τα στοιχεία;

Ποιος είναι λοιπόν ο ηττημένος μέχρι στιγμής και ποιος ο νικητής;

Πάντως, για να κάνω και λίγο τον “Δικηγόρο του Διάβολου”, δεν ξέρω τι είδους μήνυμα στέλνει στον (ακόμη) παντοδύναμο Πούτιν ο Ύψιστος, ο οποίος με τη σειρά του “φρόντισε” η Ρωσία να έχει φέτος το μεγαλύτερο πλεόνασμα που είχε ποτέ ως χώρα σε σιτηρά και ζωοτροφές. Διότι, υπάρχει μια…δεδηλωμένη, σύμφωνα με την Παλαιά Διαθήκη, για την περίπτωση Πούτιν-Νεοναζί και Δυτικών σατανιστών! Και ασφαλώς αναφέρομαι στην περίπτωση του βασιλέα του Ισραήλ Σαούλ και προφήτου Σαμουήλ κατά τη διάρκεια του πολέμου Ισραηλιτών-Φιλισταίων, όπου ο ευσεβής αυτός προφήτης του διαμήνυσε ότι ο Θεός επιθυμεί, δίνοντας δύναμη στον ισραηλινό στρατό να κατασφάξει όλους τους Φιλισταίους, διότι όπως έλεγε, δεν έχουν ως λαός την ευλογία Του και επιθυμεί την απόλυτη εξαφάνιση τους!

Ο Σαούλ αντιδρούσε σε αυτή την εντολή, επειδή κατά βάθος λυπόταν τους άμαχους, αλλά και τους ίδιους τους στρατιώτες των Φιλισταίων κι αυτό διότι ο ισραηλινός στρατός είχε το πάνω χέρι στη σύγκρουση. Το θεωρούσε “Δολοφονία”. Τότε ο Σαμουήλ τον αποκήρυξε ως βασιλέα, τον καταράστηκε και έψαξε να βρεί τον αντικαταστάτη του ο οποίος θα ολοκλήρωνε το έργο που ανέθεσε ο Θεός στον Σαούλ. Ακολουθώντας ο Σαμουήλ τις εντολές του Θεού, βρήκε τον Ιεσσαί, έναν πλούσιο κτηνοτρόφο κοντά στο μικρό χωριό της Βηθλεέμ και επέλεξε ανάμεσα στους 8 γιούς του τον μικρό Δαβίδ, όπου και τον έχρισε βασιλέα του Ισραήλ σε ηλικία μόλις 12 ετών! Την υπόλοιπη ιστορία βεβαίως τη ξέρουμε, όπως ξέρουμε και το ότι ο Δαβίδ στο τέλος, εξαφάνισε πράγματι τους Φιλισταίους ως φυλή, η οποία έσβησε τελικά περί τα τέλη του 10ου π.Χ. αιώνα.

Αναρωτιέμαι λοιπόν, μήπως αυτή η…απροθυμία του Πούτιν στο να εξαπολύσει πυρηνικά, ίσως του στοιχίσει ακόμη και την προεδρία, μιας και ο Ύψιστος φαίνεται να έχει άλλη άποψη και με βάση τις προφητείες τόσο κάποιων Ρώσων στάρετς, όσο και των δικών μας Γερόντων, ο Θεός επιθυμεί να καεί αυτή η δυτική δαιμονική γενεά που υβρίζει το όνομα Του σε καθημερινή βάση και απειλεί να αλλοιώσει το μέγιστο των δημιουργημάτων Του, τον Άνθρωπο. Κι αυτό μόνο με ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΟΠΛΑ μπορεί να γίνει.

Δε ξέρω, απλά καταθέτω μια άποψη στο τραπέζι. Μπορεί να κάνω και λάθος εκτίμηση. Μακάρι τελικά όλο αυτό το σάπιο και βδελυρό σύστημα που έχτισαν μεθοδικά οι Νεοταξίτες όλα αυτά τα χρόνια, να καταρρεύσει χωρίς να…ανοίξει μύτη, αλλά πολύ δύσκολο το βλέπω.

Όπως και να έχει πάντως, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, ακόμη δηλαδή κι αν αντικατασταθεί ο Πούτιν με κάποιον…αγριότερο στους τρόπους και τις πράξεις Πρόεδρο-Τσάρο, η Ρωσία θα είναι η τελική νικήτρια του…πρώτου μέρους αυτού του Γ’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Το 2023, θα είναι μια άκρως ενδιαφέρουσα χρονιά. Τότε θα κριθούν όλα. Και τα καλά, αλλά και – κυρίως – τα άσχημα.

Πύρινος Λόγιος

sergioschrys@outlook.com

Loading...

Στείλε μας το άρθρο σου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο “Triklopodia.gr”, μπορεί να μας ενημερώσει, στο “triklopodia@hotmail.gr” ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr