ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Πύρινος Λόγιος : Η Ελλάδα, η Ούρσουλα, ο Ερτογάν και η Υπέρμαχος Στρατηγός μας!

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ. ΠΥΡΙΝΟΣ ΛΟΓΙΟΣ. - 8 Μαρ 2020 - 12:49
Loading...
Υποστηρίξτε το triklopodia με μια δωρεά για ανεξάρτητη ενημέρωση

Καλημέρα σε όλους τους γνήσιους Έλληνες, δηλαδή σε όλους αυτούς που αντιστέκονται στον εγχώριο κομματικό αλλά και στον εξώτερο (τουρκικό ή μουσουλμανικό) φασισμό, σε όλους αυτούς που είτε εκεί έξω στους βάλτους του Έβρου είτε εδώ στο φόρουμ, φυλάττουν Θερμοπύλες και δεν θεωρούν τους εαυτούς τους, «φίλους» ή φίλους των Γερμανών ή όποιων άλλων δυτικών μιασμάτων.

Δράττομαι της ευκαιρίας, τώρα που η προχωρημένη νύχτα εκεί στη πατρίδα βρίσκει σε ύφεση την καθημερινή ροή των εξελίξεων, να κάνω φωναχτά ορισμένες σκέψεις και να θέσω σε προβληματισμό ορισμένες σημαντικές παραμέτρους που αφορούν την ίδια την πατρίδα μας.
Παρακολουθώντας στα δελτία ειδήσεων των καναλιών, όλους τους εκπροσώπους των κομμάτων της συμπολίτευσης και της αντιπολίτευσης, αντιλαμβάνομαι πως παρ’ όλη την διαμορφωθείσα κατάσταση των τελευταίων δραματικών εβδομάδων, οι τύποι αυτοί εξακολουθούν να βρίσκονται σε άλλους πλανήτες, παντελώς ακατάλληλοι όχι απλά να εκπροσωπούν τη φωνή του λαού, αλλά και την ίδια την έννοια της δημοκρατίας. Όχι πως την είχαν ποτέ και στο παρελθόν. Αλλά τότε, σε εκείνες τις εποχές της ροής του μελιού και του γάλακτος, όλοι βρισκόμασταν στη δική μας κοσμάρα. Πόσω δε μάλλον αυτοί οι ίδιοι.

Πάμε παρακάτω.
Αφού όλοι μας διαπιστώσαμε ότι το πολιτικό σύστημα του «Ψευτορωμαίικου» απέδειξε με τον πιο οδυνηρό τρόπο πως ούτε κατανοεί σε βάθος το τι πραγματικά συμβαίνει γύρω του, αλλά ούτε και έχει τη διάθεση να βρίσκεται μπροστά από τα γεγονότα, η συντριπτική πλέον πλειοψηφία της ίδιας της κοινωνίας απαιτεί κάτι το νέο, το φρέσκο, το πατριωτικό, κάτι δηλαδή που θα εμπνεύσει τους πάντες ότι αξίζει ακόμη αυτή η χώρα να κυβερνηθεί σωστά και με γνώμονα μόνο τα συμφέροντα της κοινωνίας και της χώρας.

Το κράτος των Αθηνών, αυτό το καρκίνωμα που δημιούργησε αυτή η ίδια πολιτικοοικονομική ελίτ με την συνεπικουρεία της δυτικής νομενκλατούρας, έχει φτάσει πλέον στα χαμηλότερα των ορίων του, για να μη πω πως τα έχει ξεπεράσει. Μπορεί οι δύο εκπρόσωποι της συμπολίτευσης και της αντιπολίτευσης έστω και την τελευταία στιγμή να αντέδρασαν σωστά, αλλά αυτό είναι σαν την ασπιρίνη για την καρδιακή πίεση. Δεν θεραπεύει το αίτιο, αλλά αναστέλλει το σύμπτωμα. Άκουγα τον εκπρόσωπο της ΝΔ, τον Άδωνι Γεωργιάδη, τον αποκαλούμενο ενίοτε και «Μπουμπούκο», να προσπαθεί να μας πείσει πως…η απειλή τέθηκε πλέον σε ύφεση και ότι η ΕΕ επείσθη πως τα δίκαια της Ελλάδας, είναι και δίκαια και της ΕΕ. Η καραμέλα των υποτακτικών για τα αφεντικά τους. Ενώ πρίν από λίγες μέρες, τότε που ο…ευφυέστατος Κούλης είχε στείλει τα ΜΑΤ εναντίον των εξαγριωμένων νησιωτών, αυτός ο ίδιος έβγαινε στα κανάλια και έλεγε πως οποιαδήποτε ενέργεια βίαιης απώθησης των μεταναστευτικών ροών αποτελούσε παραβίαση του διεθνούς δικαίου και πως η Τουρκία θα εκμεταλλευόταν την κατάσταση εις βάρος μας. Τώρα βγαίνει και φωνάζει με την τσιριχτή του φωνή πως…δικαιώθηκε η πολιτική της κυβερνήσεώς του. Είναι να τρελαίνεται κανείς.

Για να μην αναφερθώ και σε αυτόν τον ανεκδιήγητο Βαρεμένο (τύποις, ονόματι και ουσία) του ΣΥΡΙΖΑ που φώναζε και χτυπιόταν για…επικίνδυνα ακροδεξιά σόου στον Έβρο, κάνοντας την ίδια την παράνοια ως έννοια, να αναρωτιέται αν όντως η λέξη αυτή ταιριάζει στην περίπτωσή του. Ή να ακούει κανείς την υποτιθέμενη «ανεξάρτητη» δημοσιογράφο και νέα τηλεπερσόνα του Κόντρα Νιούζ του Κουρή, η κυρία Γιάμαλη, να ωρύεται για …ακροδεξιούς(!) που πήραν τις καραμπίνες για να …υπερασπιστούν και καλά τις…βίλες τους. Βλέπετε, για τη συγκεκριμένη κυρία, δεν έχει σημασία το γεγονός πως οι…βίλες βρισκόταν σε ελληνικό έδαφος και οι …ιδιοκτήτες τους προσπαθούσαν να το υπερασπιστούν, μαζί με τις περιουσίες τους. Όταν τα συμφέροντα των ΜΚΟ πληρώνουν αδρά για να υπάρχουν οι κυρίες αυτές και να κραυγάζουν περί επικινδυνότητας ακροδεξιών(!!!) φαινομένων, η λογική απλά την κοπανάει από το παράθυρο. Και φυσικά η αδυναμία να κατανοήσουν οι ΣΥΡΙΖαίοι την ανάγκη της κοινωνίας και να ξεπεράσουν τα σύνδρομα του 3%, είναι πασιφανής. Ούτως ή άλλως, συγκυριακά βρέθηκαν στην εξουσία. Δεν θα το ξαναζήσουν, τουλάχιστον όχι με την παρούσα ιδεοληψία. Όμως από την άλλη, δεν έχουν κανένα δικαίωμα να τσουβαλιάζουν στην ακροδεξιά την συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων. Είναι ντροπή τους και κατάντια τους.

Δεν μεμψιμοιρώ. Κάθε άλλο. Απλά διαπιστώνω αυτό που διαπιστώνει ο κάθε σκεπτόμενος Έλληνας. Ότι δηλαδή δεν αξίζουμε σε καμμιά περίπτωση να έχουμε αυτούς τους πολιτικούς. Ή ακόμη χειρότερα, αυτούς τους διαμορφωτές της κοινής γνώμης. Όχι τώρα, ανέκαθεν. Είναι άδικο, αλλά από την άλλη και εθνικά επικίνδυνο. Διότι εδώ που φτάσαμε, με τα μνημόνια και την φτωχοποίηση της ελληνικής κοινωνίας, υπεύθυνοι είναι αυτοί και μόνον. Ασφαλώς και έχει ευθύνες και η ίδια η κοινωνία. Αλλά στην τελική, ποιός ευθύνεται για την διαμόρφωσή της; Την διαπαιδαγώγηση της; Μα φυσικά αυτοί οι ίδιοι οι πολιτικοί. «Εικόνα σου είμαι και σου μοιάζω», έλεγε κι ένα παλιό τραγουδάκι. Αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία, που δεν μας παίρνει ο χώρος να αναλύσουμε. Σημασία έχει το παρόν, αυτό είναι ούτε μας καίει προσώρας.
Στο δια ταύτα τώρα.

Η Ελλάδα έχει κερδίσει κατά κράτος τον φασισμό του Ερτογάν στον Έβρο. Είναι τελεσίδικο. Η ήττα αυτή σε συνδυασμό και με την ήττα στο Ιντλίμπ, έχουν κάνει τον σουλτάνο να κινείται πλέον εκτός ορίων. Αυτή τη περίοδο διακυβεύεται όχι μόνο ο θρόνος του, αλλά ίσως και η ίδια η ζωή του. Αυτού και της οικογένειάς του. Και επειδή βγήκε εχτές αυτός ο τύπος με το γκρίζο μουστάκι και τη καράφλα αλλά και το βλέμμα του Γκρίζου Λύκου, ο πολύς Σουλεϊμάν Σοϊλού, να μας …πουλήσει μούρη λέγοντας πως «Ό,τι γίνεται αυτή την ώρα στον Έβρο είναι μόνο η αρχή», ο καθείς εξ ημών αντιλαμβάνεται πως το καθεστώς της Άγκυρας, έχει συντεταγμένο σχέδιο γενικής αποσταθεροποίησης της Ελλάδας, το οποίο συμπεριλαμβάνει τις διεκδικήσεις στο Αιγαίο και στην ελληνική υφαλοκρηπίδα νοτίως της Δωδεκανήσου και της Κρήτης. Είναι φανερό πλέον, ακόμη και στον πιο αδαή, πως η Τουρκία θα προχωρήσει σε…γενική έφοδο, όπως ακριβώς είχε κάνει και ο Μωάμεθ ο Β’ όταν πολιορκούσε την Κων/πολη στα 1453.
Οι Τούρκοι για να προχωρούν κατ’ αυτόν τον τρόπο, σημαίνει ότι έχουν πλάτες. Μια εξ αυτών είναι η Γερμανία. Και όχι! Δεν είναι συνωμοσιολογία αγαπητέ μου συνέλληνες του τύπου του «Καπετάν Γαρέφη», που μόλις χτές μου έγραφε πως…δεν είναι απαραίτητα εχθροί μας οι Γερμανοί ή ότι εξ αιτίας αυτών…μάθαμε ποιοί στ’ αλήθεια είμαστε. Καλή η μπουρδολογία, αγαπητοί μου αλλά μόνο για τους ομοϊδεάτες σας του χιτλερικού εθνικοσοσιαλισμού που χρησιμοποιεί η Χρυσή Αυγή, όχι για μας που τη στείλαμε στα αζήτητα πλέον.

Η Γερμανία λοιπόν, είναι η μία «πλάτη». Άλλως τε, η μαντάμ Ούρσουλα του οίκου Φον Λάργκεν, το τωρινό χέρι της Μέρκελ στην ηγεσία της ΕΕ, το είπε σχεδόν ολοκάθαρα. «Δεν έχουμε ως στόχο την Τουρκία, αλλά τις πολιτικές της στο μεταναστευτικό».
Μωρέ τι μας λες! Ανατριχιάσαμε μανδάμ. Και τα 700 μύρια που μας πετάνε για να το βουλώσουμε επί της ουσίας, κι αυτά με το ζόρι μας τα δίνουν και υπό όρους. Και αυτό για να εξακολουθούμε να παίζουμε το ρόλο του αποθηκάριου ψυχών και σωμάτων αλλοεθνών. Τη πλάτους τους καλυμμένη θέλουν και την οπωσδήποτε στήριξη του Τούρκου πελάτη τους. Γιατί αν ο Τούρκος βαρέσει κανόνι λόγω της αλλοπρόσαλλης οικονομικής πολιτικής ή αν καταρρεύσει ως κράτος, η Deutsche Bank που είναι φορτωμένη μέχρι σκασμού από τουρκικά ομόλογα και επενδύσεις γερμανικών βιομηχανιών στην Άγκυρα, θα καταρρεύσει σαν χάρτινος πύργος. Ήδη η Γερμανία των…Αρίων που ως τα χτές μας κουνούσε το δάχτυλο, βρίσκεται μισό βήμα πρίν την ύφεση. Κι αν ο κορωναϊός φύγει από τη Λομβαρδία και πάει πιο πάνω και περάσει στη Βαυαρία, αλληλούϊα. Καλά δε τα λέω αγαπητή Ούρσουλα;

Αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Η Γερμανία θέλει όρθια τη φασιστική Τουρκία, διότι έχει βλέψεις και στα ενεργειακά της Ελλάδας και της Κύπρου. Και επειδή η Ελλάδα θεωρείται – και είναι επί της ουσίας – αποικία της, πιστεύει πως αν μας το βουλώσει το στόμα με μερικά εκατομμύρια γιούρο, θα πάψουμε και να…φωνάζουμε. Κούνια που τη κούναγε.

Η Τουρκία θα επιτεθεί αγαπητοί μου συνέλληνες. Είναι νομοτελειακά σίγουρο. Κι ας κάνουν πως δεν ακούν ή δε βλέπουν οι «φύλακες» του Ψευτορωμαίϊκου. Ο Σταύρος ο Λυγερός, ένας από τους κορυφαίους διανοητές και δημοσιογράφους της πατρίδας μας, αληθινός Έλληνας και όχι γιαλαντζί, επιμένει και προειδοποιεί: «Ο Σοϊλού μιλάει σοβαρά όταν λέει πως αυτά που συμβαίνουν στον Έβρο είναι μόνο η αρχή και καλά θα κάνει η ηγεσία της Ελλάδας να τα λάβει σοβαρά υπ’ όψη. Διότι η Άγκυρα αυτό που αναγγέλλει, το πράττει εν ευθέτω χρόνω επειδή θέλει να εξοικειώνει την διεθνή κοινότητα με τις πειρατικές της ενέργειες παντού, για να μπορεί και να αποσπάσει αποτέλεσμα σε βάθος χρόνου». Συμφωνώ αγαπητέ Σταύρακα και επαυξάνω.
Ελπίζω να τα ακούν μερικά παχύδερμα της ψευτορωμαίικης νομενκλατούρας των Αθηνών. Γιατί αν νομίζουν πως με τα 700 ψωροεκατομμύρια της επίσης παχυδερμικής γερμανικής ΕΕ θα ξεφύγουν από τη μέγγενη, είναι δυό φορές ηλίθιοι. Οι Τούρκοι δεν θα σταθούν απλά στο προσφυγικό. Όσο δεν αντιστεκόμαστε σθεναρά παντού, τόσο θα μας θεωρεί «καφενείο» ο Ερτογάν.

Είναι φανερό πλέον και αποτελεί επιτακτική ανάγκη η άμεση αλλαγή πολιτικού σκηνικού στη πατρίδα μας. Οι παρόντες δεν κάνουν. Το απέδειξαν πλέον με τον πιο σαφή τρόπο. Ενεργούν αψυχολόγητα και κάτω από τη λαϊκή πίεση, χωρίς σχέδιο και χωρίς καμμιά προοπτική. Κι επειδή δεν φοβάμαι να πω πως είμαι ολόψυχα Χριστιανός Ορθόδοξος και πιστεύω ακράδαντα στην ζώσα κυρίαρχη μορφή του Σωτήρα μας (όχι χωρίς απόδειξη, αντιθέτως, ήμουν κι εγώ άπιστος Θωμάς κι έπρεπε να περάσουν πολλά χρόνια ενδελεχούς έρευνας και επίπονης προσπάθειας για να καταλάβω), πιστεύω πως αν δεν ήταν η δυναμική παρέμβαση της Υπέρμαχου Στρατηγού Παναγιάς μας και των Αγίων Γερόντων μας, ο Έβρος θα είχε πέσει από τη πρώτη μέρα. Μ’ άλλα λόγια, θα ήμασταν χαμένοι.

Είναι λοιπόν επιτακτική ανάγκη η αλλαγή πολιτικού σκηνικού. Χρειαζόμαστε επειγόντως μια κυβέρνηση ξεκάθαρη. Με στόχους εθνικούς και όχι μεσοβέζικους που ταυτόχρονα να καλύπτουν και τα συμφέροντα των ξένων. Μια κυβέρνηση που θα είναι για τους Έλληνες και μόνο για τους Έλληνες. Με ανθρωπάρια του τύπου Μητσοτάκη, Τσίπρα, Φώφης, Κουτσούμπα, Βαρουφάκη και λοιπών «δημοκρατικών» δυνάμεων, η Ελλάδα χωρίς τη βοήθεια του Θεού είναι καταδικασμένη σε θάνατο.
Αφήνω εκτός τον Βελόπουλο, ο οποίος είναι μια ιδιάζουσα περίπτωση. Ενώ τα πήγαινε αρκετά καλά στην σύντομη αντιπολιτευτική του πορεία, ξαφνικά με αυτή τη διαφήμιση ενός υποπροϊόντος, του «Βυζαντινού» εν προκειμένω, που διαφήμιζε προχτές ότι…σκοτώνει τον κορωναϊό με μια απλή επάλειψη στη πλάτη και στο στήθος, δεν έχυσε μόνο τη καρδάρα με το γάλα της σοβαρότητας, αλλά κοντεύει και να…μηνυθεί από τον ΕΟΠΥ για παραπλάνηση καταναλωτικού κοινού εν καιρώ…πανδημίας! Ο άνθρωπος είναι μια κατηγορία μόνος του. Ενώ είναι τρομερά ευφυής και άριστος γνώστης της Ιστορίας, εν τούτοις δρά τόσο απερίσκεπτα, που αν του δοθεί μια ευκαιρία ανάληψης της εξουσίας, υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να πετάξει το πλοίο στα βράχια γρηγορότερα από τους άλλους. Τραγική περίπτωση που αφήνει και πάλι το πατριωτικό κίνημα μετέωρο και στον αέρα.

Μπλέξαμε Έλληνες. Και μόνο ο Θεός και η προσευχή μας στη Παναγιά, στην Υπέρμαχο Στρατηγό μας, θα μας βοηθήσει. Ας την επικαλεστούμε όλοι αυτές τις μέρες που τελούνται και οι Χαιρετισμοί. Δεν έχουμε και τίποτε να χάσουμε άλλως τε.

Υ.Γ. Η μπλούζα του Αγίου Παϊσίου είναι μούσκεμα στο μύρο. Αυτό λέει πολλά. Ίσως μάλιστα να τα λέει όλα.
Υ.Γ. 2 Χρόνια Πολλά για σήμερα. Η Κυριακή της Ορθοδοξίας μας, σημαίνει πως όσο και να τη χτυπούν διαχρονικά οι εχθροί της, αυτή πάντα σηκώνεται και στέκει πιο λαμπρή και πιο φωτεινή από κάθε άλλη φορά.

Πύρινος Λόγιος

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σουΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr

ΤΟ ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΗΛΙΑ ΚΑΛΛΙΩΡΑ

 

Θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα, η μεγαλύτερη εθνική και κοινωνική μάστιγα.

Loading…