ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Πύρινος Λόγιος : Το «Ψευτορωμαίϊκο» δεν κερδίζει χρόνο πηγαίνοντας σε διάλογο! Απλώς σέρνει τη πατρίδα στον θάνατο, για να παραμείνει στην εξουσία!

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ. ΠΥΡΙΝΟΣ ΛΟΓΙΟΣ. - 20 Σεπ 2020 - 20:50
Loading...
Υποστηρίξτε το triklopodia με μια δωρεά για ανεξάρτητη ενημέρωση

Δεν υπάρχει αυτό που ζούμε! Για πρώτη φορά στην παγκόσμια ιστορία, ένα ανεξάρτητο, κυρίαρχο κράτος, να…σύρεται (για πολλοστή φορά) στην γκιλοτίνα της διαπραγματευτικής τραπέζης, για να…παραδώσει Εθνικό Έδαφος ΧΩΡΙΣ ΠΟΛΕΜΟ! Εντελώς ωμά, εκβιαστικά, βρόμικα και ελεεινά! Γιατί; 

Γράφει ο Πύρινος Λόγιος 

Όσα χρόνια θυμάμαι τον εαυτό μου, από μικρό παιδί, θυμάμαι πάντα τη φράση «ελληνοτουρκικός διάλογος». Μετά την γεμάτη πόνο ήττα του Ελληνισμού στην Κύπρο και την λεγόμενη «αποκατάσταση» της Δημοκρατίας στην Ελλάδα, αυτή η φράση «ελληνοτουρκικός διάλογος», ήταν στην καθημερινή επικαιρότητα, τόσο των εφημερίδων, όσο και της τηλεόρασης. Τοιούτου τρόπου δοθέντος, μου έχουν μείνει στο μυαλό ονόματα Τούρκων διπλωματών, που λογικά μόνο κάποιος που έχει σχέση με σπουδές Διεθνών Σχέσεων ή τέλος πάντων, σύγχρονης Διπλωματικής Ιστορίας θα μπορούσε να θυμάται ή να ξέρει«Ζευγάρια» διπλωματών όπως Μπίτσιος-Τσαγλαγιαγκίλ, Ράλλης-Ντεμιρέλ, Χαραλαμπόπουλος-Μπαϊκάλ, και πάει λέγοντας.  

Και όλοι, μα όλοι αυτοί, «έχτιζαν» πάνω σε ελληνοτουρκικούς διαλόγους, που τελικά κατέληγαν σε …τρύπες στο νερό.  

Την αρχή είχε κάνει ο Κων/νος Καραμανλής με την αρχή ελληνοτουρκικού διαλόγου που αφορούσε το Κυπριακό. Ύστερα προστέθηκε το θέμα της Υφαλοκρηπίδας. Μετά συνεχίστηκε με τα περίφημα ΜΟΕ  (μετά βεβαίως από τις…προκλητικές «βόλτες» του περίφημου «ΧΟΡΑ»), μετά περάσαμε σε νέο επίπεδο, όπου προστέθηκε η επιθετική ενέργεια του καθεστώτος Κενάν Εβρέν στο να ανακηρυχθεί ως …κράτος το βόρειο τμήμα της Κύπρου, το γνωστό σε μας «ψευδοκράτος», μετά ακολούθησαν πάλι τα θέματα του Αιγαίου και της υφαλοκρηπίδας, μετά νέος διάλογος Παπανδρέου-Οζάλ για το «Μη πόλεμος» στο Νταβός της Ελβετίας κατάσταση που κράτησε μέχρι την νύχτα των Ιμίων, μετά ακολούθησε νέος διάλογος Πάγκαλου-Τζέμ και Γ.Παπανδρέου-Τζέμ (τα λεγόμενα και…φιλαράκια) για τις…γκρίζες ζώνες και τα «γκρίζα νησιά» που θεμελίωσε το καθεστώς Σημίτη και…ούκ έστιν αριθμός. Θα πολυλογίσω πάλι και δεν το θέλω. 

Όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις, από το 1974 ως τα σήμερα, προσπαθούσαν να σταματήσουν την τουρκική αδηφαγία μέσω διαφόρων «διαλόγων», που είχαν πάντα ως ατζέντα τους τουρκικές διεκδικήσεις επί ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων, ελπίζοντας – έλεγαν – πως μέσω ενός «εποικοδομητικού» διαλόγου, θα κατόρθωναν να…εξοβελίσουν τον κίνδυνο(!) και να κατευνάσουν τις επιθετικές ορμές των κεμαλιστών και μετέπειτα ισλαμιστών Τούρκων. Και πάντα με την off the record δικαιολογίαότι προσπαθούν να…κερδίσουν χρόνο.  

Να κερδίσουν χρόνο πάνω σε τι;  

Να εξοπλιστεί η χώρα; Μα ήδη έχουν ξοδευτεί εκατοντάδες εκατομμυρίων δολλαρίων για τον σκοπό αυτό. Και χαΐρι δεν είδαμε.  

Να δυναμώσει η χώρα οικονομικά; Αστειότητες του χειρίστου είδους. Πώς να δυναμώσει η χώρα οικονομικά, τη στιγμή όπου ελάμβανε χώραν ένα τεράστιο φαγοπότι από «νηστικούς» πασοκατζήδες και νεοδημοκράτες νεότευκτους «πολιτικούς», οι οποίοι είχαν μετατρέψει την έννοια «οικονομικό σκάνδαλο» σε καθημερινή πρακτική; 

Να εδραιωθεί η χώρα ως κυρίαρχος άξονας εδραίωσης της ειρήνης στα Βαλκάνια; Ακόμη πιο γελοιοδέστατο. Ποια ειρήνη στα Βαλκάνια, όταν, μετά τη πτώση του «υπαρκτού σοσιαλισμού», τα Βαλκάνια μετατράπηκαν σε πυριτιδαποθήκη; Και ποια θέση είχε και ποιο ρόλο έπαιξε η Ελλάδα σε αυτό, όταν με το «καλημέρα σας» κάποιος τυχάρπαστος τύπος ονόματι Γκλιγκόροφ, αυτοανακηρύχθηκε «Μακεδόνας» και η χώρα του «Μακεδονία» με σαφείς επιθετικούς προσανατολισμούς και διεκδικήσεις ελληνικών εδαφών; 

Τίποτε από τα ως άνω αναφερόμενα δεν ίσχυε ως …λόγος κερδοφορίας χρόνου.  

Η ωμή απάντηση σε αυτό το ερώτημα ήταν και είναι μία: Ο ΦΟΒΟΣ! 

Είναι ακριβώς ο ίδιος φόβος που καταλαμβάνει ένα άτομο, όταν απειλείται από κάποιον εγκληματία με πιστόλι. «Μη με σκοτώσεις κι εγώ θα σου φανώ χρήσιμος» ή «κάτσε να το κουβεντιάσουμε, θα βρούμε μια λύση» ή «θα μοιράσουμε τα λεφτά, 60/40… 70/30…θα σου δώσω ό,τι θέλεις, κάτσε να τα βρούμε».  

Αυτό είναι το «Ψευτορωμαίϊκο». Και γι αυτό το έχω ονομάσει έτσι.  

Πρόκειται για μια διαχρονική συμμορία ανίκανων και φοβισμένων ελληνόφωνων ανθρωπάριων, που είτε φορώντας την καθηγητική τήβεννο είτε οικειοποιώντας  την ταμπέλα του «αγωνιστή», νέμονται δεκαετίες τώρα την εξουσία στην Ελλάδα, από τη λήξη του Β’ ΠΠ και εντεύθεν. Αυτή η βρομερή φάρα των «κεντρώων», δήθεν «προοδευτικών», δήθεν «αριστερών», δήθεν «δεξιών», δήθεν…γενικώς, που δεν δίστασε να συνεργαστεί με τους Γερμανούς κατακτητές δημιουργώντας τα περίφημα «τάγματα ασφαλείας», που δεν δίστασε να λοιδορήσει και να στηλιτεύσει μια ολόκληρη λαϊκή Αντίσταση εναντίον των Γερμανών, που δεν δίστασε να δολοφονήσει χιλίαδες Έλληνες  και εξανδροποδήσει όλοκληρα χωριά για χάρη των. 

Μια ελεεινή φάρα που δεν δίστασε, προκειμένου να σωθεί η ίδια, να οδηγήσει τη χώρα στη μεγαλύτερη συμφορά που είχε βρεθεί ποτέ, στον Εμφύλιο πόλεμο του 46-49. Αυτή η ίδια ελεεινή φάρα, κυβερνάει μέχρι σήμερα τη χώρα. Και θέλει να τη…σώσει, σκοτώνοντάς τηνΑυτή η φάρα υπακούει άμεσα στα κελεύσματα των ξένων «πατρώνων», που προκειμένου να σωθούν οι δικές τους χώρες, σπρώχνουν στον αφανισμό τη δική μας μέσω των δουλικών τους υποτακτικών.  

Καλύτερη εκπροσώπηση της φάρας αυτής δεν θα μπορούσε να υπάρξει από τον γόνο της οικογένειας Μητσοτάκη, τον  Κυριάκο. Η οικογένεια αυτή, πρωτοστατεί στη φάρα αυτή από τον 19ο αιώνα. Δεν είναι τυχαίο ότι πρόκειται για μια από τις πλουσιότερες οικογένειες της Ευρώπης. Ούτε φυσικά τυχαίο το ότι ουδέποτε «πείραξε» όσους καταλήστεψαν το δημόσιο ταμείο διαχρονικά. Ούτε φυσικά έχει κανέναν ενδοιασμό στο να σύρει τη χώρα σε μια διαπραγμάτευση με το τούρκικο σμάρι προκειμένου να εξασφαλίσει για μεγάλο χρονικό διάστημα την παραμονή της στην εξουσία και αφού κατορθώσει να αλλοτριώσει ολότελα τους Έλληνες… «εκσυγχρονίζοντας» τους. Δηλαδή τους «απαλλάξει» από τα …βάρη της ένδοξης ιστορίας τους, τους απαλλάξει από τα βάρη του Ορθόδοξου παρελθόντος τους, μετατρέποντας τους σε άβουλα μασκοφόρα όντα, που …τρέμουν μια ίωση τύπου «κορωναϊού», υπακούοντας τυφλά στις επιταγές των νεοταξιτών τύπου Μέρκελ, Σόρος και λοιπών ανθρωπίνων εξαμβλωμάτων.  

Αλλά, ας προσπαθήσω τώρα (για να δώσω και μια ευκαιρία «εξωραϊσμού» στο Ψευτορωμαίϊκο πολιτικό σύστημα) να κάνω και λίγο τον Δικηγόρο του Διαβόλου.  

Ας πούμε λοιπόν πως…ΔΕΝ είναι έτσι τα πράγματα και πως εγώ αδικώ κατά έναν τρόπο τον Μητσοτάκη και τον συρφετό του. Για να δούμε, τι θα μπορούσε να κερδίσει το σάπιο ελληνικό πολιτικό σύστημα από έναν τέτοιας μορφής και πλαισίου…διάλογο. Ας πούμε λοιπόν, ότι αυτός ο διάλογος που ανοίγει ο Μητσοτάκης, θα έχει καλύτερα αποτελέσματα από όλους τους άλλους κυβερνήτες, που έκαναν τέτοιου είδους διαλόγους και μάλιστα με πολύ πιο ήπιες συνθήκες κι όλας, έχοντας ως σκοπό να κάνουν βήματα πίσω, να παραχωρήσουν «κάτι» δηλαδή, προκειμένου «να τα βρούν» με τη ΤουρκίαΑυτοί λοιπόν οι προηγούμενοι, ακόμη και με την τακτική της παραχώρησης απέτυχαν, διότι ενώ είχαν πράγματι σκοπό να παραχωρήσουν «κάτι», η Τουρκία ζήταγε τα…πάντα.  Τουλάτου εδώ τι άραγε θα μπορούσε να κερδίσει; Δεν έμαθε από την ιστορία τίποτε απολύτως; Είναι δυνατόν, τη στιγμή που ο Ερτογάν, είτε ο ίδιος, είτε δια μέσου των μαριονετών του, διακηρύττει παντού ότι αυτά που θέλει είναι τέτοια και τόσα, που αν τα δώσει, την άλλη μέρα θα πάει φυλακή ή θα τουφεκιστεί «επί εσχάτη προδοσία», όπως οι 6 στο Γουδί; 

«Εμείς», λέει ο Μητσοτάκης και τα λοιπά όργανά του (Δένδιας, βουλευτές προσκείμενοι σε αυτόν, υπουργοί κλπ) «πάμε να συζητήσουμε τις …θαλάσσιες ζώνες (ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδα «φύγανε» και ήρθαν οι «θαλάσσιες ζώνες»…Τέλος πάντων…)» 

Τι λέει ο Ερτογάν; «Ερχόμαστε να συζητήσουμε τα ΠΑΝΤΑ». Δηλαδή τις …γκρίζες ζώνες (που πλέον δεν είναι τέτοιες, αλλά έχουν αποσαφηνιστεί από τον ίδιο), δηλαδή τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, την αποστρατικοποίηση αυτών, την…επικαιροποίηση της συνθήκης της Λωζάννης και τέλος, φυσικά την υφαλοκρηπίδα και γενικά ό,τι έχει σχέση με τη θάλασσα και το νομικό της καθεστώς. Δηλαδή τη…μισή και πλέον εδαφική οντότητα της Ελλάδας! Χωρίς φυσικά να λαμβάνεται υπ’ όψη ότι το θέμα της επέκτασης των υδάτων είναι μονομερές δικαίωμα της κάθε χώρας, δηλαδή το κάνει χωρίς να ρωτήσει…κανέναν! Τόσο απλά.  

Και όχι μόνο αυτό. Αλλά ο ίδιος ο Τσαβούσογλου έχει πεί (έχει «ξεράσει», κατά την αργκό του υποκόσμου), ότι όλα τα παραπάνω έχουν  ΠΡΟΣΕΞΤΕ! – τεθεί επί τραπέζης, σε όλες τις διερευνητικές επαφές, χωρίς οι Έλληνες να γνωρίζουν το παραμικρό.  

Είπε κι άλλα ο Τσαβουλσογλου. Κι ένα από αυτά, έχει να κάνει και με τον…χάρτη της Σεβίλλης(!), λέγοντας πως «εμείς πάμε για να τα συζητήσουμε όλα. Αλλά επειδή βλέπω πως ακόμη κυκλοφορούν οι χάρτες οι παλιοί που δείχνουν ότι όλα τα νησιά έχουν επήρεια στην υφαλοκρηπίδα και την ΑΟΖ, τι να πάμε να συζητήσουμε; Ας αποκηρύξει πρώτα η Ελλάδα τέτοιου είδους χάρτες και μετά συζητάμε!» 

Για Τέτοιο απύθμενο θράσος μιλάμε! 

Και για όσους δεν ξέρουν, ο «χάρτης μας Σεβίλλης», είναι ο γνωστός χάρτης όπου αποτυπώνεται η ελληνική ΑΟΖ με βάση μας κανόνες μας UNCLOS, δηλαδή του Διεθνούς Δικαίου για το δίκαιο μας θάλασσας. 

Και είναι ο παρακάτω, όπου εικονίζονται οι ΑΟΖ των χωρών μας Μεσογείου και φυσικά και η δική μας. 

Ο χάρτης αυτός δημιουργήθηκε όταν η Ευρωπαϊκή Ένωση ζήτησε από το Πανεπιστήμιο της Σεβίλλης να απεικονίσει την ΑΟΖ των ευρωπαϊκών κρατών με βάση το Δίκαιο μας Θάλασσας του 1982. Συνηθίζεται να αποκαλείται και «χάρτης της ΑΟΖ της Ευρωπαϊκής Ένωσης».  Εκπονήθηκε μας αρχές μας δεκαετίας του 2000, συγκεκριμένα το 2002 και από τότε «στοιχειώνει» τους Τούρκους στρατηγικούς σχεδιαστές. Σε αυτόν επίσης καταγράφεται και η σύνδεση ελληνικής και κυπριακής ΑΟΖ. Καθορίζονται, δηλαδή, τα μέγιστα όρια για την Ελλάδα και την Κύπρο, χρησιμοποιώντας την ακτή κάθε κατοικημένου ελληνικού νησιού –ανεξάρτητα από το μέγεθός του και την εγγύτητά του στις τουρκικές ακτές. Ο χάρτης αυτός αποτυπώνει τις επίσημες θέσεις της ΕΕ, είναι αναγνωρισμένος τόσο από την ίδια την Ένωση, όσο και από την αρμόδια υπηρεσία του ΟΗΕ και φυσικά έχει ισχυρή νομική ισχύ. Γι’ αυτό ζητάει ο Τσαβούσογλου να τον…αποκηρύξει η Ελλάδα(!), προκειμένου να οδηγηθούμε σε διαπραγματεύσεις. Δηλαδή, μας ζητάει να…αυτοκτονήσουμε πρώτα και μετά να πάμε ως …πτώμα στο τραπέζι του διαλόγου! 

Μήπως, λέω μήπως, έχει ήδη αποκηρύξει ήδη στα κρυφά (μιας και για τον Τσαβούσογλου αποτελεί αυτό προϋπόθεση για έναρξη διαλόγου) αυτόν τον ίδιο τον Χάρτη της Σεβίλλης, που από μόνος του αποτελεί ένα τέραστιο γεωπολιτικό όπλο στη φαρέτρα του;  

Αν ναι, ε, τότε είναι ή ηλίθιος ο άνθρωπος ή έχει αλλότριους σκοπούς! Δηλαδή να προδώσει ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ τη πατρίδα του προκειμένου να…κρατηθεί ζωντανός στην εξουσία! 

Αν λοιπόν δεν είναι τίποτε από αυτά τα δύο, από πού λοιπόν ορμώμενος ο Μητσοτάκης και οι συν αυτώ «καθηγητάδες» και «σπουδαγμένοι» διπλωμάτες η μη, θα…καταφέρουν αυτό που ΔΕΝ κατάφεραν οι άλλοι; Τον άκουσα τον Μητσοτάκη να λέει ότι «δεν πάμε σε κουβέντες όταν υπάρχουν μονομερείς και επιθετικές ενέργειες», υπογραμμίζοντας ότι η κίνηση με την υποτιθέμενη απόσυρση του Uruç Reis ήταν μια καλή ενέργεια για την αφετηρία μας διαλόγου 

Μα αφού βρε πολιτικοί καραγκιόζηδες, οι ίδιοι οι Τούρκοι λένε ότι το…απέσυραν το ερευνητικό για «συντήρηση» και ότι θα επιστρέψει σύντομα μας δραστηριότητες του, τι δεν καταλαβαίνετε; Είναι σαν να μας λένε πως «εμείς μεν το αποσύραμε για να βάλουμε τους πισινούς σας στις καρέκλες του τραπεζιού και από τη στιγμή που δούμε ότι δεν…περπατάει το πράγμα, θα το ξαναβγάλουμε κι αν έχετε τα κότσια, ελάτε να το εμποδίσετε»!  

Με άλλα λόγια, πάνε να μας εγκλωβίσουν σε τετελεσμένο! Που σημαίνει ότι « ή θα το αποδεχτούμε ή θα αναγκαστούμε να πολεμήσουμε» 

Ακόμη κι ένα παιδάκι του δημοτικού να ρωτήσετε, αυτή την απάντηση θα σας δώσει! Τι διάολο, από ποια μήτρα έχετε βγεί πανάθεμά σας Δεν βλέπετε το παιχνίδι που παίζει ο Ερτογάν; Δεν βλέπετε ότι είτε πάτε στο τραπέζι είτε όχι, τον πόλεμο δεν τον γλυτώνετε; Μα για όνομα του Θεού δηλαδή! 

Γράφοντας αυτό το κείμενο, κινδυνεύω να χάσω κι εγώ τη ψυχραιμία μου μ’ αυτούς τους πολιτικούς σαλτιμπάγκους 

Οι τελευταίες ειδήσεις που έρχονται, τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές, είναι καταιγιστικές. Και δεν μιλάω για την επέλαση του «Ιανού», ούτε για την επανάκαμψη του …κορωναϊού. Μιλάω για την…πορεία των διερευνητικών επαφών, προκειμένου να αρχίσει ο ελληνοτουρκικός διάλογος προτού ξεκινήσει η Σύνοδος Κορυφής, για να προλάβει ο Ερτογάν να ακυρώσει μας κυρώσεις έναντίον μας χώρας του. Και πολύ φοβάμαι, αν λάβω υπ’ όψη μου την μερική ικανοποίηση των Τούρκων, ότι τα πράγματα οδηγούνται σε άσχημες ατραπούς. Διότι εάν περάσουν οι τουρκικές θέσεις με μας απίθανες απαιτήσεις και «νομιμοποιηθούν» αυτές κατά κάποιον τρόπο, και να οδηγηθεί σε ναυάγιο το όλο εγχείρημα, θα φανεί ότι φταίει η Ελλάδα. Γιατί; Διότι συναίνεσε αφ’ μας σε έναν διάλογο που κανονικά δεν έπρεπε να συναινέσει γνωρίζοντας εκ των προτέρων ότι δεν πρόκειται οι Τούρκοι να μη θέσουν τα …επί μέρους ζητήματα και αφ’ ετέρου, εφ’ όσον συναίνεσε, θα έπρεπε και να συνεχίσει την διαπραγμάτευση.  

Και τότε το «Ψευτορωμαίϊκο» θα πάει σε πόλεμο με χεσμένα τα βρακιά του, με ό,τι αυτό σημαίνει, τόσο για το ίδιο, όσο και για το φρόνημα του Στρατού και του λαού 

Διαφωνώ ριζικά με όλους όσους λένε και υποστηρίζουν ότι ο…πόλεμος αργεί ακόμη και πως πρώτα θα πέσει ο …Ερτογάν και άλλα τέτοια. Λυπάμαι που θα τους απογοητεύσω, αλλά πλανώνται πλάνην οικτράν. Ο Πόλεμος είναι ΗΔΗ στη πόρτα μας, στο κατώφλι μαςΚι αν δεν προετοιμαστούμε όλοι κατάλληλα, θα βρεθούμε προ απροόπτου. 

Κάποτε, σε κάποιο κείμενο μου, είχα γράψει πως ο Θεός και τα σχέδια του, δεν έχουν σχέση με την γήινη ροή του χρόνου. Και ότι το κύκνειο άσμα του «Ψευτορωμαίϊκου» θα είναι η κυβέρνηση Μητσοτάκη, όταν ακόμη ο Αλέξης Τσίπρας ήταν παντοδύναμος στην εξουσίαΔικαιώνομαι για άλλη μια φορά.  

Πράγματι, όπως φαίνεται και από την ίδια την ροή των γεγονότων, η κυβέρνηση Μητσοτάκη θα είναι η τελευταία της ψευδεπίγραφης Μεταπολίτευσης για την Ελλάδα, επειδή λόγω των άστοχων ενεργειών της στο ελληνοτουρκικό, θα είναι αναγκασμένη να προβεί σε ταπεινωτικές ενέργειες προκειμένου να διατηρηθεί στην εξουσία. Επίσης, παράλληλα με αυτό, έρχεται και η πείνα που θα ακολουθήσει τις άφρονες πολιτικές για τον κορωναϊό, που κατέστρεψαν την εθνική οικονομία και ετοιμάζουν τον πιο βαρύ χειμώνα για τη πατρίδα μας. Ο λιμός θα φέρει…λοιμό και εξαθλίωση τέτοια, που σε συνάρτηση με τις υποθήκες που θα μπούν (τα τετελεσμένα των Τούρκων δηλαδή που θα προκύψουν από τον ελληνοτουρκικό διάλογο) θα φέρουν τεκτονικές αλλαγές στην Ελλάδα.  

Εδώ μπαίνουν και οι προρρήσεις του Άγιου Γέροντα Ιωσήφ του Βατοπεδινού, που μίλαγε για «πολιτειακή ανωμαλία» και «απόσυρση του διεθνούς κεφαλαίου» και στη συνέχεια χτύπημα των Τούρκων (που θα τον…ερεθίσουν οι Εβραίοι!) και αλλαγή καθεστώτος στην Ελλάδα.  

Πολλοί πιστεύουν ότι αυτή η «πολιτειακή ανωμαλία» δεν έχει έρθει.  

Κάνουν ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΛΑΘΟΣ!  

Έχει έρθει και μάλιστα την έχουμε βιώσει όλοι μας!  

Και ασφαλώς ομιλώ για την επιβολή των μνημονίων από τους διεθνείς δανειστές, η οποία προκάλεσε την μεγαλύτερη πολιτειακή ανωμαλία που έχει προκληθεί στην Ελλάδα τα τελευταία 46 χρόνια. Πλήρης καταπάτηση του Συντάγματος (το μνημόνιο έχει χαρακτηρισθεί αντισυνταγματικό από τους μεγαλύτερους Έλληνες Συνταγματολόγους και δικαστές) και αποδοχή απώλειας εθνικής κυριαρχίας. Όσο για την πείνα; Ρωτήστε τις χιλίαδες οικογένειες που στερούνται μέχρι σήμερα τα απαραίτητα αλλά και την ίδια τη ΔΕΗ, που έχει κόψει το ρεύμα σε χιλίαδες επίσης οικογένειες. Αλλά η πραγματική πείνα που εννοούσαν τόσο ο Άγιος Παΐσιος, όσο και ο Ιωσήφ, δεν ήρθε ακόμη. Έρχεται όμως με βήμα ταχύΌλοι οι επίσημοι φορείς του εμπορίου και της παραγωγής, φωνάζουν για …κράχ της ελληνικής οικονομίας, αν κρατήσει ακόμη για πολύ το βιολί των περιορισμών λόγω του κορωναϊού και ότι αν επικρατήσει και πάλι η λογική των lockdown, τότε θα επέλθει ο Αρμαγεδδών για την οικονομία και τον λαό. Και όταν γράφω «Αρμαγεδδών», εννοώ την απόλυτη πείνα, τον επιλεγόμενο και Λιμό! Αυτή η πείνα θα είναι και η αποκορύφωση του ελληνικού δράματος, που θα κρατήσει μικρό διάστημα και θα γεμίσει τις εκκλησιές από πιστούς.  

Βρισκόμαστε ήδη λοιπόν μέσα στην «πολιτειακή ανωμαλία», η οποία συνεχίζεται και στις μέρες μας, καθώς έχει καταπατηθεί κάθε ίχνος δικαιώματος στους Έλληνες, ακόμη και αυτό της …διαμαρτυρίας και των διαδηλώσεων! Αν δε τα λέω καλά, διορθώστε με.  

«Αμέσως μετά ακολουθεί ο πόλεμος», κατέληγε στις ομιλίες του ο Γέρων Ιωσήφ. Και πράγματι, οι…Ισραηλινοί μετά και την υπογραφή του East Med«ερέθισαν» σε τέτοιο βαθμό τον Ερτογάν, που είναι πλέον έτοιμος για …όλα. Ή θα τα πάρει όλα, ή θα τα χάσει όλα!  

Έλληνες αδελφοί, δεν έχουμε μέρες. Αυτό μόνο μπορώ να πώΌλα προχωρούν σύμφωνα με το θεϊκό σχέδιο κι όποιος προσπαθεί να το συσχετίσει με ημερομηνίες, θα πέσει έξω. Έχω πεί επανειλημμένως πως πρέπει να βλέπουμε τι έχει γίνει απ’ όλα αυτά που έχουν προειπωθεί πραγματικότητα και τι όχι και να ελπίζουμε πως μέσα από τις προσευχές μας, ο Θεός θα μας λυπηθεί και θα μειώσει το «κόστος» που πρέπει να πληρώσουμε για να δούμε την Πόλη μας ελεύθερη και τον σταυρό επάνω στον τρούλο της Αγιάς Σοφιάς 

Το «Ψευτορωμαίϊκο» πνέει τα λοίσθια Βρίσκεται πλέον στα πρόθυρα του θανάτου και θα δεχτεί οτιδήποτε το βοηθήσει να κρατηθεί στη ζωή, αλλά μάταια. Ο Σταύρος ο Λυγερός έχει επισημάνει πολύ εύστοχα σε κάποιο σημείωμα του, ότι «το πολιτικό σύστημα μοιάζει με έναν βαρέως ασθενούντα άνθρωπο, ο οποίος προκειμένου να κερδίσει άλλη μια μέρα ζωής, προσπαθεί να πιαστεί από το οτιδήποτε, μη μπορώντας να συνειδητοποιήσει ότι βρίσκεται μισό βήμα πριν τον θάνατο» 

Μαζί με το «Ψευτορωμαίϊκο», θα πεθάνει και η Ελλάδα της αποστασίας, της αμαρτίας, του έκφυλου βίου και του απόλυτου ξεπεσμού. Η νέα Ελλάδα που θα γεννηθεί μετά τον πόλεμο, θα είναι η πραγματική Ελλάδα του Φωτός, της Αξιοπρέπειας, της Ελευθερίας και της Ορθοδοξίας. Αυτή την Ελλάδα που δημιούργησε η Αλεξανδρινή Αυτοκρατορία και στη συνέχεια η χιλιόχρονη Βυζαντινή Αυτοκρατορία.  

Το παλιό και το σάπιο πεθαίνει. Το νέο και το αληθινό έρχεται. Μόνο που η νύχτα είναι πιο βαθιά και σκοτεινή, πρίν την Αυγή 

Πύρινος Λόγιος 

sergioschrys@outlook.com 

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο “Triklopodia.gr”, μπορεί να μας ενημερώσει, στο “triklopodia@hotmail.gr” ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ


CopyAMP code

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr

Loading…