ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Πύρινος Λόγιος : ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ! Γιατί το ΜΕGA θυμήθηκε τώρα τον.. Άγιο Παΐσιο; Τι κρύβεται πίσω από την νέα σειρά συνεχείας του καναλιού!

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ. ΠΥΡΙΝΟΣ ΛΟΓΙΟΣ. - 24 Φεβ 2022 - 21:00

(To κείμενο αυτό γραφόταν την ώρα που διεξαγόταν η εισβολή του ρωσικού στρατού στην Ουκρανία. Το τι σημαίνει αυτό και το τι μέλλει να ακολουθήσει θα προσπαθήσω να αναπτύξω στο επόμενο άρθρο μου. Το μόνο που μπορώ να πω με σιγουριά, είναι ότι για άλλη μια φορά δικαιώθηκα για το παλαιότερο άρθρο μου στα μέσα του Γενάρη με τίτλο “2022-Η χρονιά της Ρωσίας και της Τελικής Αναμέτρησης”)

Αυτό που με κάνει να εξίσταμαι πολλές φορές, είναι η αμετροεπής θρασύτητα των πάντων πολιτικών ή δημοσίων προσώπων, που κατακλίζει τα τελευταία χρόνια την πολιτική και κοινωνική ζωή κυρίως των χωρών της Δύσης. Ο ένας χειρότερος του αλλουνού, χωρίς ντροπή και αιδώ και παρά το γεγονός ότι υπήρξαν αμφότεροι κοινοί φελλοί που προσπαθούσαν να επιπλεύσουν σε φουρτουνιασμένη θάλασσα, εν τούτοις η θρασύτητα ήταν πάντα η μόνη γραμμή άμυνας τους, παρά το γελοίον του θεάματος το οποίο προκαλούσαν. Σημεία των Καιρών; Αναμφισβήτητα. Με μια ακόμη τέτοια περίπτωση έχουμε να κάνουμε και τώρα.

Γράφει ο

Πύρινος Λόγιος

Οι υπέρμαχοι της…αθεΐας, του ψεύδους και της απάτης, εγκρίνουν την παραγωγή μιας τηλεοπτικής σειράς με θέμα την πορεία προς την αγιοσύνη μιας από τις μεγαλύτερες θρησκευτικές προσωπικότητες επί διεθνούς επιπέδου, που το πέρασμα του σημάδεψε για πάντα την πατρίδα μας. Του μεγίστου Εθνικού μας Γέροντα, του Αγίου Παϊσίου.

Γιατί τώρα και όχι…πριν από 12 χρόνια, όταν άρχιζαν οι προφητείες του μεγάλου Γέροντα να γίνονται θέμα συζητήσεων σε όλο το ελληνικό διαδίκτυο λόγω του τρομακτικού σοκ που είχαν προκαλέσει στην κοινωνία τα Μνημόνια; Τι δουλειά έχει ο Άγιος Παΐσιος να περιφέρεται ανάμεσα σε … Survivor, σε δελτία ειδήσεων που προωθούν την προπαγάνδα του μίσους και των δολοφονικών ενέσεων; Τι δουλειά έχει ο μέγας αυτός Γέροντας, να συνυπάρχει με τον εγκληματία κατά συρροή ηθικό αυτουργό για τους χιλιάδες θανάτους και τραυματισμούς από παρενέργειες των δολοφονικών εμβολίων στη πατρίδα μας και μάστορα του ψεύδους και της απάτης Νίκο Ευαγγελάτο; Τι δουλειά θα μπορούσε να έχει η Αγία αυτή Ψυχή, ανάμεσα στις αεί “ξανθιές” μανταμοσουσούδες των ανίερων και μιαρών “πρωϊνάδικων”, όπου βασιλεύει η σαρκολατρεία, ο αηθικισμός, ο νιχιλισμός και ο μεταμοντέρνος “σπισισμός”; Δηλαδή, ό,τι πιο χειρότερο έχει υπάρξει ποτέ ως “πνευματική τροφή”, ακόμη και για τους εκ γενετής ηλίθιους;

Τι είχα γράψει πριν από 10 χρόνια στο μπλόγκ “Λόγιος Ερμής” για τον Άγιο Γέροντα και είχε αναστατώσει το Ελληνικό διαδίκτυο

Στα τέλη του 2012, όταν πλέον η Ελλάδα είχε εξ ολοκλήρου αλωθεί από τους δυτικούς τοκογλύφους “φίλους μας”, ήδη ο Άγιος Παΐσιος και οι ρήσεις του, ήταν το σημείο αναφοράς στα χείλη και τη σκέψη ενός μεγάλου μέρους του λαού μας. H διαβόητη όμως CIA και ειδικότερα το “Τμήμα Έρευνας και Μελέτης Πολιτισμών” (Research and Study of Cultures Dept.) στο οποίο και εργάζονται κορυφαίοι επιστήμονες-αναλυτές και ειδικευμένοι ερευνητές είχε ήδη στα χέρια του και προς ανάλυση με τον χαρακτηρισμό “ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΙΚΟΝ”, όλα τα βιβλία τα οποία είχαν συγγραφεί το χρονικό διάστημα 1990-2002 σχετικά με τον βίο και τις προρρήσεις του μεγάλου αυτού Αγίου της σύγχρονης Ελλάδας προς ενδελεχή ανάλυση και εξαγωγή συμπερασμάτων, για το πόσο αυτές οι προρρήσεις θα μπορούσαν να είναι αληθείς ή βάσιμες, με μπούσουλα την βυζαντινή και μετά-βυζαντινή Ελληνική Ιστορία. Κι αυτό διότι οι Αμερικανοί αναλυτές φοβόντουσαν μήπως όλες αυτές οι προρρήσεις που αφορούσαν κατά κύριο λόγο δύο από τις πλέον στρατηγικής σημασίας για το ΝΑΤΟ χώρες της Αν. Μεσογείου, δηλαδή την Ελλάδα και την Τουρκία, γίνουν αφορμή για περαιτέρω όξυνση των σχέσεων τους με απώτερο σκοπό την δημιουργία μεγαλοϊδεατισμών που ελλόχευαν ακόμη και πολεμική σύγκρουση στο άμεσο μέλλον. Την εν λόγω είδηση, την είχα πληροφορηθεί από συνάδελφο καθηγητή που δίδασκε τότε στο Yale Βυζαντινολογία σε πρωτοετείς φοιτητές Ιστορίας και την ανέρτησα στο μπλόγκ “Λόγιος Ερμής” μαζί με ορισμένες προφητείες του Γέροντα, που είχαν ήδη επαληθευτεί μέχρι τότε.

Λίγο καιρό αργότερα, πάλι με δικό μου αποκλειστικό άρθρο, γνωστοποιώ πλέον σε όλους πως η Wall Street Journal είχε ήδη δημοσιεύσει πρωτοσέλιδο άρθρο για τον Άγιο Παΐσιο με τίτλο “Ο Γέροντας Παΐσιος γίνεται πρωτοσέλιδο στη WSJ” το οποίο αναδημοσίευσαν μέχρι και συστημικά ΜΜΕ (newsbomb, Zougla, iefimerida κλπ), καθώς και η εφημερίδα “Ελεύθερη Ώρα”.

Τα εν λόγω άρθρα μου, φυσικά δεν θα μπορούσαν να περάσουν απαρατήρητα από κανέναν “συστημικό” η μή, λόγω του…ντόρου που προκάλεσαν. Έτσι λοιπόν, κάποιες μέρες αργότερα, ο “Λόγιος Ερμής” και η…αφεντιά μου γίνονται θέμα στην πρωινή εκπομπή “Κοινωνία Ώρα Mega” που παρουσίαζαν ο Δημήτρης Καμπουράκης και ο Ιορδάνης Χασαπόπουλος. Ο δε Καμπουράκης, ο οποίος σχολίαζε ένα πρωτοσέλιδο της εφημερίδας “Ελεύθερη Ώρα” σχετικά με μια προφητεία του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού, ξαφνικά…θυμήθηκε και τα δικά μου άρθρα που σχετιζόταν με τον Άγιο Παΐσιο και άρχισε τους…απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς με το γνωστό του – μαγκιά,κλανιά- υφάκι. Θυμάμαι κάποιες εκφράσεις τους όπως “Έλα μωρέ τώρα με τους τύπους της WSJ, οι Αμερικανοί είναι μανούλες στο να κάνουν την τρίχα-τριχιά” και το “ποιός είναι αυτός ο…Πύρινος Λόγιος τώρα” για να τον διακόψει ο Χασαπόπουλος λέγοντας “ένας ψεκασμένος καθηγητής είναι στην Αυστραλία απ’ ό,τι μάθαμε που τον είχαν για…απόλυση(!!!)” (κατά τα…άλλα τους ήμουν…αδιάφορος!) για να συμπληρώσει ο Καμπουράκης “Ε, από κάτι τέτοιους πάσχουμε και ο κόσμος παραμυθιάζεται και ξεσηκώνεται και τα σπάνε όλα οι μπαχαλάκηδες και οι φανατικοί (για τους Χριστιανούς η φράση) και φτάσαμε να έχουμε κλούβες έξω από τη Βουλή…Τραγικά πράματα”.

ΑΥΤΑ ΕΛΕΓΑΝ ΤΟΤΕ ΤΑ ΜΙΣΘΑΡΝΑ ΑΥΤΑ ΣΚΟΥΛΗΚΙΑ για τον ΣΥΓΧΡΟΝΟ Άγιο! Και περίπου τα ΙΔΙΑ λέγανε με τους ίδιους χαρακτηρισμούς και στις μέρες μας, για τον απελπισμένο αγώνα επιβίωσης που δίνουν όλοι οι πιστοί Ορθόδοξοι Έλληνες αρνούμενοι να εμβολιαστούν με τα δηλητήρια.

Προς τι λοιπόν η…σημερινή τους “κάψα” για την …πολυδιαφημισμένη τους παραγωγή; Τι τους έκανε να…αλλάξουν στροφή 180 μοιρών και να …αποθεώσουν με ένα σήριαλ τον βίο και την δράση του μεγαλύτερου – σε πνευματικό μέγεθος – Έλληνα Μοναχού που ντύθηκε με τα άμφια της Αγιοσύνης; Αφού επί της ουσίας οι πάντες εκεί μέσα βρίσκονται ΑΠΕΝΑΝΤΙ σε κάθε ιερό και όσιο της Φυλής μας;

Τόσα και τόσα αφιερώματα έχουν γίνει για τον Άγιο (βλ. Εκπομπή “Φυγόκεντρος” του Μακεδονία TV) από διάφορους, είτε Έλληνες είτε από Ρώσους (οι τελευταίοι μάλιστα γύρισαν και ...ταινία-ντοκυμανταίρ για τον Άγιο “στάρετς” Παίσιο που έγινε μεγάλη επιτυχία) και κανείς από δαύτους δεν σκοτίστηκε, ούτε αφιέρωσε έστω κι ένα λεπτό σε αυτά. Γιατί τώρα να παρουσιάζουν μια σειρά που θα μπορούσε πανεύκολα να γυρίσει…μπούμεραγκ εναντίον τους; Μ’ άλλα λόγια, τι δουλειά έχει ένα παντελώς άθεο τηλεοπτικό περιβάλλον, να φιλοξενεί στα προγράμματά του και να το πολυδιαφημίζει κι όλας (στους …ψεκασμένους “χριστιανοταλιμπάν”) τηλεθεατές του;

Το “νεκρό” (2014-2018) MEGA Channel, ανασταίνεται από τη χορηγεία των Νεοταξιτών του Μητσοτάκη

Όταν η κυβέρνηση Τσίπρα δημιούργησε νέο νομοσχέδιο για την ιδιωτική τηλεόραση, στόχος της ήταν ο πλήρης έλεγχος του ραδιοτηλεοπτικού πεδίου στην Ελλάδα, κατ’ εντολήν των Γερμανών της Μέρκελ. Σε αυτό το πεδίο, πολύ δύσκολα χωρούσαν “αντιφρονούντες” και τα παζάρια των – πρώην και νυν – “νταβατζήδων” του δημοσίου χρήματος, συνωστίζονταν πίσω από τα υπουργικά γραφεία για να εξασφαλίσουν μία άδεια τηλεόρασης ή ραδιοφώνου με όσο γίνεται γι αυτούς καλύτερες προϋποθέσεις. Το τι λοβιτούρα και σύγκρουση συμφερόντων είχε πέσει εκείνες τις μέρες, είναι αδύνατο να περιγραφεί μέσα σε δυό αράδες. Ένας από αυτούς τους μεγαλοκαρχαρίες και υπόδικου για το ναρκω-σκάνδαλο “Noor One” ήταν και ο μεγαλοεφοπλιστής Βαγγέλης Μαρινάκης που στο μεταξύ είχε ήδη αγοράσει τον χρεωκοπημένο ΔΟΛ, μεγαλομέτοχο του επίσης χρεωκοπημένου καναλιού MEGA.

Τον Μάιο λοιπόν του 2017, κονταροχτυπήθηκαν για την απόκτηση του ελέγχου του ΔΟΛ Μαρινάκης και Ιβάν Σαββίδης, δύο μεγαλοκαρχαρίες που εκπροσωπούσαν εντελώς αντίθετα συμφέροντα. Ο Σαββίδης, φίλος της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και πιο συγκεκριμένα του Πάνου Καμμένου, ζητούσε απεγνωσμένα τον όμιλο για να προωθεί κυρίως μια φιλορωσική προπαγάνδα με στόχο την είσοδο της Ρωσίας στο ενεργειακό παιχνίδι της ελληνικής ΑΟΖ που μόλις είχε ξεκινήσει αλλά και σε άλλους τομείς της ελληνικής οικονομίας, όπως π.χ τα ναυπηγεία Σύρου. Από την άλλη, ο Μαρινάκης – φίλος και κουμπάρος του Μητσοτάκη – ήθελε τον ΔΟΛ για να τον μετατρέψει σε δούρειο ίππο πρός όφελος Μητσοτάκη, προκειμένου ο τελευταίος να καρπωθεί την εξουσία στο εγγύς μέλλον. Τα 23 εκατομμύρια ευρώ που πρόσφερε η εταιρία του Alter Ego υπερίσχυσαν έναντι της προσφοράς Σαββίδη (12 εκατομμύρια) και της κυπριακής Vegata Holdings κι έτσι, όλο το πακέτο του 22% των μετοχών (πλειοψηφικό) ήρθε στα χέρια του ισχυρού άνδρα του Ολυμπιακού, αλλάζοντας για πάντα το μιντιακό περιβάλλον της Ελλάδας. Τα χρήματα που κατείχε ο Μαρινάκης, δεν ήταν όλα…δικά του. Τα κεφάλαια ήρθαν …απ’ έξω (τα περισσότερα τουλάχιστον) και μύριζαν από παντού …νεοταξίλα.

Όταν ανέβηκε στην εξουσία η ΝΔ και ο Μητσοτάκης, όλος ο ΔΟΛ πανηγύριζε. Και μαζί με τον ΣΚΑΙ του Αλαφούζου, καρπώθηκαν τη μερίδα του Λέοντος όσον αφορούσε τις κρατικές επιχορηγήσεις με μορφή διαφημίσεων. Επίσης, το πέρασμα του ελέγχου στα χέρια του Μαρινάκη και του πρακτορείου διανομής Τύπου “Άργος”, ο πλήρης έλεγχος του Τύπου από τον ίδιο και το περιβάλλον Μητσοτάκη επικυρώθηκε και …επισήμως.

Τοιουτοτρόπως, η εμπροσθοφυλακή των συμφερόντων της οικογένειας Μητσοτάκη που αποτελεί ταυτόχρονα και την εκπροσώπηση των συμφερόντων της παρέας του Σβάμπ, οριζόταν πλέον ο ΔΟΛ και το MEGA Channel.

Το αμαρτωλό αυτό κανάλι του οποίου τα χρέη ουδέποτε πληρώθηκαν, ήταν πλέον έτοιμο να εφορμήσει προς την νέα κατεύθυνση που θα του έδινε ο Μαρινάκης. Το είδαμε ασφαλέστατα τόσο κατά την πρώτη περίοδο της μητσοτακικής διακυβέρνησης, όσο και μετέπειτα για τον βρώμικο ρόλο που έπαιξε κατά τη διάρκεια της πανδημίας, με κύρια αποστολή την αποδόμηση κάθε επιστημονικής αλήθειας σχετικά τόσο με την ίδια την πανδημία, όσο και με τα άκρως φασιστικά και εχθρικά προς τη δημόσια υγεία μέτρα που ελήφθησαν, αλλά και την προπαγάνδα που στήριξαν όσον αφορούσε τους “νεκρούς”, τα εμβόλια, την φιλοξενία “ειδικών” χωρίς αντίλογο και φυσικά την αποδόμηση κάθε στοιχείου που θα μπορούσε να ξεσκεπάσει την νεοταξική απάτη. Την ενορχήστρωση των όλων αυτών εγχειρημάτων ανέλαβε ο πολύπειρος Νίκος Ευαγγελάτος, ο οποίος σήμερα είναι διαγραμμένος από την ΕΣΗΕΑ μαζί με τον συνάδελφο του του ΣΚΑΙ Άρη Πορτοσάλτε.

Η κατακόρυφη πτώση της τηλεθέασης, ο “Άνθρωπος του Θεού” και ο Άγιος Παΐσιος

Εδώ και τουλάχιστον ένα χρόνο, όλα τα “συστημικά” κανάλια, άρχισαν να έχουν απώλειες όσον αφορά την ενημέρωση και γενικότερα της ειδησεογραφικές εκπομπές. Οι θεαματικότητες κυμαίνονταν  από 4 έως 12% το μεγαλύτερο ποσοστό, ενώ τα προσχήματα έσωζαν κατά κάποιο τρόπο τα ριάλιτι και οι προβολές ξένων και ελληνικών ταινιών. Τα σήριαλ ακολουθούσαν κατά πόδας, αλλά ήταν ελάχιστα και όχι στον βαθμό που θα έπρεπε η θέαση τους και ήταν πολύ φυσικό αυτό, εφ’ όσον τα μέτρα και οι περιορισμοί δεν επέτρεπαν την ορθή παραγωγή, ούτε καν τα γυρίσματα – κατά τη διάρκεια του 2020 ειδικότερα. Ήταν σαφές ότι οι διαχωρισμοί της κοινωνίας σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους, επιρρέασε στον μέγιστο βαθμό την τηλεθέαση και “ανάγκασε” πολλούς, κυρίως από τη μεριά των αντιστασιακών “ανεμβολίαστων” να αποφεύγουν μετά βδελυγμίας την ελεύθερη τηλεόραση και να στρέφονται σε διεθνή κανάλια streaming, όπως το Netflix, το Apple TV και άλλα που προσέφεραν πολύ καλύτερο πρόγραμμα με νέες τηλεοπτικές σειρές και πληθώρα παλαιών και νέων ταινιών.

Το MEGA Channel, έβλεπε τις “αμαρτίες” του παρελθόντος να μετουσιώνονται σε εφιάλτη, μιας και τα “νούμερα” ήταν απελπιστικά “πεσμένα”.

Τον Αύγουστο του 2021 και μετά από ένα εξάμηνο φημών, τρείλερ, υποσχέσεων (για το πότε θα βγεί επιτέλους στο σινεμά), συνεντεύξεων (Μίκι Ρούρκ, Γιελένα Πόποβιτς) και άλλων τινών, βγαίνει τελικά στους κινηματογράφους μια ταινία που για τους ταλαιπωρημένους και διψασμένους για κάτι που να θύμιζε αληθινή Ορθοδοξία Έλληνες, θα ήταν μια όαση πίστης και ελπίδας. Η ταινία “Ο άνθρωπος του Θεού” της αμερικανοσέρβας και φανατικά Ορθόδοξης Γιελένας Πόποβιτς. Διεθνής η παραγωγή (Ελλάδα, Ρωσία, ΗΠΑ) και πολλά υποσχόμενη.

Τι προηγήθηκε της …επίσημης πρεμιέρας της ταινίας;

Η απόλυτη αποδόμηση!

Οι ιστοσελίδες και τα έντυπα του ΔΟΛ (Αθηνόραμα, in.gr, tovima.gr) κατακρεούργησαν την ταινία και μόνο ο…Ιάσων Τριανταφυλλίδης (παλιός καλός κριτικός) την…αποθέωσε. Ο σκοπός ήταν σαφής και ενείχε και εντολή του περιβάλλοντος του Μαξίμου: Να μειωθεί όσο γίνεται ο…πληθυσμός που θα πήγαινε να την έβλεπε, μιας και τότε η Ελλάδα ήταν στα πρόθυρα νέου λόκντάουν και ο κόσμος στα…κάγκελα.

Τι συνέβη τελικά;

Η απόλυτη ΑΠΟΘΕΩΣΗ!

Ο κόσμος άφησε εξ ολοκλήρου στην άκρη την όποια – κακή ή καλή – κριτική και …δημιούργησε ουρές στις αίθουσες, θυμίζοντας μέρες παλιού καλού σινεμά. Η φορτισμένη ατμόσφαιρα στις αίθουσες και η συγκίνηση του κόσμου βλέποντας τον Άρη Σερβετάλη να υποδύεται με πραγματικό συγκλονισμό τον Άγιο Νεκτάριο, έστειλε ένα…πολύ σαφές μήνυμα πρός όλες τις κατευθύνσεις και κυρίως προς τον κυβερνητικό θίασο και τους συμβιβασμένους και ξεπουλημένους στη παρέα του Σβάμπ Έλληνες ρασοφόρους της Εκκλησίας της Ελλάδος. Η κοσμοσυρροή αυτή, μπορεί να ερμηνευτεί και ως πράξη αντίστασης, ενάντια σε ένα σάπιο και διεφθαρμένο καθεστώς από τη μία και από την άλλη ενάντια σε ένα εξ ίσου διεφθαρμένο Ιερατείο, που είχε γίνει “βασιλικότερο του Βασιλέως”!

Η υπόθεση αυτή μου θύμισε ιστορικά μιαν άλλη ταινία, που είχε γυριστεί τον πρώτο χρόνο της γερμανικής Κατοχής και προβλήθηκε στις αρχές του δεύτερου χρόνου, δηλαδή το 1942. Επρόκειτο για την πρώτη επίσημη ταινία της Φίνος Φίλμ σε σκηνοθεσία Δημήτρη Ιωαννόπουλου, η περίφημη “Φωνή της Καρδιάς”. Εν μέσω μιας απάνθρωπης Κατοχής από τους φασίστες υπανθρώπους του Χίτλερ, οι Έλληνες τότε βρήκαν την ευκαιρία να εξελίξουν την θέαση της ταινίας με μια…πρώτη αντικατοχική ειρηνική διαδήλωση που τρόμαξε στη κυριολεξία τον Γερμανό Διοικητή των Αθηνών. Και πάλι το ίδιο σκηνικό διαδραματιζόταν: Φτώχεια, πείνα, διωγμοί, θάνατος. Και οι ιστορικοί συνειρμοί, ήταν φυσικό να υπάρξουν.

“Ο Άνθρωπος του Θεού”, ήταν και επίσημα η μεγαλύτερη σε εισπράξεις ταινία ως τώρα και αυτό ΕΝΟΧΛΗΣΕ πολύ. Οι “ειδικοί” του “θεάματος”, αφού διαπίστωσαν πως το θρησκευτικό αίσθημα ενός πολύ μεγάλου ποσοστού του ελληνικού κοινού όχι μόνο διατηρούνταν αναλλοίωτο, αλλά και με τη συνεπικουρία και των συνθηκών που επικρατούσαν και εξακολουθούν να επικρατούν ακόμη αυξανόταν συνεχώς, αντελήφθησαν πως θα έπρεπε να …προσεγγίσουν και το ήδη χαμένο κοινό τους με μιαν άλλη παραγωγή, αυτή τη φορά τηλεοπτική και…με κοινό σίγουρο. Αρκεί να έπεφτε και η …ανάλογη διαφήμιση και προώθηση. Κι αφού δεν υπήρχε άλλος Άγιος αντάξιος του Αγ. Νεκταρίου, “έπεσε” στο τραπέζι η ιδέα της μεταφοράς του βίου του μεγαλύτερου Αγίου των ημερών μας, που ως τα χτές απλά…απαξιούσαν: Του Αγίου Παϊσίου!

Γιατί όχι άλλως τε;

Αφού η …ανεξάρτητη πλέον Ορθοδοξία, αυτή που στις μέρες μας “ξέφυγε” από την ασφυκτική ηγεμονία μιας χούφτας επαγγελματιών ρασοφόρων που ξεπουλούσαν για μερικά – κρατικά – αργύρια τον ίδιο τον Χριστό, έχει μεγαλύτερη κερδοφορία, γιατί όχι μια πολυδάπανη παραγωγή που θα αποτελούσε και την…κολυμβήθρα του Σιλωάμ για το – γεμάτο από αμαρτίες του παρόντος και του παρελθόντος – MEGA;

Κι έτσι, φτάσαμε στην αρκετά δαπανηρή αυτή παραγωγή με θέμα τη ζωή και τη δράση του Αγίου, η οποία θα έφερνε και…φρέσκο νέο χρήμα από την τηλεθέαση αλλά και το κυριότερο; Τα…απολωλώτα “πρόβατα” που τους είχαν γυρίσει τη πλάτη εδώ και πολύ καιρό.

Αντί σε μια τέτοιας ευαισθησίας παραγωγή για το πλατύ κοινό να συμπαραστέκεται  η ίδια η Εκκλησία, αυτή η Εκκλησία είναι απούσα. Όχι απλά απούσα, αλλά “εξαφανισμένη”!

Γιατί σε καμμιά περίπτωση δεν θέλει να …μνημονεύει Αγίους σαν τον Παΐσιο, που πάμπολλες φορές τον είχε βρεί αντιμέτωπο της και μάλιστα με πύρινη κριτική διάθεση. Οι πομπές όχι μόνο των υψηλόβαθμων, αλλά και των χαμηλόβαθμων ιέρεων έχουν κατακλύσει την καθημερινότητα των Ελλήνων σε τέτοιο βαθμό, που να σιχαίνονται πολλές φορές να πατήσουν το πόδι τους μέσα στους Νεοταξίτικους Ναούς, με τις “απαγορεύσεις”, την μασκοφορία, την ανατριχιαστική προπαγάνδα του Ψεύδους για τα εμβόλια και την…αναγκαιότητα τους, το βλάσφημο ύφος τους και την ακόμη πιο βλάσφημη συμπεριφορά τους.

Ο Άγιος Παΐσιος γι’ αυτούς αλλά και για τους ιθύνοντες του MEGA, ήταν, είναι και θα είναι η Φωνή της Συνείδησης που δεν έχουν.

Η σειρά αυτή μπορεί να … “σπάσει ταμεία” τηλεοπτικά (που μάλλον θα σπάσει όπως πάει), αλλά από την άλλη πλευρά, θα αποτελέσει και τη θρυαλλίδα που θα ισοπεδώσει αυτούς και όλους όσους είχαν τη…φαεινή ιδέα να τον κρεμάσουν ως κρέας στο τσιγγέλι στο βωμό της τηλεθέασης. Άσε που οι πρώτες…αποδοκιμασίες ήδη ακούστηκαν από στόματα βδελυγμάτων, όπως ο ο Τ(σ)ατσόπουλος. Και θα ακολουθήσουν κι άλλες, να είστε βέβαιοι.

Ο Άγιος Παΐσιος δεν έχει την ανάγκη τους, σε καμμιά περίπτωση για να ακουστεί ο λόγος του, μιας και ο Λόγος αυτός ήταν Λόγος του Θεού και εκείνος απλά ο ασυρματιστής Του. Ούτε θα αποτελέσει ποτέ η σειρά αυτή την πολυπόθητη κολυμπήθρα της κάθαρσης των από τα βαριά εγκλήματα που διέπραξαν όλο αυτό το μεγάλο διάστημα του Τρόμου και της Υποδούλωσης.

Ο Άγιος Παΐσιος ζεί μέσα στις καρδιές όλων των αληθινών Ελλήνων. Όποιος επιθυμεί να τον συναντήσει ή να μάθει για τον βίο του, υπάρχουν δεκάδες βίντεο στο YouTube για να πάει να δεί και να μάθει. Ή ακόμη και να “τον συναντήσει” με τη καρδιά και το πνεύμα του, παρακολουθώντας τόσο τον ίδιο (έχουν ηχογραφηθεί αρκετά αποσπάσματα από ομιλίες του και έχουν προστεθεί σε βίντεο) όσο και αυτούς που τον έζησαν και να ακούσει τις ιστορίες τους.

Το MEGA Channel, υπήρξε από γεννησιμιού του ένας “βόθρος” και πηγή πολιτικών σκοπιμοτήτων τέτοιων, που έβλαψαν σε μεγάλο βαθμό τόσο τη πατρίδα, όσο και τους Έλληνες στους οποίους προσέφερε κακό θέαμα.

Και να μου το θυμάστε. Δεν θα βγεί σε καλό του Μαρινάκη όλη αυτή η ιστορία. Ο Άγιος είναι ολοζώντανος (όπως έχει μαρτυρήσει και ο Ανέστης Μαυροκέφαλος που διατηρεί και το εκκλησάκι του Αγίου στο κτήμα του) και τέτοιου είδους εκμεταλλεύσεις του ονόματος του δεν τις σηκώνει.

Απολαύστε το έργο, εγώ έτσι κι αλλιώς δεν μπορώ να το παρακολουθήσω, βρίσκομαι πολύ μακρυά.

Αλλά προς Θεού!

ΜΗ ΔΩΣΕΤΕ ΠΟΤΕ ΣΥΓΧΩΡΟΧΑΡΤΙ σε αυτά τα αποβράσματα. Δεν το κάνουν ό,τι κάνουν για την…καλή σας ψυχαγωγία, αλλά για τους δικούς τους σκοπούς. Ήταν, είναι και θα παραμείνουν ΒΔΕΛΥΓΜΑΤΑ.

Πύρινος Λόγιος

sergioschrys@outlook.com

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο “Triklopodia.gr”, μπορεί να μας ενημερώσει, στο “triklopodia@hotmail.gr” ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr