ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

ΡΩΣΙΚΗ ΠΡΑΒΔΑ : Σε περίπτωση πλήγματος στο Ντόνετσκ, η Ουκρανία θα σταματήσει να υπάρχει.

ΔΙΕΘΝΗ. - 19 Δεκ 2018 - 9:45
Loading...

Τα λόγια του Πούτιν ότι οποιαδήποτε επίθεση στο Ντόνετσκ θα οδηγήσει στο τέλος της ύπαρξης της Ουκρανίας σαν κυρίαρχης χώρας έχουν επιβεβαιωθεί από υψηλού επιπέδου πηγές στο Υπουργείο Άμυνας.

Σύμφωνα με την Δημόσια «SMI_li»φέρεται να είπε ότι θα μπορούσε να «επαναλάβουν μόνο τα λόγια του Ανώτατου Διοικητή του γεγονότος ότι σε περίπτωση επίθεσης στο Ντόνετσκ για πολιτικούς ή άλλους σκοπούς, η Ουκρανία θα λάβει ολέθριες συνέπειες και την απώλεια της κρατικής υπόστασης της.»

«Επιβεβαιώνουμε επίσης τις πληροφορίες του ΟΑΣΕ για τα βαρέα όπλα που απαγόρευσε το Mινσκ-2 στη γραμμή επαφής των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων», αναφέρει το απόσπασμα.
Επιπλέον, οι συντάκτες του υλικού αναφέρουν ότι «αυτές οι πληροφορίες τους επιβεβαιώθηκαν επίσης από δύο ανεξάρτητες πηγές στο Συμβούλιο Ομοσπονδίας και στην Κρατική Δούμα της Ρωσίας». Επιπλέον, μια από τις πηγές υπενθύμισε πως η επίθεση αυτή έληξε για τη Γεωργία το 2008.
Πρόσθεσε ότι ταυτόχρονα «το 2008 ο ρωσικός στρατός ήταν πολύ λιγότερο εξοπλισμένος και αποτελεσματικός».

«Μην σκεφτείτε ούτε καν να ανεβείτε, αν δεν θέλετε να χάσετε τη χώρα σας», πρόσθεσε, αναφερόμενος στις αρχές της Ουκρανίας.
Υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της Άμεσης Γραμμής ο Βλαντιμίρ Πούτιν απάντησε στην ερώτηση του Ζαχάρ Πριλέπιν – αναρωτιόταν εάν ο πρόεδρος δεν περίμενε επίθεση της Ουκρανίας στο Ντόνμπας κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2018.

Ο Πούτιν, απαντώντας, εξέφρασε την ελπίδα ότι «τα πράγματα δεν θα συμβούν σε τέτοιες προκλήσεις». «Και αν συμβεί κάτι τέτοιο, πιστεύω ότι αυτό θα έχει πολύ σοβαρές συνέπειες για την ουκρανική κρατικολογία στο σύνολό της. Για άλλη μια φορά θέλω να τονίσω: ελπίζω ότι τίποτα τέτοιο δεν θα συμβεί», προειδοποίησε ο ρώσος ηγέτης.

Αυτή η δήλωση οδήγησε αμέσως σε ενεργό συζήτηση σε κύκλους εμπειρογνωμόνων και κοινωνικά δίκτυα. Συγκεκριμένα, οι Ρώσοι και οι εμπειρογνώμονες έχουν προτείνει αυτό που ακριβώς μπορεί να κάνει η Ρωσία. Μεταξύ των επιλογών είναι η επίσημη αναγνώριση του LDNR με όλες τις επακόλουθες συνέπειες (ο Υπουργός Εξωτερικών, παρεμπιπτόντως, χαρακτήρισε αυτή την επιλογή «συναισθηματική» και αντιπαραγωγική), «ανάκληση» αναγνώρισης των προεδρικών εκλογών στην Ουκρανία και εξαναγκασμό της Ουκρανίας στην ειρήνη στην εικόνα της Γεωργίας-2008.

«Υπάρχει μια συγκέντρωση των δυνάμεων και του εξοπλισμού του εχθρού στην κατεύθυνση της Γκορλόβκα και στο τόξο του Σβετλόδαρ, εδώ είναι το 72ο μηχανοποιημένο και 58ο μηχανοκίνητο πεζικό, 1η τεθωρακισμένη ταξιαρχία και η 81η αεροπορική ταξιαρχία, εκτός από την υπάρχουσα ομάδα πυροβολικού, του τμήματος υψηλής ισχύος του MLRS του 15ου συντάγματος πυροβολικού του Uragan και της 27ης πυροσβεστικής,γράφει στο blog του ο Alexander Kots.

«Στο εγγύς μέλλον, για να ενισχυθεί η ομαδοποίηση, αναμένεται να φτάσουν οι 30η και 93η μηχανικές ταξιαρχίες, έτσι ώστε οι υπερασπιστές μας στην κατεύθυνση της Γκορλόβκα θα αντιμετωπίσουν ομαδικές εχθροπραξίες στην ΕΣΣΕ, με συνολικά μέχρι 20.000 άτομα, πάνω από 120 τεθωρακισμένα, 250 πυροβόλα όπλα και περισσότερα από 110 συστήματα πολλαπλών εκτοξευτών πυραύλων «, ανέφερε.

Ο δημοσιογράφος μοιράζεται επίσης πληροφορίες σχετικά με τις οδηγίες να εγκαταλείψουν τα σπίτια που υποτίθεται ότι έλαβαν οι κάτοικοι του Svetlodar και να μετακινηθούν τουλάχιστον στο Zhytomyr. Είναι αλήθεια ότι άλλες πηγές γράφουν ότι «οι φήμες περί εκκένωσης είναι μόνο στο επίπεδο φημών».
Προσθέτουμε ότι, παρά την ανάκληση του ίδιου του Βλαντιμίρ Πούτιν του δικαιώματος να στείλει στρατεύματα στην Ουκρανία, ο αρχηγός του κράτους δεν έχασε την ευκαιρία να το πράξει ανά πάσα στιγμή.

Σημειώνεται ότι πηγές στο στρατό, οι επίσημοι παρατηρητές του ΟΑΣΕ και διπλωμάτες συμφωνούν με τους φόβους ότι ο πρόεδρος της Ουκρανίας θα δώσει την εντολή να επιτεθεί στο Ντόνετσκ πριν από το νέο έτος – για να «συντρίψει» τις αποσχισθείσες περιοχές και να δώσει την ίδια άνοδο για την επέκταση στο στρατιωτικό νόμο και να ακυρώσει τις εκλογές στη Rada.

Επιπλέον, σε συνέντευξή του στην KP, ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε ότι η Μόσχα έχει πληροφορίες σχετικά με την πρόκληση του Κιέβου στην Κριμαία που προετοιμάζεται για το τελευταίο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου. Τόνισε ότι οι ρωσικές ειδικές υπηρεσίες δεν θα το επιτρέψουν αυτό.

Λοιπόν, αν η πρόκληση λάβει χώρα, «ο Πόροσένκο θα λάβει μια απάντηση, δεν θα φανεί λίγο, σας διαβεβαιώνω». Ο επικεφαλής του Υπουργείου Εξωτερικών πρόσθεσε ότι η Ρωσία έχει αποδείξεις ότι «το Κίεβο συντονίζει τις ενέργειές του με δυτικούς επιμελητές », συμβουλεύοντας «να υποστηρίξουν τις μάχες χαμηλής έντασης».

https://www.pravda.ru/news/world/formerussr/ukraine/17-12-2018/1402813-0/
ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΡΩΣΙΚΗ ΠΡΑΒΔΑ : Corfiatiko.blogspot.com

Διαβάστε όλο το άρθρο

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σου

Loading…ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr
Loading…

Για άμεση ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter