ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Ρώσος πρέσβης στην Τουρκία: «Χρησιμοποιήστε τους S-400 για να μεταφέρετε και πατάτες αν θέλετε»

ΔΙΕΘΝΗ. - 5 Ιούν 2020 - 17:04
Loading...
Υποστηρίξτε το triklopodia με μια δωρεά για ανεξάρτητη ενημέρωση

Ο Ρώσος πρέσβης στην Τουρκία, Αλεξέι Γιέρκοφ, δήλωσε ότι η χώρα του δεν θα φέρει αντίρρηση εάν η Τουρκία δεν ενεργοποιήσει το αμυντικό αντιπυραυλικό σύστημα S-400 που αγόρασε από τη Ρωσία.

«Ας υποθέσουμε ότι είμαι έμπορος αυτοκινήτων και θέλετε να αγοράσετε ένα αυτοκίνητο από εμένα. Η συμφωνία έκλεισε. Σας πήρα τα χρήματα και σας έδωσα το όχημα. Είναι δικό σας», δήλωσε ο Γιέρκοφ στο CNN Τουρκίας κατά τη διάρκεια συνέντευξής του. «Μπορείτε να το οδηγήσετε στην παραλία, να μεταφέρετε πατάτες με αυτό, να βάλετε ένα πολυβόλο πάνω του και να πάτε σε πόλεμο, μπορείτε να το κρατήσετε στο γκαράζ. Δικαίωμά σας να το κάνετε ό,τι θέλετε», προσέθεσε ο πρέσβης.

Η πρώτη παράδοση των S-400 στην Τουρκία έλαβε χώρα τον Ιούλιο του 2019. Η αγορά προκάλεσε ρήγμα στις σχέσεις  με τους νατοϊκούς συμμάχους της και ειδικά με τις ΗΠΑ, οι οποίες προειδοποίησαν επανειλημμένα ότι οι S-400 θα μπορούσαν να υπονομεύσουν τα συστήματα του ΝΑΤΟ.

Το  σύγχρονο αμυντικό αντιπυραυλικό σύστημα είχε προγραμματιστεί να ενεργοποιηθεί τον Απρίλιο. Ωστόσο, το σχέδιο αναβλήθηκε λόγω της πανδημίας του COVID-19.

Μετάφραση: Γιάννης Λιναρδάτος

Πηγή: https://www.turkishminute.com/2020/06/04/use-s-400s-to-carry-potatoes-if-you-want-russian-ambassador-tells-turkey/

infognomonpolitics.gr

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σουΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr

ΤΟ ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΗΛΙΑ ΚΑΛΛΙΩΡΑ

 

Θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα, η μεγαλύτερη εθνική και κοινωνική μάστιγα.

Loading…