ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Σε αδιέξοδο το ουκρανικό λόγω της Δύσης – Η εμπλοκή του ΝΑΤΟ δεν θα αλλάξει τις ισορροπίες

ΔΙΕΘΝΗ. - 30 Ιαν 2023 - 12:58

Η άμεση εμπλοκή του ΝΑΤΟ οδηγεί σε σημαντική κλιμάκωση υποστήριξε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Dmitry Peskov

Σε αδιέξοδο έχει περιέλθει η κρίση στην Ουκρανία λόγω της εμπλοκής της Δύσης και της ενθάρρυνσης του Κιέβου με τις συνεχείς παραδόσεις όπλων υποστηρίζει η Ρωσία, η οποία επισημαίνει ότι η άμεση εμπλοκή του ΝΑΤΟ δεν πρόκειται να αλλάξει τις ισορροπίες στο πεδίο της μάχης.
«Η Ουκρανία απαιτεί ολοένα και περισσότερα νέα όπλα.
Η Δύση ενθαρρύνει αυτές τις απαιτήσεις, επιβεβαιώνει την ετοιμότητα της να παράσχει αυτά τα όπλα.

Η κατάσταση είναι μάλλον αδιέξοδη, γιατί αυτό οδηγεί σε σημαντική κλιμάκωση.
Αυτό οδηγεί στο γεγονός ότι τα κράτη του ΝΑΤΟ εμπλέκονται ολοένα και πιο άμεσα σε αυτή τη σύγκρουση» υποστήριξε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Dmitry Peskov, τονίζοντας πως «ακόμα και αυτό το γεγονός δεν είναι ικανό και δεν θα αλλάξει δυνητικά την πορεία των γεγονότων».
«Η ειδική στρατιωτική επιχείρηση θα συνεχιστεί» τόνισε ο Peskov.

Λέει ψέματα ο Johnson

Εν τω μεταξύ, ο Peskov υποστήριξε πως ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας Boris Johnson είπε ψέματα όταν δήλωσε πως ο πρόεδρος Putin τον απείλησε με πυραυλικό πλήγμα στη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας τους πριν από την έναρξη της εισβολής στην Ουκρανία.
«Αυτό που είπε ο Johnson δεν ήταν αλήθεια ή ακριβέστερα, ήταν ψέμα» υποστήριξε ο Peskov.
Όπως σημείωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Dmitry Peskov είτε ο Johnson είπε εσκεμμένα ψέματα και άρα τίθεται το ερώτημα γιατί παρουσίασε μια τέτοια εκδοχή των πραγμάτων είτε δεν κατάλαβε για το τι μιλούσε ο Ρώσος πρόεδρος.
Ο Peskov υποστήριξε ότι έχει πλήρη γνώση αυτής της τηλεφωνικής επικοινωνίας.
«Επαναλαμβάνω και επίσημα πως αυτά που λέει ο Johnson είναι ψέματα.
Δεν υπήρξαν απειλές για πυραύλους.
Μιλώντας για τις προκλήσεις για την ασφάλεια της Ρωσίας, ο πρόεδρος Putin είπε ότι εάν ενταχθεί η Ουκρανία στο ΝΑΤΟ και αναπτυχθούν Νατοϊκοί και αμερικανικοί πύραυλοι στα σύνορα, αυτό θα σημαίνει ότι ένας οποιοσδήποτε πύραυλος θα μπορεί να πέσει στη Μόσχα μέσα σε λίγα λεπτά.
Εάν αυτή η τοποθέτηση έγινε αντιληπτή με αυτόν τον τρόπο, τότε πρόκειται μια εξαιρετικά άβολη κατάσταση» είπε ο Peskov.

www.bankingnews.gr

Loading...

Στείλε μας το άρθρο σου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο “Triklopodia.gr”, μπορεί να μας ενημερώσει, στο “triklopodia@hotmail.gr” ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr