• Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά
Τετάρτη, 15 Ιουλίου, 2026
  • Login
No Result
View All Result
Your text
Triklopodia
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
No Result
View All Result
Triklopodia
No Result
View All Result
Γίνε μέλος στην κοινότητα της Triklopodia στο Viber και μάθε πρώτος τις εξελίξεις!
Μπες στην κοινότητα
Home Slider

Σκοτ Ρίτερ (Αξιωματικός Πεζοναυτών των ΗΠΑ): Η Ρωσία Κερδίζει Αποφασιστικά τον Πόλεμο»

3 ώρες ago
in Slider, ΔΙΕΘΝΗ
0
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add triklopodia.gr on Google

ΔΕΙΤΕ το ΒΙΝΤΕΟ: Σκοτ Ρίτερ: Η Ρωσία Κερδίζει τον Πόλεμο – και Κερδίζει Αποφασιστικά»

Scott Ritter: Russia Is Winning the War – and Winning Decisivelyhttps://t.co/S7yGjHK4YM pic.twitter.com/mqyAuo2Az5

— Glenn Diesen (@Glenn_Diesen) July 14, 2026


Η Ρωσία Νικάει Πραγματικά

Leslie Greco:

Η στρατηγική της Ρωσίας στην Ουκρανία και ο αντίκτυπος του πληροφοριακού πολέμου.

Ο Σκοτ Ρίτερ μιλάει για την πραγματικότητα στην ΟΥΚΡΑΝΙΑ.

Η ΡΩΣΙΑ ΚΕΡΔΙΖΕΙ αυτό την Στρατιωτική Επιχείρηση SMO και ο Σκοτ εξηγεί πώς.

Επισημαίνει επίσης τον ΠΟΛΕΜΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ.

Αυτό συμβαίνει συνεχώς στα ΜΜΕ της τηλεόρασης και στα ΜΜΕ κοινωνικής δικτύωσης (τον ανταγωνισμό της). Όταν μαθαίνεις τα νέα σου από την τηλεόραση, είναι μονόδρομος: εμείς μιλάμε, εσύ ακούς! Τουλάχιστον στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι αμφίδρομος και υπάρχει συνεχής συζήτηση. Αυτό είναι πιο υγιές.

Ο Σκοτ συνεχίζει αναφέροντας την Google και το Starlink. Επισημαίνει επίσης την αποστέρηση του ΝΑΤΟ από το δικαίωμα ψήφου.

Η ρωσική στρατηγική είναι πολύ πιο ανώτερη από ό,τι θέλουν να πιστεύουν οι δυτικοί λάτρεις. Γι’ αυτό σου λένε ψέματα! Και οι απώλειες; Κάθε φορά που ακούτε κάποιον στο Fox News να λέει ότι η Ρωσία έχει χάσει πάνω από ένα εκατομμύριο στρατιώτες, αναρωτηθείτε, γιατί η Ουκρανία αρνείται να πάρει πίσω τους νεκρούς της; Αυτή η απάντηση είναι απλή!

Θα έπρεπε να παραδεχτούν τις μεγάλες απώλειές τους και να πληρώσουν τις οικογένειες.

Και τα βίντεο που βλέπετε με απαγωγές ανδρών από τους δρόμους, που τους σύρουν μακριά για να γίνουν κρέας για τα κανόνια; Πόσους μπορούν να συλλάβουν σε μια μέρα, μια εβδομάδα, έναν μήνα;

Οι πάνω από ένα εκατομμύριο ουκρανικές στρατιωτικές απώλειες περιλαμβάνουν λιποτάκτες και άνδρες που έχουν αλλάξει στρατόπεδο. Όσοι έχουν αλλάξει στρατόπεδο συνειδητοποιούν τι πραγματικά σημαίνει αυτό το SMO.

facebook.com

Σκοτ Ρίτερ: Η Ρωσία Κερδίζει Αποφασιστικά τον Πόλεμο

14 Ιουλίου 2026

Γραφει ο Άντονι Γουίτσερ

Το μήνυμα του Σκοτ Ρίτερ είναι πολύ απλό. Η Ρωσία κερδίζει. Ο Πρόεδρος Πούτιν είναι ο αδιαμφισβήτητος ηγέτης του ρωσικού λαού και δεν πρόκειται να αλλάξει τη στρατηγική του. Ο Γκίλμπερτ Ντόκτοροου, δεν ξέρει για τι πράγμα μιλάει και δεν έχει μιλήσει με κανέναν που να έχει σημασία. Οι επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη του ΝΑΤΟ είναι στρατιωτικά ασήμαντες. Ο Πούτιν δεν θα επιτεθεί σε χώρες του ΝΑΤΟ. Θα επικεντρωθεί στο να αποτελειώσει την Ουκρανία. Με το να την ολοκληρώσει, ο Σκοτ Ρίτερ εννοεί την αποναζιστικοποίηση της Ουκρανίας μέχρι τα πολωνικά σύνορα. Φαντάζομαι ότι θα κάνουν πολύ πιο διεξοδική δουλειά από ό,τι έγινε στην Ευρώπη μετά το 1945. Θα εγκαταστήσουν μια φιλορωσική κυβέρνηση στο Κίεβο. Όσο για το πότε θα συμβεί τελικά αυτό, ο Σκοτ λέει ότι μια ημερολογιακή ημερομηνία δεν αποτελεί μέρος της ρωσικής στρατιωτικής στρατηγικής και ποτέ δεν υπήρξε. Θα συνεχιστεί όσο χρειαστεί, μέχρι να καταρρεύσει το καθεστώς του Κιέβου και θα συνεχιστεί η αποναζιστικοποίηση. Φαντάζομαι ότι θα υπάρξουν διαπραγματεύσεις με την Πολωνία, η οποία, άλλωστε, δεν συμπαθεί ούτε τους Ουκρανούς Ναζί. Θα είναι μια πραγματική νίκη που θα τερματίσει αυτόν τον πόλεμο. Αυτό είναι ένα αποτέλεσμα που ο καθηγητής Τζον Τζ. Μερσχάιμερ φαίνεται να μην μπορεί να το φανταστεί. Το μόνο που μπορεί να δει να έρχεται είναι κάποιο είδος «ανακωχής» που θα αφήσει κάποιο είδος «υπολειμματικής Ουκρανίας» γεμάτης από Ναζιστές και Δυτικούς πράκτορες. Δεν νομίζω. Μερικές φορές οι πόλεμοι τελειώνουν πραγματικά με νίκη. Ο πόλεμος του Βιετνάμ είναι ένα παράδειγμα. Νομίζω ότι ο πόλεμος του Ιράν και ο πόλεμος της Ουκρανίας θα καταλήξουν επίσης με νίκη.

tonywicher.substack.com

https://tonywicher.substack.com/p/scott-ritter-russia-is-winning-decisively

Σκοτ Ρίτερ: Η Βλακεία του Ανθρώπου

Το Ρωσικό διυλιστήριο πετρελαίου Kapotnya φλέγεται μετά από επίθεση με ουκρανικό drone

Η βλακεία του ανθρώπου είναι έκδηλη, και όταν λέω «άνθρωπος», εννοώ τον «Γκίλμπερτ Ντόκτοροου».

13 Ιουλίου 2026

Γράφει ο Σκοτ Ρίτερ

Ο Γκίλμπερτ Ντόκτοροου, η άκρως μορφωμένη σύγχρονη εκδοχή της Χένι Πένι , δημοσίευσε ένα νέο άρθρο με τίτλο «Η Ρωσία Χάνει τον Πόλεμο!»

«Όσοι ακούν τον Σκοτ ​​Ρίτερ, τον Συνταγματάρχη ΜακΓκρέγκορ, τον Λάρι Τζόνσον , ξεκινάει ο Ντόκτοροου, στις σχεδόν καθημερινές εμφανίσεις τους σε podcast και πιστεύουν ότι η αδυσώπητη πρόοδος των ρωσικών δυνάμεων στη γραμμή επαφής στο Ντονμπάς, η κίνηση προς τον Δνείπερο και η κατάκτηση ολόκληρου του Ντονμπάς σημαίνει ότι η ΡΩΣΙΚΗ ΝΙΚΗ εξαπατώνται. Όπως λέω εδώ και καιρό, η απώλεια του Ντονμπάς, ακόμη και η απώλεια της Οδησσού, δεν θα αναγκάσει την Ουκρανία να συνθηκολογήσει και δεν θα θέσει τέλος στις ολοένα και πιο καταστροφικές ουκρανικές επιθέσεις σε ρωσικές κρίσιμες υποδομές στον ενεργειακό τομέα.»

Καταρχάς, θέλω να ευχαριστήσω τον Γκίλμπερτ Ντόκτοροου που με συμπεριέλαβε σε παρέα όπως ο Συνταγματάρχης ΜακΓκρέγκορ και ο Λάρι Τζόνσον. Είναι βαθιά τιμή μου.

Αλλά αυτό δεν θα μείνει έτσι, αναπάντητο.

Ο διακεκριμένος απόφοιτος του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ (με άριστα!) και του Πανεπιστημίου Κολούμπια (με άριστα τον Άιβι Λίγκερ!), κάνει αυτή την αρχική απόπειρα πνευματικής αποξένωσης αρκετά εύκολη.

Ο Γκίλμπερτ Ντόκτοροου δεν έχει υπηρετήσει ποτέ στον στρατό και προφανώς δεν κατανοεί την έννοια των στρατιωτικών μαθηματικών: οι μάχες κερδίζονται από την πλευρά που κατέχει τις μπότες που καταλαμβάνουν το έδαφος στο οποίο βρίσκονται, και αυτές οι μπότες σχεδόν πάντα ανήκουν στην πλευρά που σκοτώνει περισσότερους εχθρούς από ό,τι ο εχθρός σκοτώνει αυτούς. Και εδώ ο Ντόκτοροου αναγνωρίζει ότι η Ρωσία βρίσκεται σε καλό δρόμο για να βάλει ρωσικές μπότες στο έδαφος όπου θέλει να βρίσκονται, και ότι αυτό γίνεται επειδή η Ρωσία σκοτώνει περισσότερους Ουκρανούς από ό,τι οι Ουκρανοί σκοτώνουν Ρώσους.

Αλλά ο αξιοσέβαστος ειδικός «Ρωσολόγος» τώρα απορρίπτει αυτή την καθιερωμένη πραγματικότητα και εισάγει τον δικό του μοναδικό φανταστικό τροποποιητή: κανένας από αυτούς τους παράγοντες δεν έχει σημασία, επειδή η Ουκρανία επιτίθεται σε «ρωσικές κρίσιμες υποδομές στον ενεργειακό τομέα».

Το ζήτημα της ρωσικής ενέργειας θα συζητηθεί λεπτομερέστερα αργότερα σε αυτό το άρθρο. 

Καταρχάς, πρέπει να αναφερθούμε σε ορισμένα από τα λεπτότερα σημεία των πνευματικών αποτυχιών του Δρ. Ντόκτοροου σχετικά με την πρότασή του ότι «η Ρωσία χάνει τον πόλεμο!» (Το θαυμαστικό διατηρήθηκε για να υπογραμμιστεί η ψυχική κατάσταση του Ντόκτοροου κατά τη συγγραφή του άρθρου του.)

Όπως παρατηρεί ο Δρ. Ντόκτοροου , 

«Επιπλέον, αυτές οι επιθέσεις βαθιά μέσα στη Ρωσία που στρέφονται εναντίον υποδομών θα μπορούσαν εξίσου εύκολα να στραφούν εναντίον του Προέδρου Πούτιν, εναντίον της οικογένειάς του, εναντίον της Κρατικής Δούμας. Με μια λέξη, η Ρωσική Ομοσπονδία είναι πλέον τόσο ευάλωτη σε «ουκρανικές» επιθέσεις όσο και το Κίεβο στις ρωσικές επιθέσεις. Υπό αυτή την έννοια, ο πόλεμος βρίσκεται τώρα σε αδιέξοδο και στρέφεται εναντίον της Ρωσίας, επειδή το Κίεβο διεξάγει ολοκληρωτικό πόλεμο, ενώ η Ρωσία εξακολουθεί να κρατάει το ένα χέρι πίσω από την πλάτη της, ενώ επιδιώκει την έγκριση της προοδευτικής ανθρωπότητας για την ανεκτικότητα και την ανθρώπινη συμπεριφορά της».

Ας ξεκινήσουμε με τα βασικά: Ήταν ο Ζελένσκι που χρειάστηκε να διαβεβαιωθεί έμμεσα από τον Πούτιν τον Φεβρουάριο του 2022 ότι η Ρωσία δεν είχε σκοπό να σκοτώσει τον Ουκρανό μίνι Φύρερ.

Όχι το αντίστροφο.

Η ιδέα ότι ο Ρώσος Πρόεδρος ή η οικογένειά του περνούν τις νύχτες τους ανησυχώντας για μια επίθεση αποκεφαλισμού που θα εξαπολυθεί από ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη είναι παράλογη.

Γνωρίζω πολλά μέλη της Ρωσικής Κρατικής Δούμας.

Κανένας τους δεν έχει επίσης άυπνες νύχτες.

Ήμουν μόλις στη Μόσχα όταν δέχτηκε επίθεση από εκατοντάδες ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη.

Πέρα από κάποια ταλαιπωρία (η σύνδεση στο διαδίκτυο ήταν υποβαθμισμένη και η πτήση μου καθυστέρησε από το αεροδρόμιο Βνούκοβο, με αποτέλεσμα να χάσω την ανταπόκρισή μου στην Κωνσταντινούπολη), κανείς από όσους είδα στη Μόσχα δεν φαινόταν ιδιαίτερα ανήσυχος από τις προοπτικές μιας επίθεσης από τον ουκρανικό στρατό μη επανδρωμένων αεροσκαφών που θα οδηγούσε σε αλλαγή καθεστώτος.

Στις 18 Ιουνίου του τρέχοντος έτους, επέστρεψα οδικώς στη Μόσχα από μια δεκαήμερη επίσκεψη στο Ντονμπάς και τα Νέα Εδάφη. Καθώς μπαίναμε στη Μόσχα, η Ρωσία δεχόταν επίθεση από ένα τεράστιο κύμα ουκρανικών drones. Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας δήλωσε ότι 555 drones καταρρίφθηκαν σε όλη τη χώρα. Ο δήμαρχος της Μόσχας δήλωσε ότι 180 drones καταρρίφθηκαν μόνο γύρω από τη Μόσχα. Στην γύρω περιοχή της Μόσχας, ένα πολυώροφο κτίριο κατοικιών, μια βιομηχανική εγκατάσταση και αρκετές ιδιωτικές κατοικίες υπέστησαν ζημιές από την επίθεση με drone, η οποία τραυμάτισε επίσης 16.

Ήταν αυτές οι επιθέσεις άβολες για τη Ρωσία;

Ναί.

Ντροπή για τη ρωσική ηγεσία;

Ναί.

Αλλά μοιραίο για το ρωσικό έθνος;

Όχι, όχι.

Αλλά τα πρωτοσέλιδα που διαβάστηκαν σε όλο τον κόσμο επικεντρώθηκαν στις ορατές φλόγες και τα σύννεφα καπνού που ήταν ορατά πάνω από την πυκνοκατοικημένη νοτιοανατολική περιοχή της Καπότνια, όπου βρισκόταν ένα κρίσιμο διυλιστήριο πετρελαίου υπεύθυνο για τον εφοδιασμό της ρωσικής πρωτεύουσας με καύσιμα.

Το διυλιστήριο Kapotnya καλύπτει έως και το 40% της συνολικής αγοράς καυσίμων της Μόσχας, συμπεριλαμβανομένου του 70% των αναγκών της Μόσχας και της γύρω περιοχής σε βενζίνη και ντίζελ.

Είχε δεχθεί επίθεση από την Ουκρανία αρκετές φορές στο παρελθόν, πιο πρόσφατα στα τέλη Μαΐου, όταν η παραγωγική ικανότητα πετρελαίου μειώθηκε κάτω από τα 4 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα. Ωστόσο, έγιναν επισκευές και το διυλιστήριο Kapotnya ανέκαμψε, ξεπερνώντας τα 4,5 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα στην παραγωγή του μέχρι τις 4 Ιουνίου.

Οι επιθέσεις προκάλεσαν ζημιές και στις δύο μονάδες πρωτογενούς απόσταξης πετρελαίου της Kapotnya: η AVT-6, η οποία αντιπροσωπεύει το 53% της δυναμικότητας του εργοστασίου, υπέστη ζημιές κατά την προηγούμενη απεργία της Ουκρανίας στις 16 Ιουνίου, και η μονάδα Euro+, η οποία ευθύνεται για το 47% της παραγωγής της Kapotnya, η οποία τέθηκε ξανά σε λειτουργία σε λιγότερο από μία εβδομάδα.

Στη Μόσχα δεν υπήρχε τρίξιμο των δοντιών, χτύπημα του στήθους ή οποιαδήποτε άλλη επίδειξη από τον πληθυσμό ότι τα πράγματα δεν πήγαιναν καλά.

Σαν να συνεχιζόταν χωρίς διακοπή.

Δέκα ημέρες αργότερα, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν παραδέχτηκε ότι οι ουκρανικές επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη προκαλούσαν κάποια διαταραχή στον ρωσικό ενεργειακό εφοδιασμό. Ο Πούτιν μίλησε σε μια συνάντηση ανώτερων αξιωματούχων του κυβερνώντος κόμματος Ενωμένη Ρωσία και σε μια συνέντευξη που δημοσιεύθηκε το ίδιο βράδυ. «Όσο για τις επιθέσεις εναντίον κρίσιμων υποδομών γενικά», είπε ο Πούτιν στη συνέντευξη, «και ειδικότερα των ενεργειακών υποδομών, φυσικά αυτές οι επιθέσεις στις εγκαταστάσεις υποδομών μας δημιουργούν προβλήματα, αυτό είναι προφανές. Αυτή τη στιγμή, παρατηρούμε μια κάποια έλλειψη, αλλά δεν είναι κρίσιμη».

Κανένας πανικός.

Ούτε από την πλευρά του Ρώσου ηγέτη, ούτε από τον ρωσικό λαό.

Αλλά όχι έτσι ο Γκίλμπερτ Ντόκτοροου, ο οποίος συνέχισε το δοκίμιό του:

«Με παρακίνησαν τα τελευταία νέα που ήθελε να σχολιάσω ο ραδιοτηλεοπτικός φορέας, δηλαδή μια επιτυχημένη επίθεση με drone σε ένα μεγάλο διυλιστήριο κοντά στη Σαμάρα. Κοιτάξτε τον χάρτη: Η Σαμάρα βρίσκεται πάνω από 1.000 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Μόσχας, στην καρδιά της ευρωπαϊκής Ρωσίας. Πρέπει να απέχει σχεδόν 2.000 χιλιόμετρα από το σημείο της Ουκρανίας όπου εκτοξεύτηκαν αυτά τα drones. Αυτή η επίθεση πιθανότατα έγινε με τη χρήση εξαιρετικά προηγμένων drones που παρέχονται από την Ευρώπη, τα οποία καθοδηγούνται από στρατιωτικές πληροφορίες που παρέχονται στην Ουκρανία από τις ΗΠΑ. Με λίγα λόγια, η Ρωσία δέχεται επίθεση από το ΝΑΤΟ, για το οποίο η Ουκρανία είναι απλώς ένας εικονικός πολεμιστής.»

Είναι εκπληκτικό το γεγονός ότι ο Ντόκτοροου, ο γνωστός «παρατηρητής της Ρωσίας», έπεσε θύμα μιας και μόνο αναφοράς για μια «επιτυχημένη» ουκρανική επίθεση με μη επανδρωμένα αεροσκάφη σε «ένα μεγάλο διυλιστήριο» που βρίσκεται κοντά στη Σαμάρα. Ίσως έφταιγε η έκρηξη αδρεναλίνης που ένιωσε όταν ένας «ραδιοτηλεοπτικός παρουσιαστής» του ζήτησε να σχολιάσει την επίθεση.

Ποιος ξέρει.

Αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι στις 12 Ιουλίου ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη έπληξαν το διυλιστήριο πετρελαίου JSC Syzran, το οποίο αποτελεί μέρος της ρωσικής εταιρείας Rosneft.

Σύμφωνα με προκαταρκτική ανάλυση, η επίθεση στόχευε την κρίσιμη μονάδα ELOU-AVT-5 του διυλιστηρίου, η οποία χειρίζεται έως και το 30% της πρωτογενούς δυναμικότητας επεξεργασίας πετρελαίου του διυλιστηρίου Syzran.

Το διυλιστήριο πετρελαίου JSC Syzran βρίσκεται σε απόσταση μεγαλύτερη των 800 χιλιομέτρων (500 μίλια) από τα σύνορα με την Ουκρανία και μπορεί να επεξεργαστεί μεταξύ 8,5 και 8,9 εκατομμυρίων μετρικών τόνων αργού πετρελαίου ετησίως.

Σύμφωνα με αναφορές, οι λειτουργίες στη μονάδα ELOU-AVT-5 έχουν ανασταλεί εν αναμονή επισκευών.

Δηλαδή, κοιτάξτε έναν καταραμένο χάρτη!

Αυτό είναι σοβαρό!

Απλώς ρωτήστε τον Γκίλμπερτ Ντόκτροου.

Αλλά ήταν σοβαρό και τον Φεβρουάριο του 2025, τον Δεκέμβριο του 2025, τον Απρίλιο του 2026 και τον Μάιο του 2026.

Σε καθεμία από αυτές τις ημερομηνίες, ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη έπληξαν το διυλιστήριο πετρελαίου JSC Syzran.

Κάθε φορά που το διυλιστήριο έκλεινε.

Και κάθε φορά το διυλιστήριο επανερχόταν γρήγορα σε λειτουργία.

Όπως ακριβώς θα συμβεί μετά την τελευταία επίθεση.

Δεν χρειάζεται πανικός.

Εκτός, φυσικά, αν σε λένε Γκίλμπερτ Ντόκτοροου.

Επειδή, ξέρετε, «αυτή η επίθεση πιθανότατα πραγματοποιήθηκε με τη χρήση εξαιρετικά προηγμένων μη επανδρωμένων αεροσκαφών που προμηθεύτηκαν από την Ευρώπη, τα οποία καθοδηγούνται από στρατιωτικές πληροφορίες που παρείχαν στην Ουκρανία οι ΗΠΑ».

Ναι.

Η επίθεση πραγματοποιήθηκε με το drone FP-1, κατασκευασμένο από «εξαιρετικά προηγμένο» κόντρα πλακέ («υλικό απορρόφησης ραντάρ») και τροφοδοτούμενο από έναν δικύλινδρο κινητήρα καύσης που περιστρέφει μια ξύλινη έλικα που μπορεί να αναπτύξει ταχύτητες έως και 60 χιλιόμετρα την ώρα.

Δεκάρα.

Πες ότι δεν είναι έτσι, Γκίλμπερτ.

Αυτά είναι προχωρημένα πράγματα.

Είναι κοινό μυστικό ότι από το 2024 η CIA μοιράζεται πληροφορίες για στόχους και παρέχει άλλη υποστήριξη για ουκρανικές επιθέσεις UAV εναντίον ρωσικών πετρελαϊκών εγκαταστάσεων. Η «άλλη υποστήριξη» περιλαμβάνει την ενεργοποίηση αυτού που είναι γνωστό ως δυνατότητα «τερματικής εμπλοκής» μέσω του αναμεταδότη δορυφορικών επικοινωνιών Starlink, ο οποίος, όταν συνδυάζεται με οπτική καθοδήγηση με τη βοήθεια τεχνητής νοημοσύνης για αυτόνομη παρακολούθηση τερματικών, επιτρέπει στο FP-1 να λειτουργεί αποτελεσματικά βαθιά μέσα στη Ρωσία.

Όταν το FP-1 ξεκίνησε να λειτουργεί για πρώτη φορά το 2024, είχε ποσοστό επιτυχίας 70%.

Σήμερα, το ποσοστό αυτό έχει μειωθεί σε μόλις 10%.

Και θα χειροτερεύει μόνο.

Η Ρωσία αρχίζει να κλείνει το δίκτυο Starlink.

Και η Ρωσία αρχίζει να αναπτύσσει πιο προηγμένες δυνατότητες κατά των drones.

Η ιδέα ότι το drone FP-1 θα πρέπει να προωθείται ως ένα σημαντικό σύστημα όπλων του ΝΑΤΟ που επιφέρει αποφασιστικά πλήγματα κατά των ρωσικών υποδομών μέσω του «ομοιώματος πολεμιστή» φαίνεται υπερβολική.

Το FP-1 είναι, αναμφίβολα, ένα μεγάλο μπελάς για τη Ρωσία.

Αλλά αυτό που αγνοεί ο Ντόκτοροου είναι ότι ο πόλεμος με την Ουκρανία δεν είναι μονόδρομος όπου μόνο οι ουκρανικές δυνάμεις με τη βοήθεια της Δύσης καταφέρνουν πλήγματα εναντίον της Ρωσίας.

Ταυτόχρονα, το FP-1 σημειώνει περιστασιακές επιτυχίες εναντίον ρωσικών ενεργειακών υποδομών, η Ρωσία πραγματοποιεί ισχυρές επιθέσεις με βαλλιστικούς πυραύλους και μη επανδρωμένα αεροσκάφη εναντίον ουκρανικών βιομηχανικών και ενεργειακών στόχων.

Αυτές οι επιθέσεις δεν γίνονται «σπασματικές», όπως το FP-1.

Κάνουν «μπουμ».

Οι εγκαταστάσεις που επλήγησαν από τη Ρωσία δεν έχουν υποστεί ζημιές αλλά έχουν καταστραφεί, συμπεριλαμβανομένων πολλών από τα εργοστάσια που χρησιμοποιεί η Ουκρανία για την παραγωγή και τη συναρμολόγηση των drones FP-1.

Αντί να τρέχει τριγύρω σαν το Κοτοπουλάκι ισχυριζόμενος ότι ο ουρανός καταρρέει, ο Ντόκτοροου θα έκανε καλά να μάθει τα γεγονότα και τις λεπτομέρειες για το τι αξιολογεί προτού δεσμευτεί σε μια αφήγηση που είναι ουσιαστικά ελλιπής και αναλυτικά ενοχλητική.

Στη συνέχεια, ο Doctorow μας ενημερώνει για τα εξής: Η σημερινή εφημερίδα New York Times δημοσιεύει ένα άρθρο σχετικά με ένα μυστικό εργοστάσιο στη Γερμανία που παρέχει πλέον στην Ουκρανία μη επανδρωμένα αεροσκάφη ελεγχόμενα από τεχνητή νοημοσύνη. Πρόκειται για ένα υπερσύγχρονο σύστημα επίθεσης και καθιστά τη Γερμανία συνεμπόλεμο, όπως ακριβώς θα ήταν η προηγουμένως προτεινόμενη παράδοση των πυραύλων Taurus.

Εδώ ο Doctorow δείχνει για άλλη μια φορά την άγνοιά του για τις στρατιωτικές υποθέσεις και, ειλικρινά, ως αναλυτής (ζητώ συγγνώμη από το Χάρβαρντ και το Κολούμπια). Μια ελάχιστη δέουσα επιμέλεια σε συνδυασμό με δημοσιογραφική ακεραιότητα θα είχε αναγκάσει τον αυτοαποκαλούμενο «επαγγελματία παρατηρητή της Ρωσίας» να σημειώσει ότι το «μυστικό γερμανικό εργοστάσιο» λειτουργεί από τη γερμανική εταιρεία αμυντικής τεχνολογίας με έδρα τη Βαυαρία, Helsing SE, η οποία ιδρύθηκε το 2021 με κεφάλαια εκκίνησης που παρείχε ο Daniel Elk του Spotify. Το φθινόπωρο του 2024, η Helsing SE υπέγραψε σύμβαση για να παράσχει στην Ουκρανία 4.000 από τα ανώνυμα drones HF-1. Μέχρι τον Νοέμβριο του 2025, περίπου 2.000 drones HF-1, τα οποία χρησιμοποιούν τρία στοιχεία τεχνητής νοημοσύνης – καθοδήγηση τερματικού, καθοδήγηση στο μέσο της διαδρομής και οπτική απόκτηση στόχου – έχουν παραδοθεί στις Ουκρανικές Ειδικές Δυνάμεις, πολλά από τα οποία έχουν χρησιμοποιηθεί σε μάχη.

Επίσης, το 2024, η Helsing SE υπέγραψε σύμβαση για την προμήθεια στην Ουκρανία επιπλέον 6.000 drones X-wing με υποβοήθηση τεχνητής νοημοσύνης—τα HX-2.

Είναι το HX-2 που ο Doctorow παρουσιάζει ως «σύστημα επίθεσης τελευταίας τεχνολογίας», και η παροχή του οποίου καθιστά τη Γερμανία «συν-εμπόλεμη» η οποία πρέπει να δεχθεί επίθεση από τη Ρωσία «τώρα».

Να τα ψιλά γράμματα που ο Ντόκτοροου δεν θα σας πει, είτε επειδή είναι διανοητικά τεμπέλης ως δημοσιογράφος, είτε επειδή δεν καταλαβαίνει τίποτα από τον σύγχρονο πόλεμο, είτε και τα δύο.

Καταρχάς, το HF-1 είναι χάλια.

Οι Ουκρανικές Ειδικές Δυνάμεις αρνούνται να το χρησιμοποιήσουν.

Το 40% του αποθέματος των παρεχόμενων drones παραμένει αποθηκευμένο, αχρησιμοποίητο.

Γιατί; Δεν λειτουργεί—το υπερβολικά διαφημισμένο σφάλμα των εξαρτημάτων τεχνητής νοημοσύνης.

Είναι πολύ ακριβό.

Και δεδομένης της θνησιμότητας του πολέμου με μη επανδρωμένα αεροσκάφη, όπου οι κυνηγοί γίνονται θύματα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, οι Ουκρανοί θεωρούν το HF-1 ως παγίδα θανάτου – υπερβολικό ρίσκο για πολύ μικρό κέρδος.

Και έχουν την ίδια άποψη για το HX-2, το οποίο στις αρχικές δοκιμές μάχης που διεξήγαγαν οι Ουκρανικές Ειδικές Δυνάμεις είχε ένα εκπληκτικό ποσοστό αποτυχίας εκτόξευσης 75%.

Επιπλέον, το HX-2 που ο Doctorow ισχυρίζεται ότι είναι «υπερσύγχρονο» είναι απλώς ένα γερμανικό αντίγραφο του εξαιρετικά ανώτερου ρωσικού πυρομαχικού Lancet που έχει καταστρέψει τις ουκρανικές επιχειρήσεις στα μετόπισθεν από το 2022.

Αλλά το μεγαλύτερο λάθος που κάνει ο Doctorow είναι ότι συγχέει το HX-2 με τα drones βαθιάς επίθεσης που χρησιμοποιεί η Ουκρανία για να επιτεθεί στις υποδομές της Ρωσίας.

Τόσο το HF-1 όσο και το HX-2 είναι αυστηρά όπλα υποστήριξης πεδίου μάχης.

Δεν είναι ανάλογα με το ήδη συζητημένο FP-1 που έχει χρησιμοποιηθεί για την επίθεση στον πετρελαϊκό και ενεργειακό τομέα της Ρωσίας.

Έτσι, στο τέλος, η μεγάλη «αποκάλυψη» του Ντόκτοροου αποδεικνύεται ότι είναι μια αποτυχία—ένα γιγάντιο «μπιφτέκι χωρίς τίποτα».

Ακριβώς όπως και η υπόλοιπη υποκείμενη ανάλυση της κατάστασης από τον Ντόκτοροου:

«Οι συνέπειες αυτών των επιθέσεων σε υποδομές, στις επιθέσεις σε ρωσικά πετρελαιοφόρα εντός της Ρωσίας καθώς και στην ανοιχτή θάλασσα, είναι ότι η Ρωσία έχει σοβαρές ελλείψεις καυσίμων σε πολλές περιοχές. Έχει πλέον απαγορεύσει την εξαγωγή καυσίμου ντίζελ, προκειμένου να αντισταθμίσει τις ελλείψεις στην εγχώρια αγορά. Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Νόβακ μόλις ανακοίνωσε ότι η Ρωσία εισάγει διυλισμένο πετρέλαιο.

Αυτή η κατάσταση δεν αποτελεί πλέον απλώς μια ταλαιπωρία για τους ιδιοκτήτες αυτοκινήτων σε κάποια περιοχή. Θα παραλύσει τη ρωσική βιομηχανία, συμπεριλαμβανομένης της στρατιωτικής βιομηχανίας, εάν συνεχιστεί και κλιμακωθεί, κάτι που τώρα φαίνεται πιθανό.

Σημειώστε ότι μέχρι πρόσφατα η Ρωσία αντιπροσώπευε το 12% των παγκόσμιων εξαγωγών ντίζελ. Αυτή η απώλεια τώρα αυξάνει το κόστος των καυσίμων παγκοσμίως.»

Ναι, ο αναπληρωτής πρωθυπουργός Αλεξάντερ Νόβακ δήλωσε σε σύσκεψη για τον ενεργειακό τομέα που συγκάλεσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν στις 8 Ιουλίου ότι η κυβέρνηση είχε σταματήσει τις εξαγωγές ντίζελ για να ενισχύσει την εγχώρια προσφορά.

«Σήμερα, επιβλήθηκε απαγόρευση στις εξαγωγές ντίζελ και αυτό θα μας επιτρέψει να αυξήσουμε τις προμήθειες στην εγχώρια αγορά», δήλωσε ο Νόβακ.

Η Ρωσία, πρόσθεσε ο Νόβακ, θα ξεκινήσει επίσης να εισάγει καύσιμα αυτόν τον μήνα για να βοηθήσει στη σταθεροποίηση της αγοράς, και η προγραμματισμένη συντήρηση στα διυλιστήρια πετρελαίου θα αναβληθεί, διατηρώντας την εγχώρια παραγωγή.

Οι ελλείψεις καυσίμων οφείλονται στις ουκρανικές επιθέσεις που έχουν θέσει εκτός λειτουργίας πολλά ρωσικά διυλιστήρια πετρελαίου. Ο Νόβακ επικαλέστηκε επίσης την αυξανόμενη εποχιακή ζήτηση που συνδέεται με τη συγκομιδή.

Αλλά αυτό δεν ήταν το πρώτο ροντέο του Νόβακ: τον Σεπτέμβριο του 2025, ο Νόβακ είχε ανακοινώσει ότι η Ρωσία είχε παρατείνει την απαγόρευση εξαγωγών βενζίνης και είχε εισαγάγει νέους περιορισμούς στις αποστολές ντίζελ μέχρι το τέλος του έτους, προκειμένου να σταθεροποιήσει τις εγχώριες προμήθειες καυσίμων.

Ο λόγος;

Ουκρανικές επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη σε ρωσικά διυλιστήρια πετρελαίου.

Και ο ουρανός δεν έπεσε.

Ούτε θα συμβεί αυτό σήμερα, παρά τα όσα πιστεύει ο Ντόκτοροου.

Απαντώντας στην τελευταία ανακοίνωση του Νόβακ, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν σημείωσε ότι ο ενεργειακός τομέας της Ρωσίας διαθέτει ένα από τα μεγαλύτερα αποθέματα εφοδιασμού στον κόσμο. Έδωσε εντολή στις πετρελαϊκές εταιρείες να μην διατηρούν τα πλεονάζοντα καύσιμα ως αποθέματα για τα δικά τους δίκτυα πρατηρίων καυσίμων, αλλά να μοιράζονται τις προμήθειες με ανεξάρτητους λιανοπωλητές.

Ήταν ήρεμος.

Επειδή αυτό δεν ήταν κρίση.

Απλώς μια προσωρινή ταλαιπωρία.

Μια κατάσταση από την οποία η Ρωσία θα ανακάμψει εν καιρώ.

Κανένας πανικός.

Καμία υπερβολική αντίδραση.

Μείνετε στην πορεία.

Προς τη νίκη.

Αλλά ένα τέτοιο αποτέλεσμα είναι απαράδεκτο για τον Γκίλμπερτ Ντόκτοροου.

Αλλά για τη Ρωσία, καταλήγει, πρέπει να υπάρξει μια κατάλληλη απάντηση στην πλέον αναπτυσσόμενη υπαρξιακή απειλή: τα εργοστάσια που παράγουν αυτά τα drones, όπου κι αν βρίσκονται, στη Γερμανία ή αλλού, πρέπει να καταστραφούν. Τώρα! Εάν η Ρωσία δεν αναλάβει δράση, θα χάσει τον πόλεμο και θα χάσει την κυριαρχία της, ανεξάρτητα από το πόσες ομιλίες θα κάνει ο Πρόεδρος Πούτιν καλώντας τους πολίτες του να ηρεμήσουν και να αγνοήσουν τι τους συμβαίνει.

Ας το ξεκαθαρίσουμε αυτό.

Δεν υπάρχει πλέον καμία υπαρξιακή απειλή για τη Ρωσία.

Τουλάχιστον καμία που ο Γκίλμπερτ Ντόκτοροου μπορεί να ορίσει με γεγονότα.

Τα γερμανικά εργοστάσια κατασκευής drones δεν αποτελούν καμία απειλή για τη Ρωσία.

Και η Ρωσία βρίσκεται στη διαδικασία εξουδετέρωσης των ουκρανικής κατασκευής και κατευθυνόμενων από τη CIA μη επανδρωμένων αεροσκαφών, τα οποία ευθύνονται για τις επιθέσεις στις πετρελαϊκές και ενεργειακές υποδομές της Ρωσίας.

Η επίθεση στη Γερμανία ( Τώρα!) , επιμένει ο Ντόκτοροου) δεν θα έλυνε τίποτα, αφού τα γερμανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη δεν αποτελούν απειλή.

Θα μπορούσε, ωστόσο, να σύρει τη Γερμανία και το ΝΑΤΟ σε μια άμεση αντιπαράθεση με τη Ρωσία, η οποία θα ανατρέψει τους ίδιους τους αλγόριθμους που καθοδηγούν τα στρατιωτικά μαθηματικά που έχουν ως αποτέλεσμα η Ρωσία να κινείται σταθερά προς τη νίκη επί της Ουκρανίας και της συλλογικής Δύσης, συμπεριλαμβανομένης της Γερμανίας.

Αυτό ακριβώς θέλουν η Ουκρανία και οι Δυτικοί αφέντες της.

Γι’ αυτό και ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δεν θα ασχοληθεί με τέτοιες ανοησίες.

Αυτό φυσικά εγείρει το ερώτημα γιατί ο Γκίλμπερτ Ντόκτοροου, ο αυτοαποκαλούμενος ειδικός σε όλα τα ρωσικά, θα προωθούσε μια πορεία δράσης τόσο προφανώς επιζήμια για την ευημερία του ρωσικού έθνους και του λαού του;

Η απάντηση γίνεται προφανής όταν κάποιος καταλάβει ότι ολόκληρη η στρατηγική πίσω από την κατασκευή ενός κλίματος κρίσης καθοδηγείται από τις δυτικές μυστικές υπηρεσίες.

Αν μοιάζει με πάπια, περπατάει σαν πάπια και κραυγάζει σαν πάπια, πιθανότατα είναι πάπια.

Αλλά αυτό είναι ένα ζήτημα για άλλη φορά.

Προς το παρόν, απλώς σκεφτείτε την ιδέα ότι η βλακεία του ανθρώπου είναι έκδηλη και ότι όταν λέω «άνθρωπος», εννοώ «Γκίλμπερτ Ντόκτοροου».

(Η ανάλυση στην οποία στηρίζεται αυτό το άρθρο επηρεάστηκε από τις εμπειρίες μου κατά τη διάρκεια του πιο πρόσφατου ταξιδιού μου στη Ρωσία. Αυτό το ταξίδι κατέστη δυνατό χάρη στις γενναιόδωρες δωρεές αναγνωστών και υποστηρικτών. Σχεδιάζονται μελλοντικές επισκέψεις στη Ρωσία, με στόχο την αποτύπωση της πραγματικότητας αυτής της γης και του λαού της και την επαναφορά της στο αμερικανικό κοινό. Παρακαλώ σκεφτείτε να κάνετε δωρεά, ώστε να συνεχιστεί αυτό το σημαντικό έργο.)

 

Συζήτηση σχετικά με αυτήν την ανάρτηση

Κάθλιν ΜακΚρόσκι: Ευχαριστώ, Σκοτ! Παράτησα το “Dr. Oh” πριν από πάνω από ένα χρόνο. Μηδενικό περιεχόμενο. Εσύ, ο Λάρι, ο Συνταγματάρχης ΜακΓκρέγκορ, η Νίμα, ο Λόρενς Γουίλκερσον και η Ρέιτσελ Μπλέβινς είστε οι καλύτεροι! Για πραγματικά πολεμικά νέα, στο YouTube δείτε Ruslan Belov, Military Summary και Borzzikman.

Τζον Γουέμπστερ: Θα μπορούσε, ωστόσο, να σύρει τη Γερμανία και το ΝΑΤΟ σε μια άμεση αντιπαράθεση με τη Ρωσία, η οποία θα ανατρέψει τους ίδιους τους αλγόριθμους που καθοδηγούν τα στρατιωτικά μαθηματικά που οδηγούν τη Ρωσία να κινείται σταθερά προς τη νίκη επί της Ουκρανίας και της συλλογικής Δύσης, συμπεριλαμβανομένης της Γερμανίας.

Αυτό ακριβώς θέλουν η Ουκρανία και οι Δυτικοί αφέντες της.

Ευχαριστώ για αυτό το άρθρο, Σκοτ. Με ενοχλεί που άνθρωποι σαν τον Ντόκτοροου διστάζουν από το να είναι ένθερμοι υποστηρικτές σε διστακτικούς από τη μια μέρα στην άλλη. Η Ρωσία διεξάγει αυτόν τον πόλεμο σωστά. Αποφεύγουν να «προκληθούν» ώστε να κάνουν κάτι που θα έδινε στο ΝΑΤΟ μια δικαιολογία για κλιμάκωση. (Παρεμπιπτόντως, υποψιάζομαι έντονα ότι υπάρχουν στοιχεία στο ΝΑΤΟ που προσεύχονται να ΜΗΝ προκληθούν επειδή γνωρίζουν ότι οι ερασιτέχνες και οι τρελοί ανάμεσά τους θα ενισχυθούν από αυτό και ότι αυτό θα τους ρουφήξει σε απρόβλεπτο χάος. Η MI6 είναι ηλίθιοι, αλλά είναι λογικοί ηλίθιοι).

Κάποιοι (όπως ο Boyd-Barret) επιπλήττουν τον Πούτιν ότι «τα βάζει κάτω» στον Ντόναλντ. Ο Πούτιν είναι επαγγελματίας. Έχει να κάνει με ένα χαλαρό κανόνα, αλλά ξέρει ότι οι κανόνες κάτω από τον Τραμπ δεν είναι τόσο χαλαροί. Μπορεί να είναι επικίνδυνοι. Εκτός αν πρέπει – καλύτερα να μην το κάνετε αυτό. Το να μάθεις να «διαβάζεις» έναν εχθρό είναι μέρος της τέχνης της σύγκρουσης. Οι στρατηγοί μπορεί να είναι ανίκανοι, αλλά μερικές από τις μονάδες τους είναι τρομακτικά αποτελεσματικές. Αποφύγετέ τους.

Σε οποιαδήποτε σύγκρουση με έναν εχθρό, θα αντεπιτεθούν. Πρέπει να είσαι προετοιμασμένος να δεχτείς τιμωρία. Η Ρωσία δεν ήθελε αυτή τη μάχη – είναι προϊόν της δυτικής αλαζονείας και δολιότητας. Πρέπει να συντρίψουν το ΝΑΤΟ και αυτό κάνουν. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν γίνονται λάθη, αλλά αυτό που πάντα με εντυπωσίαζε στους Ρώσους είναι ο στωικός τρόπος με τον οποίο ανακάμπτουν έχοντας κάνει λάθη. Η πίστη είναι κρίσιμη για τη νίκη.

Οι φίλοι του καλού καιρού όπως ο Ντόκτοροου έχουν διαφορετική ατζέντα. Ο Λένιν το αποκαλούσε μικροαστικό. Ξεσπάσματα θυμού. Μια παιδική διαταραχή.

Κάτι συμβαίνει στη Ρωσία που ξεπερνά τα μάτια των περισσότερων παρατηρητών και σχεδόν όλων των σχολιαστών. Κοιτάζουν ξανά το παρελθόν τους. Ανακαλύπτουν ότι η ΕΣΣΔ δεν ήταν ΚΑΘΟΛΟΥ απαίσια. Η ιστορία τους ενθαρρύνει να επιστρέψουν και να υιοθετήσουν μια διαφορετική πορεία. Η Δύση χτύπησε την εμπιστοσύνη της Ρωσίας και τους είπε ότι η ιστορία είχε τελειώσει. Ο πόλεμος τους δίνει πίσω την αυτοπεποίθηση. Γι’ αυτό πολλοί από εμάς στη Δύση τους υποστηρίζουμε. Γνωρίζουμε ότι το δυτικό μοντέλο είναι ελαττωματικό και βάναυσο.

Είναι ενδιαφέρον ότι ο Ζαλουζνί έκανε ένα σχόλιο ακριβώς στην αρχή της σύγκρουσης, όταν παρατήρησε ότι (σε ​​σχέση με την Ουκρανία) τα έθνη μερικές φορές γεννιούνται μέσα σε πολέμους. Η Ρωσία βρίσκεται σε διαδικασία αναγέννησης. Το έχετε παρατηρήσει αυτό. Μερικές φορές το παρακάνετε και γίνεστε συναισθηματικοί – αλλά έχετε κάθε δικαίωμα, όπως και οι Ρώσοι. Συνέχισε την πορεία σου. Μην παρασύρεσαι, Ρωσία.

Κάρελ ΝτεΚάντ: Άλλο ένα εξαιρετικό άρθρο από τον κ. Ρίτερ. Πολλές ευχαριστίες. Το κύριο πρόβλημα στη «Δύση» είναι προφανώς η κατάσταση με τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης/τον τύπο.

Πρώτον, ο πλήρης αποκλεισμός/απαγόρευση όλων των ρωσικών ειδήσεων μέσω τακτικών μέσων. Δεύτερον, η παντελής απουσία ισορροπημένων ειδήσεων σχετικά με το τι πραγματικά συμβαίνει στον πόλεμο της Ουκρανίας. Σχεδόν όλες οι εφημερίδες είναι αντιρωσικές και όλα τα άρθρα που σχετίζονται με το τι συμβαίνει είναι φιλοουκρανικά.

Επίσης, ως αναγνώστης, τις περισσότερες φορές δεν υπάρχει η δυνατότητα να δημοσιεύσετε σχόλια, καθώς τα περισσότερα θα μπλοκαριστούν για αυτό το θέμα. Ως αναγνώστης μπορείτε να κάνετε μόνο δύο πράγματα: να διαβάσετε ό,τι γράφεται ή να το αγνοήσετε και να προχωρήσετε σε κάτι άλλο.

Στην τηλεόραση τα πράγματα είναι ακόμη χειρότερα, καθώς όλες οι αναφορές είναι 100% υπέρ των Ουκρανών (=Η Ρωσία χάνει! ΠΑΜΕ ΟΥΚΡΑΝΙΑ!). Μόνο μέσω του διαδικτύου μπορεί κανείς να βρει περισσότερες πληροφορίες. Ουσιαστικά, όλες οι τακτικές ειδησεογραφικές πλατφόρμες στη Δύση αναφέρουν το ίδιο πράγμα: Η Ρωσία χάνει και οι γενναίοι Ουκρανοί όχι μόνο αντιστέκονται, αλλά τώρα κερδίζουν. Δεν υπάρχουν άλλες ειδήσεις. Οι επικριτές ή άλλοι ειδικοί δεν προσκαλούνται. Δεν υπάρχει πλέον εξισορρόπηση των ειδήσεων.

Στη χώρα μου (Ολλανδία) το 90% του πληθυσμού πιστεύει ότι η Ρωσία χάνει (αν και κάποιοι μερικές φορές δείχνουν μια μικρή αμφιβολία όταν πιεστούν να συζητήσουν λίγο περισσότερο το θέμα). Οι περισσότεροι δεν ενδιαφέρονται πραγματικά και ανησυχούν περισσότερο για το συνεχώς αυξανόμενο κόστος ενέργειας και το γενικό κόστος ζωής.

Θα είναι μια δύσκολη κρίση για πολλούς, όταν η Ρωσία θα διασπάσει τις τελευταίες άμυνες των ολοένα και πιο καταρρέουσων ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων.

Πώς θα διαστρεβλωθεί αυτό το σκληρό, παγωμένο γεγονός, αναρωτιέμαι;…

Ρόμπερτ Βέρνον: Άρνηση, άρνηση, άρνηση. Συσκότιση, συσκότιση, συσκότιση. Μια πολύ ενδιαφέρουσα πρόσφατη ακρόαση του Κογκρέσου σχετικά με το πρόγραμμα MK ULTRA της CIA μπορεί να σας δώσει μια εικόνα για το ερώτημά σας. https://youtu.be/dpQulJS-R50?is=2tRaonBX9KRMZ4hF

Ranger1221regnaR : Ο Γκίλμπερτ Ντόκοτροου έχει γίνει σαν τόσα πολλά κοντόφθαλμα, κακώς ερευνημένα παπαγαλάκια κρατικών αφηγήσεων.

Τα αντεπιχειρήματά σου, Σκοτ, ξεχωρίζουν εξαιρετικά ως λογικά, βασισμένα σε γεγονότα και καλά αιτιολογημένα. Ο Ντόκοτροου δεν είναι ομότιμος σου, ούτε καν πνευματικά ισάξιός σου, είναι ένας ακόμη άστοχος εκπρόσωπος της κρατικής βούλησης, και αυτό φαίνεται στην έλλειψη λάμψης στη γραφή και τη λογική του.

Σας ευχαριστώ που αφιερώσατε χρόνο για να αντικρούσετε τους ισχυρισμούς αυτού του ηλίθιου και να παρουσιάσετε σαφή, αιτιολογημένα και λογικά στοιχεία για τις επιτυχίες της Ρωσίας και τη στωικότητά της απέναντι σε μικρές δυσκολίες.

Η Ρωσία θα επιτύχει τους στόχους της, με τους δικούς τους όρους, όχι της Ουκρανίας ή του ΝΑΤΟ, και θα συνεχίσει να απορροφά τις μικρές δυσκολίες του SMO.

Καταλαβαίνω το επιχείρημά σας σχετικά με το γιατί η Ρωσία δεν έχει ακόμη επιτεθεί σε εργοστάσια όπλων σε χώρες του ΝΑΤΟ, αλλά εξακολουθώ να ανησυχώ ότι αυτό δίνει στα μέλη του ΝΑΤΟ που υποστηρίζουν την Ουκρανία χρόνο να αντιμετωπίσουν τις προσπάθειες της Ρωσίας. Ωστόσο, βλέπω την οικονομική κατάρρευση των μελών του ΝΑΤΟ ως λόγο για να κάνουν πόλεμο με τη Ρωσία για αυτά. Δέχομαι ότι εάν τα μέλη του ΝΑΤΟ δεν έχουν τα οικονομικά για αυτό και δεν μπορούν να λάβουν δάνεια για αυτό, μπορεί να μην είναι σε θέση να πάνε σε πόλεμο με τη Ρωσία και να υποστούν οικονομική κατάρρευση, χωρίς τη συνήθη «ρήτρα διαφυγής» που λέει ότι στέλνουν τους πολίτες τους να πεθάνουν γι’ αυτά.

Κοιτάζοντας την Ουκρανία, βλέπω μια χώρα βαθιά χρεωμένη, που μπορεί να συνεχίσει τον αγώνα της μόνο λόγω του υπερβολικού ποσού χρημάτων που της δανείστηκαν. Χρήματα που προέρχονται από τα ίδια τα ταμεία της Δύσης, από έθνη που τα ίδια καταρρέουν γρήγορα στην τρύπα χρέους που έχουν δημιουργήσει. Αναρωτιέμαι, ποιος πραγματικά θα μπορούσε να χρηματοδοτήσει χώρες του ΝΑΤΟ σε έναν πόλεμο εναντίον της Ρωσίας, με τον ίδιο τρόπο που έχουν χρηματοδοτήσει την Ουκρανία; Οι ΗΠΑ; Οι ΗΠΑ έχουν ένα τεράστιο χρέος, αλλά πιθανότατα έχουν πολύ, πολύ βαθιά ταμεία. Πρόκειται για μια χώρα που, ενώ έχει τεράστιο χρέος, μπορεί ακόμα να στείλει τον στρατό της σε άλλα μέρη του κόσμου για να πολεμήσει εναντίον άλλων και μπορεί ακόμα να προσφέρει να αγοράσει ολόκληρες χώρες.

Αν ήθελαν, αναρωτιέμαι, θα μπορούσαν οι ΗΠΑ να χρηματοδοτήσουν τον υπόλοιπο στρατό του ΝΑΤΟ για τους σκοπούς ενός πολέμου με τη Ρωσία, με τον ίδιο τρόπο που έκανε το ΝΑΤΟ με την Ουκρανία; Αν η απάντηση είναι ναι, τότε θα εξακολουθούσαν να λειτουργούν οι προσπάθειες της Ρωσίας να μην κλιμακωθεί η κατάσταση;

Ωστόσο, αυτές είναι τακτικές αποφάσεις και ελπίζω ότι οι τακτικές της Ρωσίας για την αποφυγή της κλιμάκωσης και την επίτευξη των στόχων της θα στεφθούν με επιτυχία. Μέχρι τότε, όμως, θα ανησυχώ ότι αυτό δίνει στο ΝΑΤΟ πολύ χρόνο, αλλά εγώ είμαι ένας έμπειρος άνθρωπος που ανησυχεί, ενώ εσύ είσαι ένας έμπειρος Πολεμιστής, Δημοσιογράφος και Διπλωμάτης.

Αθλιβερός Ντέιβ: Μια συζήτηση μεταξύ Ρίτερ και Ντόκτοροου θα ήταν αξιοθέατη.

Νταϊάνα Ριντ-Μιέντεμα: Σας ευχαριστώ για το άρθρο της 13ης/26ης Ιουλίου “Η Ηλιθιότητα του Ανθρώπου” σχετικά με τον Δρ. Γκίλμπερτ Ντόκτοροου. Ο Ιεζεκιήλ 13:1-9 αποκάλυψε ΨΕΥΔΟΠΡΟΦΗΤΕΣ στο Ισραήλ και το Άγιο Πνεύμα εξακολουθεί να το κάνει αυτό με τα περισσότερα μέσα ενημέρωσης, ψευδείς “χριστιανικές” φωνές όπως ο αείμνηστος Λ. Γκράχαμ, και ψευδείς φρουρούς όπως ο “Ρωσικός Παρατηρητής” Δρ. Γκίλμπερτ Ντόκτοροου.

Ιεζεκιήλ 13:1-9 (NLT)

13 Τότε μου ήρθε αυτό το μήνυμα από τον Κύριο: 2 «Γιε ανθρώπου, προφήτευσε ενάντια στους ψευδοπροφήτες του Ισραήλ, που επινοούν τις δικές τους προφητείες. Πες τους: “Ακούστε τον λόγο του Κυρίου. 3 Αυτό λέει ο Κύριος ο Θεός: Τι θλίψη περιμένει τους ψευδοπροφήτες, που ακολουθούν τις δικές τους φαντασιώσεις και δεν έχουν δει τίποτα απολύτως!”

4 «Ω, λαέ Ισραήλ, αυτοί οι προφήτες σας είναι σαν τσακάλια που σκάβουν στα ερείπια. 5 Δεν έκαναν τίποτα για να επισκευάσουν τα ρήγματα στα τείχη γύρω από το έθνος. Δεν το βοήθησαν να σταθεί σταθερό στη μάχη την ημέρα του Κυρίου. 6 Αντίθετα, είπαν ψέματα και έκαναν ψευδείς προβλέψεις. Λένε: “Αυτό το μήνυμα είναι από τον Κύριο”, παρόλο που ο Κύριος δεν τους έστειλε ποτέ. Κι όμως περιμένουν από αυτόν να εκπληρώσει τις προφητείες τους! 7 Μπορεί τα οράματά σας να είναι κάτι άλλο παρά ψευδή αν λέτε: “Αυτό το μήνυμα είναι από τον Κύριο”, ενώ εγώ δεν σας έχω μιλήσει καν;

8 «Γι’ αυτό, να τι λέει ο Κύριος Κύριος: Επειδή αυτά που λέτε είναι ψευδή και τα οράματά σας είναι ψέματα, θα σταθώ εναντίον σας, λέει ο Κύριος Κύριος. 9 Θα υψώσω τη γροθιά μου ενάντια σε όλους τους προφήτες που βλέπουν ψευδή οράματα και κάνουν ψευδείς προβλέψεις, και θα εξοριστούν από την κοινότητα του Ισραήλ. Θα σβήσω τα ονόματά τους από τα βιβλία των Ισραηλιτών, και δεν θα ξαναπατήσουν το πόδι τους στη γη τους. Τότε θα γνωρίσετε ότι εγώ είμαι ο Κύριος Κύριος». ΤΟ ΤΕΛΟΣ

Γκόρντι Λεμονς: Σε ευχαριστώ Σκοτ, παρακολουθώ τις παρατηρήσεις σου ακόμη και πριν από τα γελοία «όπλα μαζικής αποπροσανατολισμού» και τις βρίσκω σωστές, εκτός φυσικά από μερικές απορίες σχετικά με τον ακριβή χρόνο ορισμένων επερχόμενων αξιοθέατων. Καμία λεπτομέρεια. Σταμάτησα να ακούω τον κ. Ντόκτοροου μετά τη δεύτερη φορά που τον άκουσα στην εκπομπή «Judging Freedom» του Δικαστή Ναπολιτάνο, ακόμη και για αυτόν τον πρώην οδηγό μηχανοκίνητου μεταγωγικού του Σώματος Πεζοναυτών, η ανάλυσή του (;) δεν είχε καμία κατανόηση της στρατιωτικής πραγματικότητας επί τόπου. Όπως έχετε επισημάνει επανειλημμένα εσύ και τόσοι πολλοί φίλοι και συνεργάτες σου, αν κάποιος θέλει να μάθει τι σκέφτονται οι Ρώσοι, άκου τι λένε, όχι τι νομίζεις ότι λένε/σκέφτονται. Όσο για μια συζήτηση μεταξύ Σκοτ ​​και Ντόκτοροου; Γιατί να μπει στον κόπο. Semper Fi.

Μια Φορά Ακριβώς Εδώ Ακριβώς Τώρα: Αγαπητέ Σκοτ. Μπορεί να μην θυμάσαι, αλλά σου ζήτησα στο Russia House πριν από περίπου ένα χρόνο να πάρω συνέντευξη από τον Δρ. Βλαντιμίρ Μπρόβκιν, έναν αξιότιμο καθηγητή, έναν έντιμο πρώην ακαδημαϊκό εκπαιδευτικό του Χάρβαρντ και συγγραφέα. Είναι εξαιρετικός. Έχει ακεραιότητα. Ο πρώην συνάδελφός του πριν από 3 ή 4 δεκαετίες ήταν ο Δρ. Γκίλμπερτ Ντόκτοροου. Πέρυσι, ο Δρ. Μπρόβκιν, με τον ευγενικό, γλυκό του τρόπο, τον προκάλεσε σε μια συζήτηση και φυσικά αγνοήθηκε. Αλλά στη συνέχεια, στο κανάλι του στο YT, με τους 100 συνδρομητές, διέλυσε ρητορικά τις ανόητες αηδίες του Ντόκτοροου σαν να είναι ένας τρίτης κατηγορίας, αλαζόνας πράκτορας της MI6 τρίτης δημοτικού. Βλέπεις, ακολούθησαν 2 διαφορετικούς δρόμους. Ο ένας συνέχισε να γράφει συναρπαστικά ιστορικά βιβλία, ο άλλος, ένας αμειβόμενος Δυτικός Νεοτροτσκιστής προπαγανδιστής. Μάντεψε ποιος έγινε πλούσιος αλλά δεν έγραψε ποτέ βιβλίο, απ’ όσο ξέρω, και μαντέψτε ποιος έγραψε καταπληκτικά βιβλία και στα αγγλικά και στα ρωσικά; Το μαντέψατε; Ελπίζω να το κάνετε ακόμα, γιατί θα ήταν υπέροχο αν μπορούσατε να επαναφέρετε τον Δρ. Μπρόβκιν πίσω στο ρωσικό κοινό, καθώς και να αποκτήσετε την ευρωπαϊκή του οπτική. Το αξίζει πραγματικά. Και όλοι θα μαθαίναμε κάτι. Τρέφω βαθύ θαυμασμό για τον Σκοτ. Είμαι μαζί σου εδώ και πολύ καιρό! Ευχαριστώ που με κρατάς σε εγρήγορση σε πολλές περιπτώσεις. Με αληθινή ειλικρίνεια! -A

scottritter. 

Tags: slide3
Στείλτε μας τα άρθρα σας στο [email protected]
Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο "Triklopodia.gr", μπορεί να μας ενημερώσει, στο "[email protected]" ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

Παρόμοια Άρθρα

Snyder: Θα υπάρξει μια ολοκληρωτική μάχη για τον έλεγχο των Στενών του Ορμούζ, και οι επιπτώσεις είναι συγκλονιστικές
ΔΙΕΘΝΗ

Snyder: Θα υπάρξει μια ολοκληρωτική μάχη για τον έλεγχο των Στενών του Ορμούζ, και οι επιπτώσεις είναι συγκλονιστικές

by admin
3 ώρες ago
Οι αποσιωπημένες συνέπειες ενός πυρηνικού πλήγματος δύο κιλοτόνων στην Ουκρανία: Η ανάλυση που σοκάρει
ΔΙΕΘΝΗ

Οι αποσιωπημένες συνέπειες ενός πυρηνικού πλήγματος δύο κιλοτόνων στην Ουκρανία: Η ανάλυση που σοκάρει

by admin
3 ώρες ago
Πρώτη νίκη των πολιτών για τις νέες ταυτότητες;
Slider

Πρώτη νίκη των πολιτών για τις νέες ταυτότητες;

by admin
3 ώρες ago
ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΑ ΕΝΗΛΙΚΩΝ ΧΩΡΙΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ.
Slider

ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΑ ΕΝΗΛΙΚΩΝ ΧΩΡΙΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ.

by admin
5 ώρες ago
Next Post
Snyder: Θα υπάρξει μια ολοκληρωτική μάχη για τον έλεγχο των Στενών του Ορμούζ, και οι επιπτώσεις είναι συγκλονιστικές

Snyder: Θα υπάρξει μια ολοκληρωτική μάχη για τον έλεγχο των Στενών του Ορμούζ, και οι επιπτώσεις είναι συγκλονιστικές

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ [email protected]

Newsletter

Ενημερώσου πρώτος για τα τελευταία μας άρθρα, ειδήσεις και εκπληκτικές προσφορές! Μείνε συντροφιά με την πιο ανεβαστική πηγή πληροφοριών και ανακαλύψεις. Η περιπέτεια ξεκινάει με ένα κλικ!.
SUBSCRIBE

Κατηγορίες

Χρήσιμα Links

  • Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
  • Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)
  • Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
  • Ελληνική Εθνική Οδική Βοήθεια (ΕΕΟΒ)
  • Σελίδα Εργασίας του ΟΑΕΔ

Ποιοι είμαστε

Καλωσορίσατε στον κόσμο της Τρικλοποδιας, της πιο ανεβαστικής πηγής ειδήσεων που αναδεικνύει τον ευφάνταστο τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα γεγονότα! Εδώ και 15 χρόνια, παρέχουμε μια μοναδική μίξη από ειδήσεις, χιούμορ και θετική ενέργεια. Στον κόσμο μας, τίποτα δεν είναι υπερβολικό και καμία είδηση δεν είναι "απλή". Είμαστε μια εναλλακτική πηγή ειδήσεων, προσφέροντας μια δροσερή προοπτική σε έναν κόσμο που ποτέ δεν σταματά να εκπλήσσει!

  • Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr