• Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά
Τρίτη, 23 Ιουνίου, 2026
  • Login
No Result
View All Result
Your text
Triklopodia
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
No Result
View All Result
Triklopodia
No Result
View All Result
Γίνε μέλος στην κοινότητα της Triklopodia στο Viber και μάθε πρώτος τις εξελίξεις!
Μπες στην κοινότητα
Home ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Σοκ και δέος» σε φορολογουμένους και ασφαλισμένους

10 έτη ago
in ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
0
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add triklopodia.gr on Google

Οι «πλούσιοι» με ετήσια εισοδήματα άνω των 20.000 ευρώ (!), αλλά και οι «έχοντες» συνταξιούχοι των 1.300 ευρώ ή λαμβάνουν «πλουσιοπάροχες» επικουρικές άνω των 150 ευρώ, είναι οι μεγάλοι χαμένοι της διαπραγμάτευσης της «πρώτης φοράς Αριστεράς» με τους δανειστές.

Το νέο οικονομικό μοντέλο των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στηρίζεται αποκλειστικά και μόνο στην επιβολή εξοντωτικών φόρων και μάλιστα σε μια οικονομία κατεστραμμένη, με το περίπου 50% να ζει στο όριο της φτώχειας και τη μεσαία τάξη να βρίσκεται ένα βήμα πριν την καταστροφή.

Χαρακτηριστικό είναι ότι οι επιβαρύνσεις αρχίζουν από τα πολύ χαμηλά εισοδήματα, τα οποία σε ετήσια βάση κινούνται λίγο πάνω από τις 9.000 ευρώ, πέριξ των 9.100 ευρώ, καθώς ο πρόσθετος φόρος ξεκινά από 48,75 ευρώ για να ξεπεράσει τις 4.000 ευρώ στα πολύ υψηλά εισοδήματα.

Ακόμη και στην «κόντρα» της τελευταίας στιγμής με το ΔΝΤ όσον αφορά το ύψος του αφορολογήτου ορίου (καθώς το Ταμείο σταθερό στις απόψεις του εμμένει ότι πρέπει να υποχωρήσει στις 7.000 – 8.000 ευρώ), η κυβέρνηση που… «αντιστέκεται», τελικά υποχωρεί μεν από τις 9.500 ευρώ (αλλά όχι και κάτω από τις 9.000 – 9.100).

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών προσπαθεί να διασκεδάσει τις εντυπώσεις προκείμενου να υποστηρίξει στο εσωκομματικό ακροατήριο ότι κράτησε έστω μια «κόκκινη» γραμμή, αποσιωπώντας φυσικά ότι οδηγεί στην εξαθλίωση πλέον όσους βγάζουν ακόμη και 800 ευρώ το μήνα κα βάζει «ταφόπλακα» στη μεσαία τάξη και σε όσες μικρομεσαίες επιχειρήσεις στέκονται ακόμη όρθιες.

Έτσι, παρά τις «διαφωνίες» με το ΔΝΤ, η συμφωνία έχει «κλειδώσει» και μάλλον οι τελικές υπογραφές αναμένεται να μπουν έως την προσεχή Δευτέρα, ή το αργότερο Τρίτη, μόλις οριστικοποιηθεί και το ύψος του αφορολόγητου ορίου που «παίζει» εάν θα είναι 100 ευρώ πάνω ή κάτω από τα 9.000 ευρώ.

Σε κάθε περίπτωση οι νέοι «αιματηροί» συντελεστές της αναμορφωμένης φορολογικής κλίμακας, όπως αποκάλυψε το Liberal.gr,  θα είναι οι εξής:

– 22,5%, από 22%, για ετήσια εισοδήματα έως 25.000 ευρώ

– 32% για εισοδήματα από 25.000 έως 32.000 ευρώ και έτσι οι μισθωτοί και συνταξιούχοι με τα συγκεκριμένα εισοδήματα θα επιβαρυνθούν με επιπλέον φόρο 125 ευρώ το χρόνο.

– 42%, από 32%, για εισοδήματα από 32.000 έως και 42.000 ευρώ, με αποτέλεσμα οι  μισθωτοί και συνταξιούχοι που βρίσκονται σε αυτό το κλιμάκιο να επιβαρυνθούν με επιπλέον φόρους από 125 ευρώ έως 1.125 ευρώ το χρόνο.

– 50%, από 42%, για το τμήμα εισοδήματος άνω των 60.000 ευρώ. Μισθωτοί και συνταξιούχοι δηλώνουν ετήσια εισοδήματα πάνω από 60.000 ευρώ και μέχρι 100.000 ευρώ θα επιβαρυνθούν με επιπλέον φόρους από 1.125 έως και 4.325 ευρώ.

Οι επιβαρύνσεις μάλιστα θα είναι ακόμη μεγαλύτερες εάν υιοθετηθεί η δεύτερη εναλλακτική πρόταση που έχει προτείνει η κυβέρνηση και εξετάζεται από τους δανειστές, στην περίπτωση που δεχθούν να μην μειωθεί το αφορολόγητο κάτω από τις 9.000 ευρώ, να μην υπάρξει συντελεστής 32% και το τμήμα εισοδήματος από 32.000 ευρώ έως και 60.000 ευρώ φορολογείται με τον υψηλότερο συντελεστή 42%.

Όσον αφορά το άλλο «μέτωπο» του Ασφαλιστικού που αναμένεται κι αυτό να κλείσει «πακέτο» με το φορολογικό τα επόμενα 24ώρα, μέχρι Δευτέρα – Τρίτη, εκτός από τη μείωση των νέων συντάξεων, έρχεται μείωση και των επικουρικών άνω των 150 ευρώ (και όχι 170) έως και 30%, έρχεται χαμηλότερη εθνική σύνταξη 320 – 340 ευρώ για 20 χρόνια ή 250 – 288 ευρώ για 15ετία, χαμηλότερα ποσοστά αναπλήρωσης που οδηγούν σε μεγαλύτερες μειώσεις στις κύριες συντάξεις, αλλά και μείωση του εφάπαξ έως 35%.

liberal

Στείλτε μας τα άρθρα σας στο [email protected]
Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο "Triklopodia.gr", μπορεί να μας ενημερώσει, στο "[email protected]" ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

Παρόμοια Άρθρα

Η Εφορία βάζει χέρι στα λεφτά μας! Πώς μια απλή μεταφορά χρημάτων βαφτίζεται «δωρεά» και φέρνει πρόστιμα-σοκ έως 40%
Slider

Η Εφορία βάζει χέρι στα λεφτά μας! Πώς μια απλή μεταφορά χρημάτων βαφτίζεται «δωρεά» και φέρνει πρόστιμα-σοκ έως 40%

by admin
7 ώρες ago
Τέλος εποχής για εκατομμύρια ΙΧ! Έρχεται υποχρεωτική απόσυρση – Ποια αυτοκίνητα “τελειώνουν” οριστικά
Slider

Τέλος εποχής για εκατομμύρια ΙΧ! Έρχεται υποχρεωτική απόσυρση – Ποια αυτοκίνητα “τελειώνουν” οριστικά

by admin
20 ώρες ago
Εφιάλτης, o «Βασιλιάς είναι γυμνός»: Έρχεται το μεγαλύτερο κραχ στην Iστορία με -80% στον Nasdaq, «θάνατος» για Bitcoin
Slider

Εφιάλτης, o «Βασιλιάς είναι γυμνός»: Έρχεται το μεγαλύτερο κραχ στην Iστορία με -80% στον Nasdaq, «θάνατος» για Bitcoin

by admin
3 ημέρες ago
Το Θηρίο έχει ξυπνήσει, η εποχή του χάους ήρθε – Αυτοί είναι οι 4 ιππότες της Αποκάλυψης που φέρνoυν… οικονομικό Αρμαγεδδώνα
Slider

Το Θηρίο έχει ξυπνήσει, η εποχή του χάους ήρθε – Αυτοί είναι οι 4 ιππότες της Αποκάλυψης που φέρνoυν… οικονομικό Αρμαγεδδώνα

by admin
7 ημέρες ago
Next Post
Εκβιάζουν οι “δανειστές – δολοφόνοι” με κούρεμα καταθέσεων !

Εκβιάζουν οι "δανειστές - δολοφόνοι" με κούρεμα καταθέσεων !

ΒΙΝΤΕΟ Ρωσία: Η απόλυτη στρατιωτική μηχανή

ΒΙΝΤΕΟ Ρωσία: Η απόλυτη στρατιωτική μηχανή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ [email protected]

Newsletter

Ενημερώσου πρώτος για τα τελευταία μας άρθρα, ειδήσεις και εκπληκτικές προσφορές! Μείνε συντροφιά με την πιο ανεβαστική πηγή πληροφοριών και ανακαλύψεις. Η περιπέτεια ξεκινάει με ένα κλικ!.
SUBSCRIBE

Κατηγορίες

Χρήσιμα Links

  • Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
  • Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)
  • Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
  • Ελληνική Εθνική Οδική Βοήθεια (ΕΕΟΒ)
  • Σελίδα Εργασίας του ΟΑΕΔ

Ποιοι είμαστε

Καλωσορίσατε στον κόσμο της Τρικλοποδιας, της πιο ανεβαστικής πηγής ειδήσεων που αναδεικνύει τον ευφάνταστο τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα γεγονότα! Εδώ και 15 χρόνια, παρέχουμε μια μοναδική μίξη από ειδήσεις, χιούμορ και θετική ενέργεια. Στον κόσμο μας, τίποτα δεν είναι υπερβολικό και καμία είδηση δεν είναι "απλή". Είμαστε μια εναλλακτική πηγή ειδήσεων, προσφέροντας μια δροσερή προοπτική σε έναν κόσμο που ποτέ δεν σταματά να εκπλήσσει!

  • Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr