ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Στην Ουκρανία, οι υποστηρικτές του αυτοκεφάλου επιτέθηκαν στην οικία του Μητροπολίτη

ΔΙΕΘΝΗ. - 18 Νοέ 2018 - 23:00
Loading...

Συμβούλιο των Επισκόπων της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας. Φωτογραφία αρχείου
ΜΌΣΧΑ, 18 Νοεμβρίου-RIA Novosti. Μερικές δωδεκάδες υποστηρικτές του  Αυτοκέφαλου της Ουκρανικής Εκκλησίας το Σάββατο στην πόλη της Krivoy  Rog, στην περιοχή  Dnipropetrovsk προσπάθησαν  να εισβάλουν στην  κατοικία του Μητροπολίτη του Krivoy Rog και Νικόπολης Εφραίμ, ο οποίος είναι πιστός στην  κανονική  Ουκρανική ορθόδοξη Εκκλησία (UOC-), σύμφωνα με εκθέσεις της υπηρεσίας Τύπου της UOC

«Προσπάθησαν να σπάσουν τις πόρτες του κτιρίου και φώναζαν  ύβρεις στον  Κυβερνώντα  Επίσκοπο της  Επισκοπής του Krivoy Rog για το ότι δεν ν υποστηρίζει την ιδέα του » να δοθεί ο Τόμος  στην Ουκρανία, «-είπε σε ένα μήνυμα του η UOC.-στο Facebook.[1]

Αναφέρεται ότι στα χέρια των διαδηλωτών υπήρχαν αφίσες με σλόγκαν για το Αυτοκέφαλο, που κρέμασαν στην πύλη και το φράχτη. Σημειώνεται ότι οι διαδηλωτές προσπάθησαν να μπουν στην οικία του Μητροπολίτη Εφραίμ, «και ένας από τους συμμετέχοντες της λεγόμενης» δράσης «προσπάθησε να σπάσει την πύλη.»

Η UOC.-τόνισε ότι η Εθνική αστυνομία, δεν παρενέβη στους διαδηλωτές » να φωνάζουν   κλήσεις υποκινώντας   θρησκευτική Έριδα», αλλά παρακολουθούσε τα γεγονότα.

«Καθώς ένας από τους διαδηλωτές, ο οποίος συστήθηκε ως μέλος του» Δεξιού  τομέα «*, ομολόγησε, ότι δεν είναι» θρησκευάμενο πρόσωπο «, αλλά αντιπροσωπεύει την ιδέα της δημιουργίας μιας» ενιαίας Τοπικής Αυτοκεφάλου Εκκλησίας «. Ένας άλλος συμμετέχων παραδέχτηκε ότι είναι εκεί για «το θέμα», -«της ελεύθερης Ουκρανίας». Ο τρίτος-απαίτησε ότι ο  Πρωτεύων της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας να  αρνηθεί  τη θέση του,»-είπε σε μια δήλωση.

Τον Οκτώβριο, οι κληρικοί της Επισκοπής Dnipropetrovsk  εξέφρασαν ομόφωνη υποστήριξη για την κανονική Ουκρανική ορθόδοξη εκκλησία.
Το Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως τον Οκτώβριο ανακοίνωσε την έναρξη της διαδικασίας παροχής Αυτοκέφαλου στη  Εκκλησία της Ουκρανίας. Κατάργησε το διάταγμα του έτους 1686  για τη μετάβαση της Μητρόπολης του Κιέβου  υπό τη δικαιοδοσία του Πατριαρχείου Μόσχας, κήρυξε την αποκατάσταση της Σταυροπηγής  (υποταγή απευθείας στον Πατριάρχη) στο Κίεβο και απέσυρε το ανάθεμα, το οποίο η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία επέβαλε  στον Ουκρανό σχισματικό -Φιλαρέτ Denisenko και στον Μακάριο Maletich.

Στην Ρωσική Ορθόδοξη εκκλησία  ROC αυτές οι ενέργειες έχουν χαρακτηριστεί σχίσμα  και έχει σταματήσει ο διάλογος  Ευχαριστίας  με την Κωνσταντινούπολη η οποία, όπως  ο Μητροπολίτης  Ιλαρίωνας είπε , έχει χάσει το δικαίωμα να ονομάζεται ως το Συντονιστικό κέντρο της Ορθοδοξίας.

Οι αρχές του Κιέβου αναμένουν ότι η Κωνσταντινούπολη μέχρι το τέλος του έτους θα δώσει τον Τόμο  για το Αυτοκέφαλο στον πρωτεύοντα «της ενωμένης Εκκλησίας», ο  οποίος δεν έχει επιλεγεί ακόμα από το «Συμβούλιο ενοποίησης». Η ημερομηνία της εκδήλωσης αυτής, η οποία ξεκινά από τις κοσμικές αρχές και τις μη κανονικές εκκλησιαστικές δομές, εξακολουθεί να είναι ακόμη  άγνωστη. Στην UOC – αρνήθηκαν  να συμμετάσχουν στο «Συμβούλιο».
Η κανονική Ουκρανική ορθόδοξη εκκλησία έχει επανειλημμένα αναφερθεί σχετικά με την καταπίεση των κληρικών και την κατάσχεση των ναών από εκπροσώπους των μη κανονικών θρησκευτικών δομών. Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια 2014-2016 χρόνια η UOC.-έχασε 40 ναούς. Ο επικεφαλής του UOC Ονούφριος  και ο κυβερνήτης της Κίεβο-Pechersk Lavra, ο Μητροπολίτης Vyshgorod και Τσερνομπίλ  Πάβελ, διασύρονται  στη βάση δεδομένων της  Ουκρανικής  κακόφημης ιστοσελίδας «Peacemaker- (Ειρηνοποιός)».

Τον Σεπτέμβριο, η αποστολή παρακολούθησης των Ηνωμένων Εθνών για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ουκρανία δημοσίευσε μια έκθεση η οποία ανέφερε ότι τον Μάιο-Αύγουστο, πραγματοποιήθηκαν έξι επιθέσεις στους ναούς της  κανονικής UOC, όπου  μόνο δύο ποινικές υποθέσεις  διώκονται.

* Εξτρεμιστική οργάνωση απαγορευτεί στη Ρωσία

Βιβλιογραφικές Αναφορές

  1. https://www.facebook.com/Church.ua/
https://ria.ru
tokoutsavaki

Διαβάστε όλο το άρθρο

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σου

Loading…ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr
Loading…

Για άμεση ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter