ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Συνάντηση Μητσοτάκη με τον Γάλλο υπουργό Οικονομικών – Για τη χρηματοδότηση των φρεγατών τι ειπώθηκε;

ΠΟΛΙΤΙΚΗ. - 9 Αυγ 2019 - 20:47
Loading...

Τον Υπουργό Οικονομικών της Γαλλίας κ. Bruno Le Maire υποδέχθηκε σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

“Η συνάντηση έγινε σε φιλικό κλίμα και στη διάρκειά της, ενόψει και της επικείμενης επίσκεψης του Πρωθυπουργού στο Παρίσι, συζητήθηκαν οι διμερείς σχέσεις, το νέο αναπτυξιακό πλαίσιο που δημιουργεί η Ελληνική Κυβέρνηση και οι προοπτικές ανάπτυξης στην Ευρώπη”, αναφέρει η κυβερνητική ανακοίνωση.

Θεωρείται αυτονόητο ότι στο ταξίδι που θα κάνει ο κ.Μητσοτάκης στο Παρίσι θα υπάρχει και “εξοπλιστική ατζέντα”. Και να μην ήθελε να συζητήσει τέτοια θέματα -που προφανώς θα θέλει- η άλλη πλευρά θε θέσει ξανά το ζήτημα των γαλλικών φρεγατών. Για τις οποίες όπως έχει γραφτεί μπορεί να υπάρξει χρηματοδότηση μέσω κερδών ελληνικών ομολόγων που η Γαλλία μας οφείλει. Η λύση δεν αρέσει καθόλου στη Γερμανία , αλλά αυτό θέλουμε να πιστεύουμε δεν θα επηρεάσει την ελληνική κυβέρνηση. Ο πρωθυπουργός έχει ενημερωθεί λεπτομερέστατα για την ανάγκη ενίσχυσης του ελληνικού Στόλου και δεν νομίζουμε ότι δεν έχει πειστεί.

Το ερώτημα λοιπόν είναι αν στη σημερινή συνάντηση που είχε με τον Γάλλο υπουργό Οικονομικών έγινε συζήτηση για το θέμα της χρηματοδότησης των φρεγατών; Το θέμα είναι πολύ σοβαρό και δεν νομίζουμε ότι χρειάζονται εξηγήσεις.

militaire.gr

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σουΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr

Συνέλληνας έχει ανάγκη τη βοήθειά μας μέρες που έρχονται !
Loading…

Για άμεση ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter