ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

ΣΥΝΟΠΤΙΚΟΣ ΑΝΤΙΛΟΓΟΣ

ΑΡΘΡΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ. - 3 Αυγ 2021 - 20:29
Loading...
Υποστηρίξτε το triklopodia με μια δωρεά για ανεξάρτητη ενημέρωση

Ασφαλώς δεν πρόκειται ν’ ανακαλέσουν τα μέλη της Δ.Ι.Σ. την εγκύκλιο που απεύθυναν προς τον ανύποπτο λαό για να τον προσελκύσουν στην διπλή παγίδα που απειλεί με θάνατο σώματος και ψυχής. Αν είχαν τέτοια διάθεση , δεν θα αγνοούσαν τους παγκόσμια κορυφαίους αρμόδιους επιστήμονες που συνιστούν να αποφύγουμε πάση θυσία τα εμβόλια, ούτε θα δεχόταν ως… «θεραπευτική»!!! την δολοφονία απ’ την ίδια του τη μάνα, ανυπεράσπιστου εμβρύου, που ως αβάφτιστο στερείται και την αιώνια. Προϊόν τέτοιου εγκλήματος να αποδεχτεί ο πιστός στο σώμα του ως συμμέτοχος στη διάπραξη του. Δεν θα παρέβλεπαν ακόμη πως με το να δέχεσαι αλλοίωση της φυσικής κυτταρικής δομής του σώματος σου όπως σου δόθηκε απ’ τον Θεό, παραποιείς βλάσφημα την φύση σου στο σώμα σου μέσα από εξομοίωση (;) του dna σου με των άλλων εμβολιασμένων, δηλαδή κατάργηση της μοναδικότητας (αλλοίωση ταυτότητας;) με ανάλογες συνέπειες και στην ψυχή σου. Δεν θα προσπερνούσαν ως ασήμαντη την υπόνοια ότι το εμβόλιο είναι προσφράγισμα-αρραβώνας που δεσμεύει και σε γάμο.

Έτσι αποδέχθηκαν στην ψευτοσύνοδο την αίρεση ως Σώμα Χριστού, επαναπαύοντας τους αιρετικούς στην αίρεσή τους –κλείνοντας άρα την εκκλησία γι αυτούς, και ανοίγοντάς την πόρτα σε ορθόδοξους προς τις αιρέσεις. Όπως αναγνώρισαν αχειροτόνητους ως κληρικούς και συλλειτούργησαν μαζί τους. Ήταν επόμενο ότι θα απέδιδαν τώρα πνευματική νομιμοποίηση σε επιχείρηση εξόντωσης ή μετάλλαξης του ανθρώπου, όπως κάποιοι που όταν μολυνθούν θέλουν επίμονα να συμπαρασύρουν κι άλλους στην κατάστασή τους.

Να περιμένουμε πως θα ορθώσουν άραγε ορθόδοξο ανάστημα στον πάπα, ή στο σταλινικό χιτλερίδιο που καμώνεται την καισαρίνα της Ευρώπης, ορατό αφεντικό υπανθοκόμων που κουρντίζονται για ηγέτες; Αφού οι ίδιοι υποβιβάζουν το λειτούργημά τους στο επίπεδο ακόμη και του σημερινού «πρωθυπουργού» που η ραγδαία επερχόμενη απαξίωση του θα σαρώσει όχι μόνο το άτομο αλλά και την ιδιότητα τους που αναφέρεται σε όλους μας.

Ξέρουμε πως δέχονται παγκόσμιες πιέσεις (που όμως δεν κλείνουν την διέξοδο προς τον ουρανό). Αλλά οι αγαμία τους είναι ακριβώς η ετοιμότητα για το μαρτύριο. Η όποια κατανόηση για την θέση τους τελειώνει στη διάκριση αληθοφάνειας και αλήθειας, στην διαστολή επιείκειας απ’ την ανοχή που καταλήγει σε συνενοχή. Και δεν σημαίνει αυτό ούτε «συντήρηση»( αποσύνδεση του αιώνιου απ’ το χρονικό), ουτε «πρόοδο» (φυλάκιση του αιώνιου στο χρονικό). Ο καλός ποιμένας και την ψυχή του (την αίωνια ζωη του) θυσιάζει για τα πρόβατα. Όχι μόνο είναι αδιανόητη για κληρικό η συμπαράταξή του σε επίθεση κατά της ζωής και της αιώνιας ζωής πιστών και απίστων, αλλά χρέος του και να πρωτοστατεί στην αντίσταση για υπεράσπιση της ζωής, της ελευθερίας και της αιώνιας ζωής. Ή τουλάχιστον να αρνηθεί πνευματική δηλητηρίαση για μιαν αμφίβολη ανοσία ( έναντι της ανθρωπιάς;) της αγέλης (κυριολεκτικά;) εξ αιτίας μιας αμφίβολης απειλής.

Η ρητή σύνταξη Δ.Ι.Σ. με τον εμβολιασμό συνιστά στην πράξη σχίσμα που εγκυμονεί ίσως και εμφύλιο, προδικάζοντας και την πορεία της στα επερχόμενα. Θα ήταν ίσως υπηρεσία στους εαυτούς τους η παραίτησή τους και η μετάνοια που τους την ευχόμαστε. Αν συνεχίσουν άλλοι και χειρότερα, χωρίς την Εκκλησία δεν υπάρχει Δ.Ι.Σ.. Και δίχως Δ.Ι.Σ. και δις η Εκκλησία θα υπάρχει.

Το ότι δεν αξίζουμε άγιους κληρικούς, δεν μας απαλλάσσει απ’ το χρέος για αντίσταση σε κάθε αλλοτρίωση των ιερών που, αναξίως, έστω, κληρονομήσαμε. Ιδιαίτερα ενώ επίκειται η νέα ταυτότητα που έχει από χρόνια επισημανθεί ως χάραγμα.

Καμιά ρεαλιστική παράμετρος δεν αγνοήθηκε, αλλά ούτε και δεσμεύει η όποια βαρύτητά της. Η παρούσα είναι αποτέλεσμα καθ’ εαυτήν ως άρνηση της εγκυκλίου «της αμαρτίας που την είπαν αρετή μέσα στις Εκκλησίες και την ευλόγησαν»( Ελύτης). Που δείχνει βέβαια ότι η Εκκλησία κλυδωνίζεται αλλά είναι βέβαιο πως δεν καταποντίζεται. Θα πορεύεται προς τον Νυμφίο της με όποιες θυσίες, προάγοντας στην θέωση όπως αποτύπωσαν Θεόπνευστα οι θεωμένοι και συντρίβοντας το μεταπτωτικό κατεστημένο το θανάτου με όποιους το εκπροσωπούν, μέσα ή έξω απ’ την Εκκλησία.

ΠΕΛΙΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

ΘΕΟΛΟΓΟΣ

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο “Triklopodia.gr”, μπορεί να μας ενημερώσει, στο “triklopodia@hotmail.gr” ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr

Loading…