ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Σφίγγει ο κλοιός…

ΑΡΘΡΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ. - 7 Σεπ 2020 - 19:33

Χαίρεται

Η “καραμέλα” …..ο Θεός τιμωρεί …
Ο Θεός δεν τιμωρεί ,απλά ,πολύ απλά ,όταν ο άνθρωπος με τις επιλογές του ,τις πράξεις του επιλέξει τον “σατανικό” (αντίθετο ) δρόμο του Θεού και την αμετανοησία αυτό τιμωρείται …
Πως είναι δυνατόν ο Θεός που μόνο ΑΓΑΠΗ είναι να τιμωρεί ,η απομάκρυνση από κοντά του , με τις πράξεις μας ενώ εκείνος μας καταδιώκει με το έλεος του , να μας συνετίσει ,προκαλεί όλα μας τα προβλήματα .
Είσαι διπλά στο “τζάκι ” ,όταν απομακρύνεσαι παγώνεις … αν απομακρυνθείς πολύ στην παγωνιά ,μπορεί να αποκρυσταλλωθείς και να γκρινιάζεις ότι φταίει το “τζάκι” που είναι “μακριά ” ενώ εσύ έφυγες .
Για τόση ανοησία και αποβλάκωση που προκαλείται από την “αμαρτία” και τον διάβολο μιλάμε ..

Το παράδειγμα
Σε καταδιώκει ο “καλός” φίλος ,σε παρακαλά ,σε νουθετεί ,σου κραυγάζει ,”μην το κάνεις “,να μπεις στην συμμορία της γειτονιάς σου ,να πουλάς ναρκωτικά ,να πουλάς “προστασία ” .Είναι απατεώνες ,ψεύτες , επικίνδυνοι υποκρίνονται ,θα σε καταστρέψουν .
Εσύ γλυκαίνεσαι από την “αμαρτία ” την πρόσκαιρη ,ψεύτικη ευδαιμονία και μπαίνεις με όρκο στην συμμορία…
Τα “δικαιώματα ” σου πλέον έχει η συμμορία
θέλει πολύ δυνατό ” Άγιο ισχυρό “πλέον “φίλο” να “δέσει “τον αρχηγό και να σε βγάλει ,μόνος σου δεν μπορείς …
Όμως μπορεί να τον καλέσεις ανά πάσα στιγμή ,περιμένει , γύρω σου ,αλλά δεν μπορεί να σε “σώσει” ,αν δεν το θέλεις εσύ , σέβεται τις επιλογές σου .Αλλά θα σε κρίνει για αυτές ,στην ‘ωρα σου…

Μετά σου φταίει ο “φίλος” σου
Μετά σου φταίει ο “καλός” φίλος σου ,που δεν σε θέλει ,δεν θέλει την παρέα σου , εσύ είσαι “δεμένος ” πια, με δική σου επιλογή .

Ο “βλαμμένος”..
Μπορεί να του πεις “γιατί με άφησες ; με τιμωρείς με αυτό τον τρόπο ,είσαι “τιμωρός “
Δεν στέκει , αυτό είναι να είσαι πλέον “βλαμμένος ” ,να κάνεις λάθος επιλογές και να ζητάς τους άλλους να τις δεχθούν και να “κοινωνούν” μαζί σου .Ζητάς να τους τραβήξεις στο “πηγάδι” που έπεσες και επειδή δεν σε ακολουθούν , φωνάζεις σαν “σειρήνα” στον Οδυσσέα να τον πλανήσεις ,να τον παρασύρεις ,να τον διαλύσεις .

Έγινες πλέον δαιμόνιο …διεστραμμένη λογική ,διεστραμμένη θέληση ,διεστραμμένη διάθεση…
Σκοτάδι που νομίζεις ότι είναι “φως’, ψέμα που νομίζεις ότι είναι αλήθεια , παράφυση που θεωρείς φυσιολογικό …

Είναι παρά πολλοί που βρίσκονται σε αυτήν την κατάσταση , κάποιοι δεν θα επιστρέψουν από την “κόλαση” ποτέ ..Υπάρχουν όμως και άλλοι που το καταλαβαίνουν και παλεύουν .

Για αυτούς θα “δώσει ” ο Θεός .στους επόμενους μήνες τις δοκιμασίες του ,για να τους αφυπνίσει και να τους σώσει
Η κατάσταση μοιάζει σαν έναν κλοιό που σφίγγει ,μια θηλιά που σφίγγει ,μια χύτρα που γεμίζει ατμό , σαν ένα ποτάμι που αυξάνει σταδιακά ,την στάθμη και την ορμή του .

Τα “Σεπτεμβριανά ”
Η αυτοτιμωρία στην πράξη.

Έξη προς επτά Σεπτέμβρη ,τα “Σεπτεμβριανά ” αν δεν ξέρετε τι είναι ,προτείνω να διαβάστε .
Το “πογκρόμ” εναντίον των Ελλήνων στην Κωνσταντινούπολη .Να θυμάστε τίποτα δεν είναι τυχαίο .
Οι ” αμαρτίες” ενός λαού και κάθε ανθρώπου ξεχωριστά έχουν καταστροφικά αποτελέσματα .. ο “όχλος” δεν χτυπάει αδιάκριτα ,ούτε άνθρωπο ,ούτε σπίτι .ούτε συνοικία ,ούτε λαό ..

Μετανοήστε ,εξομολογηθείτε , ο “όχλος” είναι άνθρωποι που κινούνται από “δαιμόνια ” και τα “δαιμόνια” τους κατευθύνουν σε όσους έχουν αμαρτίες , αλαζονεία ,’έπαρση ,που έφυγαν από την “Χάρι ” του Θεού , σε όσους έχει δικαίωμα πάνω τους ,το κακό .
δεν μπορούν να πλησιάσουν μετανοημένο ,εξομολογημένο “δίκαιο” άνθρωπο ,δεν έχουν δικαίωμα
Είναι “πνευματικά ” τα αίτια και τα αποτελέσματα κάθε γεγονότος στην ζωή μας .Αυτά διακρίνει ο Πνευματικός και μας ανακατευθύνει και μας θεραπεύει ,με την “Χάρι” του Χριστού ,που τον διαπερνά ,στα ιερά “μυστήρια “.
Όποιος κατάλαβε ,κατάλαβε …

Σφίγγει ο κλοιός της αμαρτίας ,της αποστασίας ,της αλαζονείας μας
Η Παναγιά “πρεσβεύει ” αλλά φαίνεται από τα γεγονότα ότι ,η ανοχή του Κυρίου τελειώνει και πρέπει να αφυπνιστούν και να “φυλαχθούν” από την απώλεια ,όσοι θέλουν πραγματικά .
Είναι στο θέλημα μας και μόνο λοιπόν τι θα πάθουμε , από εδώ και εμπρός ,δεν μας φταίει ο Θεός …

Καλή φώτιση και αρχή μετάνοιας

Γ.Μ

Loading...

Στείλε μας το άρθρο σου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο “Triklopodia.gr”, μπορεί να μας ενημερώσει, στο “triklopodia@hotmail.gr” ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr