ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

«Σφραγίστηκε» η συμμαχία της Α.Μεσογείου: Οι Έλληνες κέρδισαν τις εντυπώσεις στη «Μέδουσα 8» – Ισχυροποιείται το αντιτουρκικό μέτωπο

ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ. - 20 Απρ 2019 - 22:10
Loading...
Υποστηρίξτε το triklopodia με μια δωρεά για ανεξάρτητη ενημέρωση

Με θαυμασμό και περηφάνεια για τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις ολοκληρώθηκε η άσκηση «Μέδουσα 8», με τους Έλληνες να κερδίζουν την προσοχή για τις ικανότητες τους και τον εξαιρετικό συγχρονισμό τους.

Η άσκηση αποτέλεσε τη «σφραγίδα» μιας νέας συμμαχίας που έχει δημιουργηθεί στην ανατολική Μεσόγειο, με στόχο την προστασία του ενεργειακού πλούτου και την αποτροπή απειλών και προκλήσεων από δυνάμεις όπως η Τουρκία.

Τα επιθετικά και μεταγωγικά ελικόπτερα της Ελλάδας για μια ακόμη φορά κέρδισαν τις εντυπώσεις και οι χειριστές απέσπασαν τα εύσημα απο τον στρατηγό Ζακι, Αρχηγό των Αιγυπτιακών Ενόπλων Δυνάμεων.

Τα ελικόπτερα μας εξόρμησαν μαζί με τα Αιγυπτιακά από το Ελικοπτεροφόρο Μιστράλ της Αιγύπτου και υποστήριξαν τις Ειδικές Δυνάμεις και τους Έλληνες Πεζοναύτες που επιχείρησαν απόβαση σε ακτή της Αλεξάνδρειας, στα πλαίσια της άσκησης «Μέδουσα 8»

Οι Αιγύπτιοι εντυπωσιάστηκαν απο τον άριστο συγχρονισμό των επιθετικών ελικοπτέρων με τις δυνάμεις απόβασης.

Η χώρα μας έχει αποδείξει μέσα από την Μέδουσα πως μπορεί να είναι μια χώρα «οδηγός» στον αμυντικό τομέα και την ασφάλεια στην ευρύτερη περιοχή, κάτι που έχουν αποδεχτεί και όλες οι συμμαχικές χώρες, συμπεριλαμβανομένων και των κρατών που αποτελούν την «ενεργειακή ασπίδα» της περιοχής που στόχο έχει ν’ αυξήσει όσο γίνεται περισσότερο το επίπεδο ασφαλείας στην Ανατολική Μεσόγειο.

Η χώρα μας συμμετείχε στην Μέδουσα εδώ στην Αλεξάνδρεια με φρεγάτα, αρματαγωγό, υποβρύχιο τύπου 214, ότι πιο σύγχρονο υπάρχει στα συμβατικά υποβρύχια, ναρκοθηρευτικό, μαχητικά F-16 από τον Βόλο και από τη Σούδα, ελικόπτερα Απάτσι και Σινουκ.

Η άσκηση «Μεδουσα-2019» αποτελεί ήδη την μεγαλύτερη άσκηση στην περιοχή, ενώ προκαλεί οργή και μίσος στον Ερντογάν και την Άγκυρα, λόγω της εμπέδωσης ενός αντι-τουρκικού μετώπου στα ενεργειακά σχέδια του σουλτάνου.

Υπενθυμίζουμε ότι στην πρώτη ελληνο-αιγυπτιακή άσκηση η Τουρκία είχε εκδώσει ανακοίνωση με την οποία εξέφραζε την μεγάλη ενόχληση από την παρουσία Αιγυπτίων κοντά στα τουρκικά σύνορα.

Το σκηνικό λοιπόν απαιτεί από την χώρα μας, με δεδομένη την απληστία της Άγκυρας και την προσπάθεια δημιουργίας ΑΟΖ, τον άμεσο εξοπλισμό των ΕΔ, με σύγχρονες μονάδες επιφανείας με πυραύλους Cruise βεληνεκούς 300 χλμ, σύγχρονα αεροσκάφη και συστήματα αυτοπροστασίας σε όλα τα ελληνικά άρματα μάχης.

Η μάχη της Μεσογείου για τους υδρογονάνθρακες δεν θα αργήσει πιθανόν να ξεκινήσει με την Τουρκία, για αυτό οφείλουμε να έχουμε λάβει τα καλύτερα μέτρα μας, μαζί με την δημιουργία κοινού αμυντικού τόξου με Κύπρο, Αίγυπτο και Ισραήλ.

Δείτε εικόνες και βίντεο:

 

Διαβάστε όλο το άρθρο

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σουΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr

Για τον Άγγελο της Καρδιάς μας.- Θέλω να ζήσω, είμαι γεμάτος ζωή. Η κραυγή απόγνωσης ενός Έλληνα Χριστιανού.

Θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα, η μεγαλύτερη εθνική και κοινωνική μάστιγα.

Loading…