ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Τα κάνουν όλα αόρατα ή “τρελαίνει” τα ραντάρ η Κίνα με μεταϋλικά;

ΔΙΕΘΝΗ. ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ. - 25 Απρ 2018 - 15:00
Loading...
Υποστηρίξτε το triklopodia με μια δωρεά για ανεξάρτητη ενημέρωση

Κινέζοι επιστήμονες δοκιμάζουν πειραματικές τεχνολογίες εξαφάνισης του ίχνους στα ραντάρ αεροσκαφών μη stealth τεχνολογίας. Με τον τρόπο αυτό κάθε αεροσκάφος θα μπορούσε να είναι «αόρατο» στα εχθρικά ραντάρ ή να παρουσιάζει τριπλό ίχνος, εμφανιζόμενο το ένα για τρία! Οι Κ ινέζοι επιχειρούν να δημιουργήσουν έναν συνθετικό «αόρατο μανδύα» για τα αεροσκάφη τους, αναφέρει ο Τύπος.

Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Nanjing, προσπαθούν να μεταβάλουν την αντίδραση των ραδιοκυμάτων επί της επιφάνειας ενός αεροσκάφους ώστε να δημιουργείται μια εικόνα «φάντασμα» ή να εξαλείφεται το ίχνος του στο ραντάρ.

Αυτό θα μπορούσε να επιτευχθεί εάν ένα τμήμα του αεροσκάφους εμφανιζόταν ως από πλαστικό, ανέφερε ένας επιστήμονας. Άλλος αντέτεινε πως είναι δυνατόν το ένα αεροσκάφος να εμφανίζεται ως τρία στις οθόνες των αντιπάλων ραντάρ και όλα αυτά με τη χρήση μεταϋλικών.

Τα μεταϋλικα Είναι υλικά που δεν υπάρχουν στη Φύση, αλλά κατασκευάζονται θεωρητικά και στη συνέχεια εργαστηριακά. Οι εν λόγω τεχνολογίες μπορεί να δοκιμαστούν στα μη stealth κινεζικά μαχητικά J-11 και J-15. Ωστόσο τα εμπόδια παραμένουν. Το μεγαλύτερο δε αφορά τη μαζική παραγωγή των μετά-υλικών.

defence-point.gr

Διαβάστε όλο το άρθρο

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σουΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr

ΤΟ ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΗΛΙΑ ΚΑΛΛΙΩΡΑ

 

Θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα, η μεγαλύτερη εθνική και κοινωνική μάστιγα.

Loading…