ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Τα πυρηνικά μειώνονται αλλά γίνονται πολύ πιο επικίνδυνα

ΔΙΕΘΝΗ. - 19 Ιούν 2019 - 8:27
Loading...
Υποστηρίξτε το triklopodia με μια δωρεά για ανεξάρτητη ενημέρωση
iEpikaira.- Οι επιστήμονες εκτιμούν ότι ο συνολικός αριθμός πυρηνικών κεφαλών στον πλανήτη μειώνεται. Ωστόσο, ο εκσυγχρονισμός τους τις καθιστά πολύ πιο επικίνδυνες.
Η σχετική μελέτη διεξήχθη από τους ειδικούς του Διεθνούς Ινστιτούτου Ερευνών για την Ειρήνη της Στοκχόλμης (SIPRI). Σύμφωνα με τους ίδιους, το οπλοστάσιο εννέα πυρηνικών δυνάμεων (Ρωσίας, ΗΠΑ, Μεγάλης Βρετανίας, Γαλλίας, Κίνας, Ινδίας, Πακιστάν, Ισραήλ, Βόρειας Κορέας) έχει σήμερα 13.865 πυρηνικά όπλα. Η μείωση που σημειώθηκε το 2019 στον αριθμό των πυρηνικών όπλων οφείλεται κυρίως στη συρρίκνωση των οπλοστασίων της Ρωσίας και ΗΠΑ. Αυτό ωστόσο, δεν σημαίνει ότι σταματούν τα προγράμματα εκσυγχρονισμού των όπλων τους, καθιστώντας τα όλο και πιο θανατηφόρα.
«Οι προοπτικές για τη συνέχιση της συμφωνίας μείωσης των αμερικανικών και ρωσικών πυρηνικών όπλων, περιορίζονται όλο και περισσότερο με φόντο τις υπάρχουσες πολιτικές και στρατιωτικές διαφορές των δύο κρατών», δήλωσε ο Shannon Kyle, διευθυντής του προγράμματος του πυρηνικού αφοπλισμού του Διεθνούς Ινστιτούτο της Στοκχόλμης.
Άρθρο του svpressa.ru απόδοση από το iEpikaira

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σουΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr

Για τον Άγγελο της Καρδιάς μας.- Θέλω να ζήσω, είμαι γεμάτος ζωή. Η κραυγή απόγνωσης ενός Έλληνα Χριστιανού.

Θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα, η μεγαλύτερη εθνική και κοινωνική μάστιγα.

Loading…