ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Τι Συνέβη και Εξαφανίστηκαν οι Άντρες πριν 7.000 χρόνια στον Πλανήτη

ΚΛΟΙΟΣ. ΜΥΣΤΗΡΙΑ. - 14 Νοέ 2018 - 15:15

Κάτι περίεργο φαίνεται να συνέβη πριν από 5.000 με 7.000 χρόνια, σύμφωνα με έρευνες πάνω στα γονίδια των σύγχρονων ανδρών: Το μεγαλύτερο μέρος του αρσενικού πληθυσμού σε Ασία, Ευρώπη και Αφρική φαίνεται ότι εξαφανίστηκε, αφήνοντας πίσω έναν άνδρα για κάθε 17 γυναίκες.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του LiveScience, το εν λόγω φαινόμενο, που χαρακτηρίζεται «bottleneck» (λαιμός μπουκαλιού), είχε προταθεί αρχικά το 2015 και έκτοτε επιστήμονες προσπαθούν να βρουν τι μπορεί να το προκάλεσε. Μία υπόθεση είναι ότι η πτώση του αρσενικού πληθυσμού προκλήθηκε από οικολογικούς ή κλιματικούς παράγοντες, που επηρέασαν τη γεννητικότητα αρσενικών παιδιών, ενώ άλλη μια θεωρία που έχει παρουσιαστεί ήταν ότι έλαβε χώρα επειδή κάποιοι άνδρες απλά είχαν υπέρμετρα μεγαλύτερη ισχύ στις κοινωνίες, και ως εκ τούτου έκαναν περισσότερα παιδιά.
Σε νέο paper, που δημοσιεύτηκε στις 25 Μαΐου στο Nature Communications, παρουσιάζεται μια άλλη θεωρία: Οι άνθρωποι που ζούσαν σε πατριαρχικού/ πατρογονικού τύπου κοινωνίες/ φατρίες (που αποτελούνταν από άνδρες κοινής καταγωγής) ενδεχομένως να είχαν έντονες διαμάχες μεταξύ τους, με αποτέλεσμα την ολική εξάλειψη ολόκληρων γενεαλογικών γραμμών.

Η συνέχεια στο https://www.diadrastika.com/2018/11/exafanistikan-antres-7000-prin.html#

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο “Triklopodia.gr”, μπορεί να μας ενημερώσει, στο “triklopodia@hotmail.gr” ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr